اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گلستان

مطالبات دامداران گلستانی از هیأت دولت در سفر به گلستان/ وضعیت ارز ترجیحی بر نهاده‌های دامی را مشخص کنید

مدیرعامل اتحادیه دامداران گلستان با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت ارز ترجیحی بر نهاده‌های دامی مشخص نیست، گفت: دامدار ما بلاتکلیف است و نمی‌داند نهاده دامی جدید را باید با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی یا ارز ۲۶ هزار تومانی خریداری کند؟!

مطالبات دامداران گلستانی از هیأت دولت در سفر به گلستان/ وضعیت ارز ترجیحی بر نهاده‌های دامی را مشخص کنید

صادق لیاقی مدیرعامل اتحادیه دامداران گلستان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از گرگان، با اشاره به مشکلات دامداران اظهار کرد: یکسری تصمیم‌سازی‌ها در بخش کلان کشور موجب می‌شود تا در استان‌های کوچک همچون گلستان دچار چالش شویم در حالی که اگر برنامه‌ریزی‌ها درست باشد، بالتبع بخش‌های کوچک با چالش کمتری مواجه خواهند شد.

وی با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی بر نهاده‌های دامی مشکلات زیادی را برای دامداران رقم خواهد زد، افزود: در حال حاضر دامدار بلاتکلیف است و نمی‌داند که آیا ارز ترجیحی بر نهاده‌های دامی حذف خواهد شد یا خیر؟ و اگر ارز ترجیحی حذف شود دولت چگونه می‌تواند نهاده دامی را به شبکه دام بازگرداند و این موضوع برای دامدار ابهام دارد.

مدیرعامل اتحادیه دامداران گلستان ادامه داد: در حال حاضر دولت اذعان می‌کند ارز ترجیحی بر نهاده دامی تخصیص دارد اما قرار است روش آن تغییر کند در روش گذشته دولت و برخی شرکت‌های وارداتی نهاده‌هایی را می‌خریدند تا به دامدار برسد، مسؤولان امر می‌گویند یک و نیم برابر نسبت به گذشته بیشتر نهاده دامی خریداری شده است اما دامدار ما نهاده‌های ندارد، نبابراین باید دنبال رفع ایرادات بود، چطور می‌شود باری از کشتی خارج و به دست دامدار نرسد تا زمانی که ما این‌ مسیر را حل نکردیم نمی‌توانیم دنبال راهکار دیگری باشیم.

* وابستگی دام داخلی به علوفه وارداتی/ لزوم توسعه کشت نباتات علوفه‌ای در گلستان

لیاقی به وضعیت علوفه دام اشاره کرد و افزود: وقتی برای صنعت دامپروری برنامه‌ریزی شد و توسعه پیدا کرد قرار بود علوفه دام را از داخل اراضی و چراگاه‌های خودمان تأمین کنیم، دام ما وابسته به علوفه است قرار نبود صنعت دامپروری داخل کشور وابسته به علوفه خارج باشد در واقع ما دامداری را با توجه به علوفه داخل توسعه دادیم.

وی عنوان کرد: برای برون‌رفت از مشکل تأمین علوفه دام باید در بخش کشاورزی کشت علوفه دام و محصولاتی همچون جو، ذرت توسعه داده شود در واقع دامدار نباید منتظر ارسال جو از «بندر امیرآباد» بماند و این دغدغه را داشته باشد آیا نهاده با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به دستش خواهد دسید یا ارز ۲۶ هزار تومانی.

مدیرعامل اتحادیه دامداران گلستان گفت: از دولت انتظار داریم وضعیت تخصیص ارز ترجیحی بر نهاده‌های دامی را مشخص کند تا دامدار از بلاتکلیفی خارج شود، هم چنین برنامه‌ای برای توسعه کشت  نباتات علوفه‌ای در دستور کار قرار بگیرد تا دامدار  نیاز به واردات علوفه از خارج نداشته باشد.

انتهای پیام/۸۳۰۱۷/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول