طاهر کرمی در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنندج با بیان اینکه حدود ۱۵ تا ۲۰ گونه گیاهی خوراکی شاخص در استان وجود دارد، اظهار کرد: کنگر، ریواس، شنگ، غازیاغی، انواع تره و پیاز کوهی مانند پیچک، کنیوال، لوشه، منه و هاز و...از گونههای شاخص گیاهان خوراکی در استان هستند.
وی تصریح کرد: بر اساس سیاستهای حفاظت، احیا و بهرهبرداری سازمان جنگلها و مراتع کشور، بهرهبرداری تجاری و برداشت پیاز گیاهان مرتعی ممنوع و ناآگاهی در چگونگی برداشت، زوال تدریجی و تخریب مراتع را بدنبال دارد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: برخی از مصرفکنندگان و بهرهبرداران به دلیل کم اطلاعی اقدام به برداشت بیرویه و غیر اصولی این گیاهان میکنند.
وی تاکید کرد: مردم از برداشت انبوه گیاهان دارویی و خوراکی خودرو به قصد فروش و عرضه در بازارهای مصرف خودداری کنند و با افراد خاطی و متخلف به صورت قانونی برخورد خواهد شد.
کرمی با اشاره به تغییرات آب و هوایی و کمبود بارش مناسب در سالجاری گفت: وضعیت مراتع به گونهای است که باید در بهرهبرداری از این نعمتهای الهی نهایت دقت صورت بگیرد و در برداشت اصولی و صحیح عمل کنیم.
وی افزود: برداشت گیاهان بهاره باید با توجه به نحوه رویش و تکثیر آن در طبیعت انجام شود مردم از روشهای نوین برای برداشت بهره بگیرند و از برداشت بیرویه خودداری شود تا به رویشگاهها و ریشه یا بذر گیاهان آسیب وارد نشود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان اضافه کرد: تنوع اقلیمی و آب و هوای معتدل کوهستانی زاگرس موجب شده که این منطقه زادگاهی برای رویش بیش از 2 هزار گونه گیاهی باشد و اکثر مردم این دیار نیازهای غذایی خود را در فصل بهار از گیاهان بهاری تامین میکنند.
انتهای پیام/2330/71