اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  هرمزگان

راه اندازی بنیاد علمی و تحقیقاتی «هرمزی» به همت دکتر منصور فرهادی/ کانونی برای همگرایی نخبگان علمی+فیلم

با همت دکتر منصور فرهادی از نخبگان علمی هرمزگان، بنیاد علمی و تحقیقاتی «هرمزی» از دانشمندان قرن چهارم هجری در هرمزگان راه اندازی شده و این روزها در حال تکمیل دپارتمان‌های مختلف است.

راه اندازی بنیاد علمی و تحقیقاتی «هرمزی» به همت دکتر منصور فرهادی/ کانونی برای همگرایی نخبگان علمی+فیلم

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، «حسین بن موسی هرمزی» منجم و ریاضیدان در قرن چهارم و پنجم هجری است که بخشی از تاریخ و هویت علمی هرمزگان بشمار می‌رود و نشان‌دهنده پویایی دانش در سده‌های پیشین در این استان است.

او در میناب کنونی می‌زیسته و از جمله کسانی است که خدمات علمی فراوانی به تاریخ دانش در زمین پارسی کرده است و امروز کمتر نامی از او در فضای فکری و اجتماعی هرمزگان به جای مانده است. 

دکتر منصور فرهادی از چهره‌های برجسته فیزیک هسته‌ای کشورمان که کتاب مردی از دیار هرمزگان را با موضوع بررسی حیات علمی «هرمزی» در دست تدوین دارد، اقدام به راه اندازی بنیاد علمی و تحقیقاتی هرمزی در هرمزگان کرده و این روزها این بنیاد علمی در حال راه‌اندازی و تکمیل دپارتمان‌های تخصصی است.

در گفت‌وگو با دکتر فرهادی از وی درباره کم و کیف ایجاد این بنیاد تحقیقاتی و برنامه‌های آن پرسیدیم.

فارس: هدف اصلی از ایجاد بنیاد تحقیقاتی و علمی هرمزی چیست؟

دکتر فرهادی: هرمزگان دارای پیشینه علمی و فرهنگی غنی است اما کمتر به آن پرداخته شده و نسل جوان امروز ما کمتر با این چهره‌های هویت‌آفرین و ارزشمند تاریخی خود آشنا هستند. یکی از این چهره‌ها «حسین بن موسی هرمزی» است که در سده چهارم و پنجم هجری زندگی می‌کرده و از منجمان و ریاضیدانان مطرح آن دوران بوده و در کتاب «زیج شستکه» گوشه‌هایی از دانش‌ دوران خود را گردآوری کرده است. این دانشمند بخشی از هویت علمی هرمزگان است که با ایجاد یک بنیاد تحقیقاتی و علمی به نام او هم در زمینه گردآوری نخبگان علمی اقدام خواهیم کرد و هم نام این دانشمند هرمزگانی را پرآوازه خواهیم کرد.

 

 

فارس: چه گام‌هایی تاکنون در این زمینه انجام شده و چه برنامه‌هایی در دست اقدام است؟

دکتر فرهادی: اولین اقدامی که امسال در قالب این بنیاد علمی و تحقیقاتی انجام خواهیم داد در نظر گرفتن یک جایزه نقدی و یک مدال هرمزی به تأثیرگذارترین فردی که است که کار پژوهشی و مهندسی خاصی در استان انجام داده باشد و سنش زیر 40 سال باشد. این اقدام ما را به سمت و سوی توسعه پژوهش‌های راهبردی در استان سوق می‌دهد و به سبک و سیاق جوایز بزرگ علمی در جهان، سبب انگیزه ویژه‌ای در میان پژوهشگران استان خواهد بود.

فارس: چه دپارتمان‌هایی در این بنیاد در نظر گرفته شده است؟

دکتر فرهادی: دپارتما‌ن‌های نجوم، هوا و فضا، لیزر و ... در این بنیاد تدارک دیده شده که یک انستیتو فیزیک هسته‌ای نیز در دل آن دیده شده است. محققان و پژوهشگران می‌توانند عضو دپارتمان ما بشوند و از کارگاه‌های تخصصی آن و دیگر بخش‌ها استفاده کنند.

فارس: این بنیاد در عرصه همکاری‌های بین المللی نیز فعال خواهد بود؟

دکتر فرهادی: بله. قطعا دانش را نمی‌توان محدودهای به مرزهای جغرافیایی دانست و لذا همکاری‌های علمی متنوعی را با مراکز علمی و پژوهشی دنیا تدارک دیده‌ایم. یکی از پژوهشگران ما اکنون با دانشگاه سلطان قابوس عمان در حال انجام پروژه مشترک علمی است. این بنیاد توانایی پذیرش طرح‌های تحقیقاتی صنایع را نیز داراست که بتواند با بسترهای علمی خود آنها را انجام دهد.

 

فارس: به نظر می‌رسد این کار در هرمزگان تاکنون نمونه مشابهی نداشته است.

دکتر فرهادی: ما در ذیل این بنیاد علمی و تحقیقاتی، یک خانه نخبگان هرمزی نیز تدارک دیده‌ایم که کانونی برای همگرایی نخبگان علمی استان نیز هست. این خانه تلاش خواهد کرد تا بسترهای توسعه اجتماعی و فکری نخبگان استان را نیز فراهم آورد و بتوانیم در زمینه رشد فکری و اجتماعی نخبگان استان نیز در بستری مناسب اقدام کنیم.

فارس: نوجوانان و بسیاری در هرمزگان در زمینه ابداعات و اختراعات در جشنواره‌های ملی و منطقه‌ای می‌درخشند اما عملا بعد از مدتی از آنها دیگر خبری نمی‌شود. در این زمینه هم می‌توان در قالب بنیاد علمی و تحقیقاتی هرمزی قدمی برداشت؟

دکتر فرهادی: بله. یکی از اولویت‌های ما ایجاد مرکز ابداعات و اختراعات در مجموعه بنیاد علمی و تحقیقاتی هرمزی است. در این مرکز هدف گذاری کرده‌ایم که سالانه تعداد مشخصی از اختراعات ثبت شده نوجوانان و جوانان هرمزگان را مورد حمایت قرار دهیم و حدالامکان در زمینه تجاری سازی آنها اقدام کنیم. 

گفت‌وگو: سعید پیشوایی - ویدیو: حسن عباسی

انتهای پیام/ 88055

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول