اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

دستِ بسته منابع طبیعی در حفاظت از «کلوس»/جانشین یگان حفاظت: قرق 100 درصدی رویشگاه ممکن نیست

جانشین یگان حفاظت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در خصوص فروش کرفس کوهی با وجود ممنوعیت برداشت و فروش آن در استان گفت: وسیع و پراکنده بودن دشت با مساحتی حدود ۱۲ الی ۱۳ هزار هکتار و هم‌مرز بودن با استان‌های لرستان و اصفهان کنترل را سخت کرده است.

دستِ بسته منابع طبیعی در حفاظت از «کلوس»/جانشین یگان حفاظت: قرق 100 درصدی رویشگاه ممکن نیست

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، اوایل اسفند سال گذشته با تصویب کارگروه حفظ حقوق عامه چهارمحال و بختیاری برداشت و فروش کرفس کوهی در شهرستان کوهرنگ ممنوع شد.(اینجا بخوانید) اما در چند روز گذشته شاهد فروش این گونه گیاهی کمیاب در قالب دست‌فروشی در سطح شهرکرد هستیم. خبرنگار فارس در گفت‌وگو با جانشین یگان حفاظت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری علت فروش کلوس را با وجود ممنوعیت برداشت آن جویا شده است.

حفاظت روزانه از دشت کلوس توسط ۱۳ قرقبان محلی

حسن عسگری با بیان اینکه با دستور دادستان مبنی بر ممنوعیت فروش کرفس کوهی حفاظت و بررسی روزانه انجام می‌شود، گفت: یک الی ۲ گروه خودرویی منابع طبیعی شهرستان کوهرنگ و ۱۳ قرقبان محلی در سرآقاسید روزانه در این دشت بازرسی می‌کنند.

جانشین یگان حفاظت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: وسیع و پراکنده بودن دشت با مساحتی حدود ۱۲ الی ۱۳ هزار هکتار و هم‌مرز بودن با استان‌های لرستان و اصفهان کنترل را سخت و قیمت بالا، این محصول را دزدگیر کرده است.

درگیری ماموران یگان حفاظت با فروشندگان متخلف

وی ادامه داد: نیروهای یگان حفاظت روزانه با عوامل فروش کلوس درگیر می‌شوند و این درگیری به تذکر، ضبط وسایل فروش، به مزایده گذاشتن کرفس یا فرار فروشندگان منجر می‌شود.

لزوم برخورد شهرداری با سد معبر فروشندگان کلوس

عسگری کم‌کاری در برخورد با فروش کرفس را متوجه شهرداری دانست و بیان کرد: از آنجایی که دست‌فروشی سد معبر محسوب می‌شود عوامل شهرداری نیز باید برای مقابله با این تخلف وارد شوند که تاکنون اتفاقی رخ نداده و عوامل منابع طبیعی به تنهایی با این موضوع برخورد می‌کنند.

ورود گردشگر به دشت لاله ممنوع است

جانشین یگان حفاظت اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ادامه به ممنوعیت دشت لاله نیز اشاره کرد و گفت: ورود افراد به دشت لاله در کل سال جاری ممنوع است و تا کنون گردشگری اجازه ورود به این منطقه را نداشته است.

وی با بیان اینکه اثرات قرق سال جاری در رویش سال آینده مشخص می‌شود، ادامه داد: اگر این قرق تا ۲ سال ادامه پیدا کند دشت لاله ۱۰۰ درصد احیا می‌شود.

یادآوری می‌شود: رویش لاله‌ها واژگون از نیمه دوم فروردین آغاز شده و تا نیمه دوم اردیبهشت ادامه دارد.

انتهای پیام/68036

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول