اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  شرق آسیا و اقیانوسیه

رزمایش تهاجمی چین بعد از اظهارات نخست‌وزیر تایوان

ارتش چین در واکنش به آنچه «دخالت نیروهای خارجی و اقدامات تحریک‌آمیز» در منطقه خواند، در نزدیکی تایوان رزمایش نظامی تهاجمی برگزار کرد.

رزمایش تهاجمی چین بعد از اظهارات نخست‌وزیر تایوان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بعد از اظهارات «سو سِنگ شَنگ» نخست‌وزیر تایوان درباره مقابله این کشور با هرگونه تهاجم خارجی، ارتش چین رزمایشی نظامی در نزدیکی این جزیره برگزار کرد.

ارتش چین در بیانیه‌ای اعلام کرد که امروز (سه‌شنبه) در پاسخ به «دخالت نیروهای خارجی و اقدامات تحریک‌آمیز» در امور داخلی این کشور، رزمایشی را در جنوب غربی و جنوب شرقی تایوان برگزار کرده است.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، در این بیانیه کوتاه آمده است که کشتی‌های جنگی، هواپیماهای ضد زیردریایی و جنگنده‌های ارتش چین به نزدیکی تایوان اعزام شدند تا «رزمایش تهاجمی مشترکی را با حضور نیروهای واقعی» انجام دهند.

ارتش چین همچنین افزود که آمریکا و تایوان اخیراً «برای انجام اقدامات تحریک‌آمیز تبانی کرده و سیگنال‌های اشتباه جدی را فرستادند که شدیداً در حاکمیت چین دخالت نموده و صلح و ثبات در تنگه تایوان را تضیعف کردند».

در این بیانیه تاکید شده است: «این رزمایش، یک اقدام ضروری بر مبنای وضعیت امنیتی کنونی در تنگه تایوان و الزام به حفاظت از حاکمیت ملی [چین] است. این [رزمایش] یک پاسخ محکم به دخالت‌های خارجی و اقدامات تحریک‌آمیز نیروهای جدایی‌طلب تایوان است».

پکن جزئیات بیشتری از این رزمایش ارائه نکرده و وزارت دفاع تایوان نیز هنوز به این اقدام چینی‌ها واکنش نشان نداده است.

امروز همچنین «سو سِنگ شَنگ» نخست‌وزیر تایوان در هشداری غیرمستقیم به چین، گفت کشورش در صورت مواجه‌شدن با حمله نظامی، مانند افغانستان سقوط نخواهد کرد (جزئیات بیشتر).

ایالات متحده آمریکا در سال ۱۹۷۹ رسما تحت سه اعلامیه رسمی مشترک واشنگتن با پکن، سیاست چین واحد را به رسمیت شناخت و روابط دیپلماتیک خود با تایوان را قطع کرد. به‌رغم تعهد رسمی واشنگتن به پکن، طی سال‌های اخیر روسای جمهور آمریکا از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات اقداماتی مغایر با سیاست چین واحد از قبیل فروش تسلیحات نظامی و برقراری مراودات دیپلماتیک با تایوان انجام داده‌اند.

همچنین نیروی دریایی آمریکا بارها و به بهانه دفاع از آزادی ناوبری در آب‌های بین‌المللی و به قصد حمایت از جدایی‌طلبان تایوان، کشتی‌های جنگی خود را از تنگه تایوان عبور داده است. فقط ۱۵ کشور در جهان به‌صورت رسمی با تایوان روابط دیپلماتیک دارند اما بسیار از دولت‌ها دفتر نمایندگی خود در این کشور را تحت عنوان «دفاتر تجاری» اداره می‌کنند.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول