اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

چهارمحال و بختیاری

انتخاب شهردار، چالشی ناتمام برای شورای شهرکرد/ رئیس شورا: سوابق «حامد فروزنده» کافی نیست

در آخرین جلسه شورای شهرکرد برای انتخاب شهردار، «حامد فروزنده» نامی بود که با کسب پنج رأی موافق به عنوان شهردار منتخب شهرکرد اعلام شد اما خبرها حاکی از آن است که هیئت تطبیق شرایط فروزنده را برای تصدی این مسئولیت احراز نکرده و رئیس شورا نیز سوابق وی را برای این پست کافی نمی‌داند.

انتخاب شهردار، چالشی ناتمام برای شورای شهرکرد/ رئیس شورا: سوابق «حامد فروزنده» کافی نیست

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، ظاهراً انتخاب شهردار یک پروژه سخت برای شورای ششم و طاقت‌فرسا برای مردم شهرکرد شده است.

بعد از ۲ ماه بررسی و تحقیق برای انتخاب مجدد شهردار شهرکرد جلسه نهایی انتخاب شهردار ۲۰ اردیبهشت با حضور همه اعضای شورا تشکیل و حامد فروزنده با ۵ رای مثبت به عنوان شهردار انتخاب شد.

چند روز بعد حامد فروزنده برای استعلام به هیئت تطبیق معرفی شد اما از روز گذشته حواشی در فضای مجازی مبنی بر عدم احراز شرایط این شخص دیده شد و افراد موافق این شخص بومی بودن، سوابق شهرداری ۲ شهر، سکونت دائمی شهردار منتخب در شهرکرد را برمی‌شمردند و افراد مخالف معتقد بودند یک کارشناس امور مالیاتی صرف بومی بودن نمی‌تواند شهردار خوبی باشد.

امروز در نشستی با محمدرضا بیاتی، رئیس شورای شهر شهرکرد جزییات انتخاب حامد فروزنده را بررسی کردیم.

فارس: از شهردار شهرکرد چه خبر؟

اجازه دهید فرآیند انتخاب شهردار را از ابتدا شرح دهم، روند به گونه‌ای است که نخبگان، افراد جامعه یا مدیران و یا اعضای شورا افرادی را به عنوان نامزد معرفی می‌کنند که بسیار مهم است این افرادی که معرفی می‌شوند بر اساس آگاهی و شناخت باشد اما متاسفانه افراد کسانی را که سابقه مدیریتی نداشتند در هر ۲ دوره انتخاب شهردار معرفی کردند.

در ابتدای معرفی سوابق مدیریتی به شورا تحویل داده نشد و یا افرادی که این شخص را معرفی کردند برداشت غلطی از سوابقش داشتند که بعد از انتخاب، هیئت تطبیق سوابق مدیریتی منتخب شورای اسلامی را با آنچه که در قانون آمده تطبیق داده اما سوابق وی را تایید نکرد.

فارس: شهردار شهرکرد طبق قانون باید چند سال سابقه مدیریتی و چه مدرک تحصیلی داشته باشد؟

مطالب مربوط به سوابق اجرایی شهرداران به صورت مبسوط در ۶ بند و ۷ تبصره تشریح شده و شامل ۳ سال سابقه مدیریت پایه یا ۵ سال سابقه کارشناسی در شهرداری برای پذیرش سمت شهرداری‌ شهرهای ۱۰ تا ۵۰ هزار نفر، ۵ سال سابقه مدیریت میانی و ۷ سابقه مدیریت میانی برای شهرداری‌ شهرهای با جمعیت ۵۰ تا ۲۰۰ هزار نفر و  حداقل مدرک کارشناسی برای شهرداری‌ شهرهای بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.

با این وجود برخی از اعضای شورای شهر توجه لازم را به سنوات مدیریت میانی نکرده و فرد معرفی شده که فاقد ۵ سال سابقه مدیریت میانی یا ۱۰ سال سابقه مدیریت پایه است را انتخاب کردند.

در تبدیل سابقه مدیریت پایه به مدیریت میانی زمان مدیریت پایه نصف می‌شود که شهرداری فرخشهر مدت سابقه مدیریت پایه حامد فروزنده را ۴ سال و ۴ ماه و ۱۶ روز به عنوان شهردار با مدیریت پایه و کلا ۷ سال و ۱۱ روز با خدمت وظیفه، کارشناسی، کارشناسی ارشد و شهرداری اعلام کرده است که در تبدیل سوابق این مدت نصف می‌شود.

اگر تمام سوابق دولتی فروزنده به مدیریت پایه و سپس به مدیریت میانی تبدیل شود کل سابقه او ۳.۵ سال می‌شود که باز هم به ۵ سال سابقه مطرح شده در قانون نمی‌رسد لذا به استناد رای هیات تطبیق شهرستان حامد فروزنده شرط احراز تصدی سمت شهردار شهرکرد را ندارد.

همچنین مدرک تحصیلی ارائه شده ایشان کارشناسی امور مالیاتی است در صورتی که حداقل مدرک برای شهردار مرکز استان باید فوق لیسانس باشد.

فارس: چرا مدارک فروزنده بعد از انتخاب وی بررسی شده است؟

متاسفانه در ابتدای کار فروزنده ۷ سال سابقه مدیریت میانی را در سوابق خود اعلام کرده بود و این موضوع نیز از سوی برخی اعضای شورای شهر تایید شد و علی‌رغم تاکید اینجانب مبنی بر احتمال کسری سابقه و همچنین عدم توجه به نحوه تبدیل مدیریت پایه به میانی انتخاب شهردار صورت گرفت.

فارس: هرکس هر چند سال سابقه برای خود اعلام کند شما بدون تحقیق قبول می‌کنید؟ قبول دارید کوتاهی از سمت اعضای شورای شهر صورت گرفته است؟

بله متاسفانه باید قبول کرد که کوتاهی از سمت دوستان معرف ایشان انجام شده که سوابق را قبل از معرفی بررسی نکردند.

فارس: اعضای هیئت تطبیق چه کسانی هستند؟

هیئت تطبیق شامل فرماندار شهرستان به عنوان نماینده وزارت کشور، نماینده دادگستری و نماینده شورای استان است که هرکدام حق یک رای به رد یا قبول همه مصوبات شورای شهر دارند البته می‌توانند در برخی از موضوعات از کارشناسان دیگر بدون حق رای مشورت بگیرند.

فارس: چرا قبل از انتخاب شهردار استعلامات انجام نشد تا زمان از دست نرود؟

هیئت تطبیق قبل از انتخاب به هیچ استعلامی پاسخ نمی‌دهد و به ما گفته بودند شهردار را انتخاب و سپس نام او را برای استعلام به ما معرفی کنید که این داستان برای همه مصوبات شورا لحاظ می‌شود که هیئت تطبیق بعد از نهایی شدن مصوبه آن را تأیید و یا برای بررسی بیشتر به شورا بازمی‌گرداند.

البته در پرونده انتخاب شهردار بررسی مجدد و یا حتی چندباره این پرونده هیچ سودی ندارد زیرا هرچند بار هم که پرونده بررسی شود به سوابق مدیریتی و یا مدرک تحصیلی فروزنده اضافه نخواهد شد و تنها فرصت انتخاب مجدد از دست می‌رود.

فارس: نظر دقیق هیئت تطبیق در مورد حامد فروزنده را برایمان قرائت کنید.

با عنایت به سوابق ارائه شده جناب آقای حامد فروزنده فاقد شرط مندرج در بند ۳ ردیف «چ» ماده ۳ آیین‌نامه اجرایی احراز تصدی سمت شهردار ناظر به بند ۲ بخشنامه تعیین مدارک و رشته‌های تحصیلی موضوع تبصره یک ماده ۳ آیین‌نامه اجرایی و بند یک ماده ۵ دستورالعمل تشخیص سمت‌های هم‌سطح در مدیریت پایه، میانی و ارشد بوده و در نتیجه فاقد شرط احراز تصدی سمت شهردار شهرکرد است.

فارس: برخی از اعضای شورا و یا رسانه‌های حامی برای نشاندن حامد فروزنده در این سمت با ادعای اینکه فرماندار نمی‌تواند در خصوص شهردار نظر دهد اصرار بر ارجاع پرونده به وزارت کشور دارند، آیا این کار انجام می‌شود؟

در پاسخ به این سوال باید گفت، چطور فرماندار در زمان انتخاب محمدتقی جاپلقی و یا شهرداران سابق حق اظهارنظر داشت و امروز نمی‌تواند در مورد فروزنده نظر دهد؟ و همانگونه که در سوالات قبلی پاسخ دادم همه مصوبات شورای شهر به تایید هیئت تطبیق می‌رسد و انتخاب شهردار از دیگر مصوبات مستثنی نیست.

مردم بدانند شورا قانونمند عمل می‌کند و قرار نیست زمانی که اجرای یک مقرره قانونی به نفع ما بود از آن دفاع و زمانی که به ضرر ما بود اصل ماهیت قانون و اجرای آن را زیر سوال ببریم.

فارس: شورای ششم ۹ ماه درگیر انتخاب شهردار است که اگر در همان ماه اول انتخاب به نتیجه رسیده بود تا کنون باید شاهد افتتاح پروژه‌های عمرانی بسیاری در شهر بودیم که متاسفانه این اتفاق رخ نداده است، چه کسی مسئول پاسخگویی به این زمان از دست رفته و شهر معطل مانده است؟

کار روتین شهرداری از روز اول آغاز به کار شورای ششم در حال انجام است و برنامه‌ریزی برای پروژه‌های بزرگ مانند برج‌های دوقلو و یا تقاطع‌های غیرهمسطح انجام شده است اما آنچه که مانع اجرای این پروژه‌ها بود عدم جذب سرمایه‌گذار و پول است نه عدم انتخاب شهردار زیراکه تا کنون هم شهرداری بدون شهردار نبوده و همان مدتی که جاپلقی روی کار بود عملکرد خوبی را شاهد بودیم.

عملکرد جاپلقی منفی نبود بلکه به خاطر عدم شرایط احراز قانونی نمی‌توانست به کار خود ادامه دهد و بعد از ایشان نیز شهرداری با حضور سرپرست اداره می‌شود.

پس هیچ وقفه‌ای در اجرای پروژه‌های عمرانی صورت نگرفته است و فقط به لحاظ روانی عدم حضور شهردار ملموس شده است.

فارس: اکنون انتخاب شهردار چگونه پیش خواهد رفت، مجدد باید گزینه‌های جدید اعلام شود؟

در زمان کوتاهی همان گزینه‌های قبلی مجدداً بررسی و یک نفر را انتخاب خواهیم کرد.

فارس: چگونه می‌شود شخصی که در جلسات قبلی رای منفی گرفته این بار رای مثبت بگیرد و به عنوان شهردار انتخاب شود؟

اعضای شورا با توجه به بررسی‌هایی که انجام می‌دهند به گزینه‌ها رای مثبت یا منفی می‌دهند و ممکن است این بار رای مثبت بدهند.

فارس: پس قبول دارید که رای‌ها به صورت سلیقه‌ای اعلام می‌شود و سوابق یا مدارک خیلی مورد توجه نیست؟ 

با نظر شما موافق نیستم.

به گزارش فارس، حذف عمدی برخی از گزینه‌های روی میز شورای شهر، اصرار بیش از حد شورا برای انتخاب فردی که سوابق و مدارک لازم را ندارد و اظهارنظرهایی که به گوش می‌رسد از وجود دست‌های پشت پرده و برگزاری جلسات مخفی برای انتخاب شهردار شهرکرد خبر می‌دهد که ممکن است به زودی نام دخالت‌کنندگان در انتخاب شهردار منتشر شود.

اصرار به ارسال مستقیم مصوبه شورا به وزارت کشور با وجود اینکه شرایط احراز با قوانین و بخشنامه‌ها همخوانی ندارد، رای‌های سلیقه‌ای، عدم بررسی مدارک و سوابق تحصیلی قبل از انتخاب، عدم شناخت کافی بر روی گزینه‌های معرفی شده، یکدست نبودن در انتخاب‌ها و موارد دیگر نشان‌دهنده ضعف شورای ششم است.

شورای شهرکرد در موضوع انتخاب شهردار کمتر از انتظار ظاهر شد اما مردم همچنان به انتخاب شهرداری قدرتمند از سمت شورا چشم امید دوخته‌اند.

انتهای پیام/۶۸۰۳۶

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول