اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گلستان

نیمی از اراضی صیفی‌جات کشور در طول ۱۰ سال گلخانه‌ای می‌شود/ الگوی مصرف آب در حوزه‌های مختلف باید بازنگری شود

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: حدود ۸۰۰ هزار‌ هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیر سطح کشت محصولات سبزی و صیفی‌جات بوده که در یک پروسه ۱۰ ساله در قالب اقتصاد مقاومتی کشاورزی به گلخانه تبدیل می‌شود.

نیمی از اراضی صیفی‌جات کشور در طول ۱۰ سال گلخانه‌ای می‌شود/ الگوی مصرف آب در حوزه‌های مختلف باید بازنگری شود

به گزارش خبرگزاری فارس از گنبدکاووس، پرویز اوسطی امروز در حاشیه بازدید از واحد تولیدی تخم‌مرغ در گنبدکاووس اظهار کرد: پدیده خشکسالی چند سالی است که بر کشور حاکم بوده و براساس پیش‌بینی‌های انجام شده این روند ادامه دارد که باید برای مدیریت این خشکسالی برنامه جامع و دقیقی ارائه داد تا از بحران در حوزه کشاورزی و به ویژه آب جلوگیری شود.

وی تصریح کرد: یکی از نیازهای مهم کشور در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنعت و شرب مسئله آب بوده و با توجه به کاهش بارندگی و کمبود ذخایر آب در سدهای کشور نسبت به سال گذشته و درازمدت باید چاره‌اندیشی اساسی شود.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: یکی از زیربناهای مهم کشور در توسعه مسئله آب بوده و باید برای جلوگیری از هرگونه تنش و بحران آب الگوی مصرف آب در حوزه‌های مختلف بازنگری شود.

وی ادامه داد: وزارت نیرو در حوزه صنعت در  مجلس شورای اسلامی باز تخصیص مجدد را برای تولیدات صنعتی مصوب کرده تا آب مصرفی خود را از طریق بازچرخانی و یا آب‌های غیرمتعارف تامین کنند و این الگو در صرفه جویی آب شرب بسیار تاثیرگذار است.

اوسطی گفت: راهبرد شیرین‌سازی و نمک‌زدایی آب دریا نیز از دیگر برنامه‌ها بوده که این پروژه در جنوب کشور آغاز شده و انتقال آن به استان‌های مرکزی به خوبی در حال انجام بوده که این امر باید در راستا صنایع آب‌بری سرعت بیشتری بگیرد.

وی بیان کرد: متاسفانه بهره‌وری آب در حوزه کشاورزی پایین است، به ازای هر مترمکعب آب در جهان ۲/۵ کیلوگرم ماده خشک تولید می‌شود که در کشور ما این میزان به ۱/۵ کیلوگرم کاهش می‌یابد، برای افزایش این میزان باید در شیوه‌های آبرسانی و شیوه‌های نوین آبیاری اصلاحاتی انجام شود.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: برای افزایش بهره‌وری آب در حوزه کشاورزی در قالب پروژه اقتصاد مقاومتی در یک بازده ۱۰ ساله قرار است سطح زیر کشت گلخانه‌ها توسعه پیدا کند، در این پروژه نیمی از سطح زیرکشت اراضی سبزی و صیفی‌جات که اکنون حدود ۸۰۰ هزار هکتار است چیزی حدود ۴۰۰ هزار هکتار آن به گلخانه تبدیل می‌شود که با تبدیل آنها به گلخانه حدود ۴ میلیارد مترمکعب در آب مصرفی کشاورزی صرفه‌جویی خواهد شد.

وی افزود: برای حفظ منابع آبی و توسعه کشور ایجاد و توسعه گلخانه‌ها یک ضرورت و الزام بوده تا کمک‌کننده مهمی در حوزه کشاورزی به دولت در راستای استفاده بهینه آب باشد.

اوسطی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان مصرف آب کشاورزی از  ۱۳۶ میلیارد مترمکعب بوده منابع آب تجدیدپذیر بیش از ۹۰ میلیارد مترمکعب آن قابل استحصال بوده و از این میزان بیش از ۹۰ درصد آن در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

وی گفت: با توجه به اقلیم خشک کشور باید از ظرفیت شیرین‌سازی آب دریا استفاده کنیم که در حال حاضر حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب از آب دریا سواحل جنوب شیرین‌سازی می‌شود که این میزان نسبت به شیرین‌سازی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس بسیار کم است.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: استان گلستان دارای ظرفیت‌ها، استعدادها و توانمندی‌های بسیار بوده و مزیت اصلی آن در حوزه کشاورزی و گردشگری است که اگر برنامه‌ریزی اصولی و سرمایه‌گذاری مناسبی انجام شود قطعا تحول و پیشرفت چشمگیری خواهد داشت.

وی ابراز کرد: با توجه به بازدیدهای انجام شده فردا در جلسه استانداری پروژه‌ها و طرح‌های پیشران توسعه استان بررسی شده و کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در این پروژه‌ها استان را حمایت خواهد کرد.

انتهای پیام/۲۳۰۷

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول