اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

75 درصد منابع آب استان اصفهان برای کشاورزی مصرف می‌شود

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: با فرونشست زمین در سال‌های اخیر و کاهش ۳۵درصدی آب‌های زیر زمینی؛ ۲۸ درصد آب کشت پاییزه و بهاره از منابع سطحی و ۷۲ درصد از منابع زیر زمینی تامین شده است.

75 درصد منابع آب استان اصفهان برای کشاورزی مصرف می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، اصغر محسن‌زاده کرمانی اظهار داشت: آمار مصرف آب در بخش کشاورزی به وسیله آب منطقه‌ای و با کسر میزان مصرف در بخش صنعت و شرب محاسبه می‌شود.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: با فرونشست زمین در سال‌های اخیر و کاهش ۳۵درصدی آب‌های زیر زمینی؛ ۲۸ درصد آب کشت پاییزه و بهاره از منابع سطحی و ۷۲ درصد از منابع زیر زمینی تامین شده است.

وی ادامه داد: بر همین اساس یکی از مباحث اصلی بخش کشاورزی تعریف الگوی کشت بر مبنای اقلیم، عوامل تولید، ظرفیت منطقه، مزیت اقتصادی و ملاحظات زیست محیطی است که بر اساس آن انواع محصولات زراعی کشت می‌شود.

محسن‌زاده کرمانی با اشاره به اینکه میزان کشت به چرایی و چگونگی الگوی کشت برمی‌گردد، گفت: یک افق پنج ساله برای الگوی کشت در استان اصفهان تعریف شده است که بر اساس آن میزان آب زیر زمینی و سطحی قابل برنامه ریزی به وسیله وزارت نیرو مشخص و ابلاغ شده است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به میزان آب اختصاصی بخش کشاورزی توسط وزارت نیرو گفت: ۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب برای وضعیت عادی، ۲میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب برای زمان کم آبی سطحی و یک میلیارد و ۴۴۴ میلیون متر مکعب برای وضعیت کم آبی در استان اصفهان در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه اطلس محصولات قابل کشت استان اصفهان نیز تهیه شده است؛ افزود: ۱۲۸ محصول پرمصرف استان با میزان آب مصرفی مشخص و متناسب با اراضی کشت شناسایی شده است.

محسن‌زاده کرمانی با اشاره به اینکه برای نخستین بار انرژی مصرفی یک گیاه در اصفهان مورد سنجش قرارگرفته است، گفت: این موضوع مشخص می‌کند چه گیاهانی و در چه مناطقی با چه میزان انرژی باید کشت شود.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی استان اصفهان در پایان الزامات اجرایی و صندوق حمایت از کشاورزی ،تسهیل نهاده‌ها و تسهیل‌گری از صادرات و اقدامات فنی همچون نصب کنتورهای هوشمند و وجود نقشه های کاداست(محدوده بندی) را از دیگر الزامات بخش اصلاح الگوی کشت عنوان کرد.

به گزارش فارس، استان اصفهان دارای ۵۶۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که به دلیل کمبود منابع آبی حدود ۲۰۰ هزار هکتار از این اراضی زیر کشت محصولات زراعی و باغی است.

انتهای پیام/۶۳۰۸۶/ج/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول