اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

ترکمنستان میزبان همایش علمی «خزر؛ دریای دوستی و توافق»

به مناسبت 12 آگوست، روز دریای خزر در ترکمنستان، در منطقه گردشگری «آوازه» همایش علمی-عملی «دریای خزر - دریای دوستی و توافق» برگزار شد.

ترکمنستان میزبان همایش علمی «خزر؛ دریای دوستی و توافق»

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، به مناسبت 12 آگوست، روز دریای خزر در ترکمنستان، در منطقه گردشگری «آوازه» همایش علمی-عملی «دریای خزر - دریای دوستی و توافق» برگزار شد.

در این نشست نمایندگانی از سازمان‌های معتبر بین المللی و کشورهای حاشیه خزر، دیپلمات‌ها، دانشمندان و متخصصان موسسات صنعتی حضور داشتند.

 در این رویداد موضوعات کلیدی حفاظت از محیط زیست دریایی خزر، برنامه‌های بیشتر برای توسعه همکاری‌های کشورهای حاشیه دریای خزر در زمینه‌های مختلف و چشم‌انداز اجرای پروژه‌های جدید منطقه‌ای مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

خاطر نشان می‌شود که  روز  12 آگوست، از سال 2006 که کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی خزر به اجرا درآمد، در 5 کشور حاشیه دریای خزر نشستی به منظور معرفی ویژگی‌های گیاهی و جانوری این دریای برگزار می‌شود.

 ترکمنستان به عنوان حامی دائمی حفظ صلح و همکاری در منطقه حوضه خزر، طرفدار گفت‌وگوی سازنده مبتنی بر در نظر گرفتن منافع دولتی همه طرف‌ها و افزودن تلاش‌های مشترک در اجرای پروژه‌های منطقه‌ای امیدوارکننده در تمام جهات است.

ترکمنستان در بندر ساحلی خزر به نام ترکمن باشی یک سیستم زهکشی جدید ساخته که حکم تصفیه آب را دارد.

در این راستا  متخصصان آن نظارت منظمی بر وضعیت مناطق ساحلی انجام می‌دهند، کیفیت آب دریا و زیرزمینی، رسوبات کف، خاک نوار ساحلی را مطالعه می‌کنند، کارایی تاسیسات تصفیه و کار آزمایشگاه‌های دپارتمان شرکت‌های مختلف را کنترل می‌کنند. این سرویس همچنین در حال مطالعه رژیم هیدروشیمیایی دریا در ایستگاه‌های واقع در خلیج ترکمن باشی، را انجام می‌دهند.

سواحل ترکمنی دریای خزر نیز به آتشفشان‌های گلی معروف است که ده‌ها مورد از آنها وجود دارد. زمین شناسان تأیید کرده‌اند که این آثار زمین شناسی که اکنون به عنوان اشیاء بالقوه برای ثبت در فهرست یونسکو در نظر گرفته می‌شوند، اغلب با ذخایر هیدروکربنی زیرزمینی همراه هستند.

این تشکل‌های زمین شناسی بسیار باستانی هستند، آنها اطلاعات بسیار ارزشمندی را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهند.

آبهای دریای خزر 90 درصد از ذخایر ماهیان خاویاری جهان را در خود جای داده است. این دریا محل زندگی بسیاری از گونه‌های کمیاب صدف است. مطالعات علمی و عملی قبلی نشان داده است که خزر می‌تواند یک نهالستان طبیعی عالی برای پرورش ماهی کفال، ماهی آزاد خزری، ماهی آزاد سفید، ماهیان خاویاری ستاره‌ای و دیگر گونه‌های تجاری ماهی و سخت پوستان باشد.

در عین حال، استفاده منطقی از چنین منبعی، پر کردن ذخایر گونه‌های ارزشمند آبزی پروری می‌تواند به عنوان یک استدلال جذاب در موضوع مدیریت محتاطانه عمل کند. 

حضور دسته‌های پرندگان مهاجر در ساحل نیز می‌تواند جاذبه زیبایی برای محیط زیست باشد.

انتهای پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول