اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  زنجان

شهر تاریخی«سهرورد» را دریابید!/ عضو شورا: مشکلات از دید مسؤولان مغفول مانده است!

عضو شورای اسلامی شهر سهرورد با اشاره به مشکلات شهر تاریخی سهرورد گفت: متاسفانه مشکلات این منطقه از دید مسؤولان استانی و شهرستانی مغفول مانده است، به طوری که غارت میراث فرهنگی این شهر از سوی مسؤولان نادیده گرفته می‌شود.

شهر تاریخی«سهرورد» را دریابید!/ عضو شورا: مشکلات از دید مسؤولان مغفول مانده است!

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، با وجود اقداماتی که تاکنون در حوزه راه‌های چه در محورهای اصلی و چه در محورهای فرعی در استان زنجان صورت گرفته اما هنوز نبود زیرساخت مناسب مثل راه در بسیاری از شهرها و روستاهای این استان، مردم را به ویژه در برخی روستاها با مشکل مواجه کرده است، طوری که روستانشینان به دلیل نداشتن راه ارتباطی مناسب از حداقل امکانات بی‌بهره هستند.

در این بین شهر تاریخی«سهرورد» در استان زنجان که یکی از مناطق با قدمت و قدیمی ایران، با تاریخی درخشان است، این روزها در سایه غفلت مسؤولان به ویژه مسؤولان حوزه راه، میراث فرهنگی، ورزش و جوانان، صنعت معدن تجارت و...با کمبود امکانات مواجه است، شهری که می‌توانست به یک مقصد گردشگری مهم تبدیل شود، این روزها حتی یک راه ارتباطی مناسب هم ندارد.

سهرورد که زادگاه افراد بزرگی مانند شیخ شهاب‌الدین سهروردی است، که در حال حاضر با ۹ هزار جمعیت نه دارای راه مواصلاتی مناسب است و نه ورزشگاه و سالن مناسبی برای فعالیت جوانان دارد. البته در کنار همه مشکلات غارتگران به دور از چشم و یا در سایه غفلت و بی‌توجهی مسؤولان میراث فرهنگی به غارت آثار باقیمانده از گذشتگان مشغولند و هر روز تعداد کنده‌کاری‌ها، تونل‌ها و حفاری‌های مناطق تاریخی این شهر بیشتر و بیشتر می‌شود، هر چند مسؤولان میراث فرهنگی با بیان اینکه این کنده‌کاری‌ها متعلق به سال‌ها قبل است صورت مسئله را پاک می‌کنند!

 

شهر تاریخی و توریستی سهرورد راه مناسب ندارد!

طی تماس تلفنی یکی از شهروندان شهر سهرورد مبنی بر وضعیت نا مناسب جاده این منطقه اظهار کرد: وضعیت خراب راه ارتباطی شهر توریستی و تاریخی سهرورد در تمام فصول سال مشکلاتی را برای شهروندان این منطقه به وجود می‌آورد.

وی ضمن گلایه از مسؤولان و نارضایتی از نبود راه مناسب گفت: خیلی‌ها در این جاده جان خود را از دست داده و یا دچار حادثه شده‌اند، اما هنوز مسؤولان از خواب غفلت بیدار نشده و مشکل نبود جاده مناسب هنوز گریبانگیر اهالی سهرورد است.

این شهروند سهروردی با اشاره به فعالیت معادن در این منطقه گفت: فعالیت کامیون‌های سنگین حامل مواد معدنی و تردد آنها در این محور، تکه‌های آسفالت را یا از جا کنده و یا دچار ترک شده‌اند که تردد در این محور به سختی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه  شهر سهرورد در عید نوروز به خاطر داشتن آثار تاریخی و جنگل‌های دیدنی هر ساله میزبان مسافران زیادی از سراسر کشور است، ادامه داد: این محور در شان یک شهر توریستی و تاریخی نیست!

خبرنگار فارس طی تماس تلفنی با یکی از اعضای شورای اسلامی شهر سهرورد اقدام به پیگیری موضوع کرده که در ذیل می آید:

وضعیت جاده سهرورد بحرانی است!

مهدی غفاری، عضو شورای اسلامی شهر سهرورد در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس، در رابطه با وضعیت جاده شهر سهرورد اظهار کرد: به جرات می توانم بگویم که وضعیت جاده سهرورد بحرانی است.

عضو شورای اسلامی شهر سهرورد با بیان اینکه این شهر بزرگترین شهر شهرستان خدابنده است که با مرکز شهرستان ۲۴ کیلومتر فاصله دارد، تصریح کرد: علت بحرانی بودن جاده سهرورد تردد ماشین‌های سنگین است که برای معادن «سیلیستین» و «شن و ماسه پوریا» فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه هیچ نظارتی از سوی صاحبان معادن و متولیان امر بر فعالیت ماشین‌های سنگین که با تناژ بالا (بیش از حد مجاز) برای معادن کار می‌کنند، نیست! عنوان کرد: بازدیدی که رئیس صمت استان زنجان از جاده مذکور و فعالیت معادن داشتند با گذشت یک ماه هنوز چیزی از این بازدید عاید شهر نشده است.

غفاری ادامه داد: همچنین نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی به همراه نماینده شرکت «یمیدرو» از این جاده بازدیدی به عمل آوردند و تصمیم بر این شد که بودجه بندی آن تدوین شود.

عضو شورای اسلامی شهر سهرورد ادامه داد: باید منتظر بمانیم که آیا اعتباری تخصیص پیدا می‌کند یا خیر که این همت مسؤولان استانی، شهرستانی و نماینده منطقه را می‌طلبد.

وی با توضیح این مطلب که ماشین‌های سنگین در ۸ کیلومتر این جاده تردد می‌کنند، افزود: اگر نظارتی بر بارگیری کامیون‌ها انجام شود، شاید تا یک میزان از تخریب جاده کاسته و بیش از این آسیبی به جاده وارد نشود.

غفاری با بیان اینکه صاحبان معادن قول داده‌اند قسمت‌های تخریب شده جاده را لکه‌گیری کنند تا چاره اساسی اندیشیده شود، عنوان کرد: اعتباری پیش‌بینی شده از سوی شرکت ایمیدرو ۲۰ میلیارد تومان است این در حالی است که برای ۲ میلیارد تومان برای انجام مطالعات آن در نظر گرفته شده است.

سالن ورزشی شهر سهرورد نیمه کاره مانده است!

غفاری همچنین به دیگر مشکلات شهر سهرورد اشاره کرد و گفت: متاسفانه مشکلات شهر سهرورد از دید مسؤولان استانی و شهرستانی مغفول مانده است.

عضو شورای اسلامی شهر سهرورد با اشاره به پروژه ساخت سالن ورزشی شهر سهرورد که استارت ساخت آن از سال ۹۲ زده شده است، گفت: نزدیک به 10 سال است که ساخت سالن ورزشی در این شهر نیمه کاره رها شده است.

وی با اشاره به اینکه از پروژه ساخت سالن ورزشی فقط ستون سوله‌ آن جاگذاری شده است، عنوان کرد: متاسفانه ساخت سوله‌های این پروژه غیر فنی، غیر استاندار و غیر تخصصی ساخته شده چرا که هیچ نظارتی از سوی متولیان امر صورت نگرفته است.

غفاری گفت: سال گذشته ۴ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه از محل درآمد نفتی باید پرداخت می‌شد که متاسفانه  تخصیص پیدا نشد.

عضو شورای اسلامی شهر سهرورد تصریح کرد: از ۴ میلیارد تومان اعتبار ۸۵۰ میلیون تومان، اعتبار به پروژه تخصیص داده شد، ولی به علت بدهی اداره ورزش و جوانان به پیمانکار قبلی، با مبلغ تخصیص داده شده فقط بدهی پیمانکار صاف شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر اعتباری به پروژه مذکور تخصیص داده نشده است که پروژه به پیمانکار جدید واگذار شود، گفت: در خصوص پروژه مذکور حتی به تهران هم مراجعه کرده‌ایم، آنها هم متعجب شدند که چرا چنین شهری با ۹ هزار جمعیت و با گذشت نزدیک ۱۰ سال سالن ورزشی آن نیمه کاره مانده است.

غفاری با بیان اینکه سالن ورزشی که برای فعالیت جوانان در نظر گرفته شده و نیمه کاره مانده در اصل سالن بحران است، گفت: مدیر کل سابق اداره کل ورزش و جوانان استان قولی که به اعضای شورای پنجم و ششم داده بودند، اینکه ۴ میلیارد تومان اعتبار به این سالن تخصیص داده بشود، ولی طبق معمول قولشان درست از آب در نیامد.

غفاری ادامه داد: طبق سبقه گذشته احتمال می‌رود  این میزان اعتبار سال آینده هم تخصیص پیدا نشود!

غارت میراث فرهنگی در شهر سهرورد!

عضو شورای اسلامی شهر سهرورد در ادامه با بیان اینکه شهر سهرورد شهر توریستی و تاریخی و فیلسیوف پرور است، خاطر نشان کرد: غارت میراث فرهنگی در سال‌های گذشته توسط افراد سود جو در این منطقه اتفاق می‌افتاد، ولی این روزها این اتفاق افزایش یافته است.

غفاری با اشاره به اینکه شهر سهرورد از تمدن تاریخی بهره‌مند است و بناهای تاریخی مهمی دارد گفت: هر چند بنای تاریخی «تپه دیزلیج»، «قلعه کیوان»، «یازلی داش»، «قوشا غار» و «خانه سهروردی» ثبت ملی شده است، ولی این روزها توجه خاص میراث فرهنگی به این آثار را می‌طلبد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه این روزها بناهای تاریخی این شهر توسط افراد سودجو دچار تخریب می‌شوند، ادامه داد: در این رابطه هم هیچ نظارتی از سوی دستگاه‌های مربوطه نمی‌شود، در حالی که با همکاری و همت متولیان امر و با توجه به ظرفیت‌های آن،  شهر سهرورد می تواند به عنوان منطقه گردشگری نمونه استان معرفی شود.

انتهای پیام/۷۳۰۲۱

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول