اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

رعایت عدل از آرمان های مهم همه فرهنگ ها است

رییس کل دادگستری استان مرکزی رعایت عدل را از آرمان های مهم همه فرهنگ ها دانست و گفت: در همه اندیشه و فلسفه ها از گذشته تا امروز موضوع عدالت تحسین شده و از آن به عنوان لازمه توسعه جوامع یاد شده که در قرآن کریم نیز از اهمیت و جایگاه والایی برخوردار است.

رعایت عدل از آرمان های مهم همه فرهنگ ها است

به گزارش خبرگزاری فارس از ساوه، حجت‌الاسلام سید عبدالمهدی موسوی ظهر امروز در جلسه تودیع و معارفه دادستان و رئیس دادگستری شهرستان ساوه اظهار کرد: چرخش مدیریت در دستگاه قضا به‌واسطه بهره‌مندی و استفاده از ظرفیت نخبگان دستگاه قضایی است که تغییرات اخیر شهرستان نیز بر اساس همین امر صورت پذیرفت.

وی با قدردانی از زحمات ۶ ساله دادستان و رئیس پیشین دادگستری ساوه افزود: کار قضایی کاری سخت و حساس است به‌خصوص در این ایام که تراکم بالایی از مسائل را در جامعه شاهد هستیم لذا دقت در انجام کار امری مهم تلقی می‌شود.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی گفت: بیش از ۴۰۰ هزار پرونده ورودی و مختومه سال گذشته در استان ثبت شده است که با احتساب کارکنان و کارشناسان و افراد درگیر با پرونده می‌توان گفت دو سوم مردم استان مرکزی در سال قبل با دستگاه قضایی سر و کار داشته‌اند.

موسوی افزود: در استان مرکزی ۲۳۰ همکار قضایی در حال انجام امور مراجعین هستند که تکریم این میزان جمعیت کار راحتی نیست اما همکاران ما با صبوری و سعه صدر همواره حرمت مردم را رعایت کرده و سعی در کسب رضایت مراجعین دارند.

وی جایگاه قضا را جایگاه فرهیختگان دانست و گفت: حقوق همه افراد مراجعه‌کننده به این دستگاه باید به شایستگی رعایت شود و کسانی که در دستگاه قضایی فعالیت می‌کنند باید مجسمه رعایت حق و حق‌گرایی باشند و تکریم مردم همواره سرلوحه کار آنان باشد.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی بر لزوم حمایت جدی و با برنامه دادستان و رئیس جدید دادگستری شهرستان ساوه از فعالیت‌های مشروع اقتصادی در این شهرستان گفت و عنوان کرد: دستگاه قضایی باید در راستای تحقق شعار سال و حمایت از تولید که از تأکیدات مقام معظم رهبری است، در چارچوب قانون و برنامه‌ریزی مدون باعث افزایش بهره‌وری و توسعه فعالیت واحد‌های صنعتی و تولیدی خصوصاً در حوزه دانش‌بنیان‌ها شوند.

موسوی در ادامه توجه جدی به زندان و زندانیان را خواستار شد و گفت: سرکشی منظم به زندان و ارفاق برای افراد واجد شرایط باید در نظر گرفته شود و مجازات جایگزین حبس در راستای قانون برای محکومان واحد شرایط در نظر گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: محکومین مالی خصوصاً در حوزه خانواده نباید زیاد در زندان ماندگار شوند و در این راستا باید از ظرفیت خیرین خوش‌نام ساوه برای کمک به آزادی آنان بهره برد.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی صلح و سازش را گامی مهم در جلوگیری از افزایش حجم پرونده‌ها در دادگاه‌ها دانست و گفت: قضات با استفاده از مفاد قانونی، زندانیانی که شرور و مخل امنیت و آرامش مردم نیستند و آزادی آنان برای مردم دردسر ساز نمی‌شود را در اولویت بهره‌مندی از مجازات جایگزین حبس قرار دهند و از بندهای قانونی برای خروج آنان از زندان استفاده کنند.

موسوی با اشاره به فعالیت قابل قبول شعبه صلح و سازش صنایع در ساوه گفت: در سال گذشته بالا بر ۶۸ درصد ورودی‌های این شعبه به صلح و سازش کشیده شده است که با توجه به صنعتی بودن شهرستان تجربه موفقی در این زمینه محسوب می‌شود که باید برای تقویت آن نیز تلاش کرد

وی در ادامه رعایت عدل را از آرمان‌های مهم همه فرهنگ‌ها دانست و گفت: در همه اندیشه و فلسفه‌ها از گذشته تا امروز موضوع عدالت تحسین و از آن به‌عنوان لازمه توسعه جوامع یاد شده که در قرآن کریم نیز از اهمیت و جایگاه والایی برخوردار است.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی با بیان اینکه اجرای عدالت سخت بوده و هرکسی در این راه قدم می‌گذارد باید با توکل و تقوا حق را از باطل تشخیص دهد افزود: اگر هر متعهدی به قول و تعهد خود پایبند باشد نیازی به ورود قاضی و قضات نیست اما در راستای اهداف و وظایف تعریف شده اجرای صحیح عدالت در دستور کار قرار دارد.

موسوی یادآور شد: خوشبختانه استان مرکزی از قضات پاکدامن و مؤمنی برخوردار است و علیرغم برخی کمبودها همواره اصل بی‌طرفی رعایت شده و احقاق حقوق مردم را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند.

وی با بیان اینکه در حوزه هوشمندسازی قوه قضاییه اقدامات خوبی در استان شده است گفت؛ امروز بالای ۹۵ درصد ابلاغیه‌ها به‌صورت الکترونیکی در استان صادر می‌شود و در حوزه دادرسی و رسیدگی به پرونده‌ها به‌صورت الکترونیکی قدم‌های مثبتی برداشته شده است.

رئیس‌کل دادگستری استان مرکزی با لزوم بر برخورد جدی دستگاه قضا با جرائم خشن گفت: برخورد با برهم زنندگان آرامش و امنیت مردم با قاطعیت و جدیت انجام شود و مبارزه با فساد باید در رأس امور دستگاه قضا باشد و علیرغم اینکه در دستگاه قضایی استان از منابع انسانی پاک دستی برخوردار هستیم اما از هیچ خطایی گذشت نمی‌کنیم و با فساد درون و برون دستگاه قضایی برخورد قاطع صورت خواهد گرفت.

معاون استاندار و فرماندار ویژه ساوه نیز در این مراسم مسئولیت در نظام مقدس جمهوری اسلامی را یک امانت الهی دانست و گفت: کسانی که مسائل نظام را به درستی درک و اجرا کرده و از این امانت حفظ و حراست می‌کنند در پایان مسئولیت خود عاقبت بخیر خواهند شد.

مهدی الیاسی با بیان اینکه شهرستان ساوه به عنوان دومین شهرستان بزرگ استان پیچیدگی‌های خاص داشته و همواره در حال رشد است اظهار کرد: توسعه صنعت و عدم تأمین زیرساخت‌های مختلف از جمله فرهنگی و اجتماعی و درمانی باعث شده ساوه تقریباً روح خشنی داشته باشد.

وی افزود: دادگستری ساوه به‌عنوان پشتیبان اصلی حقوق افراد حقیقی و حقوقی توانسته است نقش بسزایی در این شهرستانی ایفا کند و علیرغم مسیر سخت و پیچیدگی‌های موجود این منطقه لجستیک بسیاری از مشکلات را حل و فصل کند.

فرماندار ساوه با اشاره به اینکه ساوه از شهرستان‌های ذی‌قیمت استان است بیان کرد: حفظ و حراست از منافع و حقوق عامه خط قرمز دستگاه قضاست و در طی این سال‌ها، مطالبات مردم علیرغم وجود اقشار و اقوام مختلف در ریل قانونی خود راهبری شده و پیشروی خوبی داشته است.

الیاسی تصریح کرد: با گذشت زمان شاخص‌های امنیتی در شهرستان ارتقا یافته و علیرغم پیچیدگی‌های موجود یک آسایش و آرامش و بستر خوبی برای رشد و توسعه در آن فراهم شده و باعث شده صنعتگران اینجا را مکان خوبی برای سرمایه‌گذاری خود انتخاب کنند.

به گفته وی تراز عدالت محورانه ساوه هم اکنون در وضعیت مطلوبی قرار دارد و انتظار می‌رود با انتصاب جدید این شاخص‌ها ارتقا یابد.

 

 

انتهای پیام

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول