اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  زنجان

«گوردخمه‌» ساسانی، کشف نشده غارت شد/کاوش منطقه، در پیچ و خم ادارات+عکس

عضو شورای اسلامی شهر سهرورد از کشف گور دخمه‌ 3 هزار و ۲۰۰ ساله در این شهرتاریخی خبر داد و گفت: گور دخمه‌های کشف شده متعلق به دوره ساسانی واشکانی و متقدم‌تر از آن است، که در روزهای آغازین سال جاری کشف شده است.

«گوردخمه‌» ساسانی، کشف نشده غارت شد/کاوش منطقه، در پیچ و خم ادارات+عکس

مهدی غفاری، عضو شورای اسلامی سهرورد در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در زنجان، با اشاره به گور دخمه‌های کشف شده در روزهای آغازین سال جاری در شهر باستانی و تاریخی سهرورد، اظهار کرد: احتمال می‌رود این گور دخمه‌ها مربوط به یک مقام دولتی دوره ساسانی باشد که در سایه غفلت و بی‌توجهی مسؤولان میراث فرهنگی‌، توسط حفاران غیرمجاز و قاچاقچیان آثار باستانی در روزهای آغازین سال جاری کشف شده است.

وی با بیان اینکه طبق کاوش‌ها و گَمانه‌زنی‌هایی که توسط سودجویان و حفاران از این منطقه بدست آمده است، اضافه کرد: وجود اتاقک‌ها، موقعیت و ارزش تاریخی این محدوده، در صورت کاوش‌های علمی می‌تواند چهره‌ای جدید و شناسنامه‌ای از فرهنگ متمدن و زرینی از نیاکان و پیشینیان این خطه را مشخص و آشکار کند.

عضو شورای اسلامی شهر سهرورد با بیان اینکه طبق یافته‌ها و تحقیقات میدانی از محوطه‌ تاریخی هفت گنبد و قلعه‌ کیان و با توجه به وجود دیواره‌های ساروجی‌، آجرهای چهارگوش، سُفال‌های لعابدار دوران تاریخی و موقعیت قرارگیری هفت گُنبد، گفت: دخمه‌ها به لحاظ معماری و سازه مقبره‌ها، متعلق به دوره ساسانی و اشکانی و متقدم‌تر از آن هستند.

عضو شورای اسلامی شهر سهرورد با اشاره به ساختار داخل گور دخمه‌ها گفت: ساختار داخل گور دخمه‌ها نشان از مقبره فردی از مقامات حکومتی دارد.غفاری  عنوان کرد: طبق نظریاتی که پیرامون این تپه باستانی و قلعه وجود دارد، می‌توان تخمین زد که قدمت این آثار به حدود 3 هزار و ۲۰۰سال قبل و متعلق به پادشاه ساسانی است.

وی ادامه داد: درب ورودی گور دخمه، مشرف به جنگل‌های وسیع سهرورد است و در سمت راست داخل مقبره، اتاقک کوچکی وجود دارد که  احتمال می‌رود تابوت شخص متوفی قرار داشته که متاسفانه قاچاقچیان عتیقه، همه اشیاء ارزشمند داخل آن را به یغما برده‌اند.

وی با بیان اینکه در شهر تاریخی سهرورد از هر چهار  پنج سال یک اثر باستانی کشف می‌شود، افزود: کشف این نوع گور دخمه در سهرورد برای اولین بار است، اما هیچ اقدامی از سوی میراث فرهنگی تا به این لحظه در این رابطه انجام نشده است.

غفاری عنوان کرد: طبق شنیده‌ها و زمزمه‌ها در بین اهالی این منطقه، اشیای داخل گور دخمه یک کاسه با نقوش حیوانات، چند سکه متعلق به حکومت ساسانی و سرنیزه و نیز تابوتی سفالی بوده است که جز چند تکه استخوان چیز دیگری باقی نمانده است.

غفاری با بیان اینکه در جاهای دیگر میراث فرهنگی مجوز کاوش صادر و حفاری انجام می‌شود و عتیقه‌ها را تحویل موزه می‌دهند، یاد آور شد: وجود این گور دخمه‌ها را به میراث فرهنگی استان گزارش داده‌ایم، ولی هیچ اقدامی برای انجام کاوش تا به الان انجام نداده‌اند!

عضو شورای اسلامی شهر سهرورد با بیان اینکه شهر سهرورد با تمدنی عظیم در سایه‌ بی‌توجهی مسؤولان به محل مورد علاقه‌ی سوداگران عتیقه تبدیل شده است، خاطر نشان کرد: شورای شهر با تمام تلاشی که برای شناساندن و جلب توجه اداره میراث فرهنگی در راستای اخذ مجوزهای لازم برای کاوش برای شناسایی مناطق مذکور انجام داده، متاسفانه در پیچ و خم ادارات مربوطه به مشکل برخورده است.

انتهای پیام/۷۳۰۲۱/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول