اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان شمالی

خراسان شمالی رتبه نخست بهره‌وری پیله کرم ابریشم در کشور را کسب کرد

مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده، نوغانداران استان رتبه نخست بهره‌وری پیله کرم ابریشم در کشور را کسب کردند.

خراسان شمالی رتبه نخست بهره‌وری پیله کرم ابریشم در کشور را کسب کرد

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، ظهر امروز علیرضا صادق، مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در گفت‌وگو با رسانه ها اظهارکرد: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده، نوغانداران استان رتبه نخست بهره‌وری پیله کرم ابریشم در کشور را کسب کردند و در شاخص تولید نیز در جایگاه چهارم قرار گرفتند.

وی با بیان اینکه نوغانداران استان پارسال ۲۴۳ تن پیله تر کرم ابریشم تولید کردند، گفت: میانگین تولید این محصول در استان ۴۲.۵ کیلوگرم و کشور ۳۷.۵ است که استان در این خصوص ۱۷.۵ درصد از کشور بالاتر است.

مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: سه هزار و ۸۱۲ نفر از جامعه روستایی این خطه به فعالیت نوغانداری مشغول هستند.

صادق بیان کرد: نوغانداران استان در سال گذشته پنج هزار و ۶۰۲ جعبه نوغان که شامل ۱۲ درصد جعبه‌های توزیع شده در سطح کشور می‌شد، تحویل گرفتند.

وی بر تکمیل زنجیره نوغانداری در سطح استان تاکید کرد و گفت: هم اکنون در این زمینه در مرحله تکمیل زیر ساخت ها هستیم که مهم ترین آن نیز توزیع و کاشت نهال اصلاح شده توت است که این زنجیره را تقویت خواهد کرد.

مدیر امور طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خاطر نشان کرد: ۲۳ هزار و ۵۰۰ اصله نهال اصلاح شده توت در بین نوغان‌داران این استان به منظور توسعه توتستان‌ها توزیع شد.

صادق اظهار داشت: هم اکنون با بخش خصوصی نیز برای تولید ۵۰ هزار اصله نهال اصلاح شده توت در مرحله اول انعاد قرارداد هستیم تا با کاشت آن بتوانیم به یکی از قطب ها پرورش کرم ابریشم در کشور تبدیل شویم.

وی گفت: نوغان داری فعالیت جانبی در کنار سایر فعالیت‌های کشاورزی است که در یک دوره کوتاه مدت در راستای انگیزه اقتصادی و ایجاد اشتغال نیروی کار در روستا انجام می‌شود و این حرفه در این خطه سابقه طولانی دارد.

این مقام مسئول افزود: در این خطه فعالیت‌هایی از قبیل قالی بافی، بافت تابلو فرشٰ، پشتی ترکمن و سایر دست بافته های داری، انجام می شود.

صادق با بیان اینکه نوغان داری فعالیتی زوده بازده است، گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی توزیع جعبه نوغان در این استان معمولا در فروردین انجام می شود که این فعالیت ۴۰ تا ۴۵ روز طول خواهد کشید.

وی در انتها بیان داشت: بیشترین فعالیت حرفه نوغان‌داری به ترتیب در شهرستان های مانه و سملقان، راز و جرگلان و بجنورد است.

انتهای پیام/س/ی

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول