اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  صنعت ، تجارت ، بازرگانی

سوریه همکاری لازم برای تاسیس بانک مشترک با ایران را ندارد

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: علیرغم اینکه ایران مشکلی برای تاسیس بانک مشترک با سوریه را ندارد اما سوریه در این زمینه بیش از توقع ما ملاحظه دارد.

سوریه همکاری لازم برای تاسیس بانک مشترک با ایران را ندارد

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، فرزاد پیلتن امروز در همایش فرصت های همکاری ایران و سوریه که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، گفت: بیشترین حجم صادرات ایران به سوریه در سال 1389 به میزان 500 میلیون دلار بوده اما در 10 ماهه اخیر سال 1399 حجم صادرات ایران به سوریه به کمتر از 90 میلیون دلار رسیده است. 

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: بنابراین برنامه ریزی کرده ایم تا سطح روابط تجاری کشورمان به یک و نیم میلیارد دلار برسد و در گام اول برنامه ریزی شده تا سطح روابط تجاری بین دو کشور تا سال 1402 به حدود 400 میلیون دلار افزایش یابد. 

وی بیان داشت: رساندن صادرات خدمات به رقم یک میلیارد دلار نیز واقع بینانه است اما برای آن نیازمند برنامه ریزی و رفع چالش ها و مشکلات داریم.

پیلتن بیان داشت: لذا برای رسیدن به این اهداف با چند مشکل و چالش مواجه هستیم که اولین مشکل ما از نظر بحث امنیت و ریسک سیاسی است که ممکن است در کشور سوریه وجود داشته باشد که البته این موضوع رو به کاهش است و امیدواریم کشورها با تضامین مطمئن بتوانند این دغدغه ها و ریسک ها را کاهش دهیم. 

وی گفت: صندوق ضمانت صادرات ایران یکی از مهمترین ابزارهای لازم برای این کار است و توصیه می کنیم که از این ابزار شرکت های صادر کننده ما بهره بگیرند. 

* سوریه همکاری لازم برای تاسیس بانک مشترک  با ایران را ندارد

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه مشکل عمده بعدی در روابط تجاری دو کشور  مشکل روابط بانکی است است، گفت: تجار ما برای برقراری روابط تجاری با سوریه از روابط بانکی برخوردار نیستند بنابراین تاسیس بانک مشترک بین دو کشور در شرایط که دو کشور در تحریم قرار دارند ضروری به نظر می رسد و اگرچه نظام بانکی جمهوری اسلامی ایران برای تاسیس بانک مشترک با سوریه مشکل ندارید اما دولت و بانک های سوریه در این زمینه همکاری لازم را ندارند و بیشتر از آنچه که ما توقع داریم در این باره ملاحظه دارند. 

وی بیان داشت: همچنین ما می توانیم از طریق تاسیس شعب بانک ایرانی در سوریه نسبت به ایجاد شعب بانکی ایران اقدام کنیم تا دغدغه فعالین اقتصادی برطرف شود و همچنین در کمترین حد از روابط بانکی انتظار می رود که روابط کارگزاری بانکی بین بانک های ایرانی و سوری برقرار شود که این روابط کارگزاری از قبل از دوره تحریم ها ایجاد شده بود اما در دوره تحریم ها با مشکل مواجه شد.  

پیلتن اظهار داشت: مشکل سوم ما نیز مشکل حمل و نقل است ما برای حمل و نقل اقدامات خوبی انجام داده ایم که یکی از آنها روش  حمل دریایی است که برای آن برنامه ریزی شده تا از  طریق یک خط لاینر کالاهای ایران به سوریه صادر شود  سازمان توسعه تجارت ایران هم  براساس دستورالعمل های قانونی امکان حمایت از این خط و تامین تسهیلات برای استمرار این خط را می تواند داشته باشد. 

وی گفت: در زمینه حمل زمینی کالا  یک اقدام خوبی انجام شده است و نوید بخش دسترسی ساده تر به بازار سوریه از طریق  مسیر  ترانزیتی عراق وجود دارد. 

وی گفت: طریق سوم هم حمل و نقل ترکیبی کالا است که می تواند باز هم به ارزان تر شدن هزینه های حمل کالا کمک کند و استفاده از ظرفیت ریلی نیز نیاز به پیگیری و کمک سازمان راه را دارد.  

وی اظهار داشت: مشکل بعدی ما موانع غیرتعرفه ای است البته  موانع تعرفه ای ما کاهش پیدا کرده به جز 88 قلم کالا که با توجه به رفع موانع تعرفه ای این 88 قلم کالا چیزی نیست. 

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: همچنین با تغییر قوانین مبدا از 50 به 40 درصد این امکان وجود دارد که کالاهای ایرانی و سوری که فقط 40 درصد آن در سوریه و یا ایران تولید شده باشد از تخفیفات موافقتنامه تجارت آزاد استفاده کنند و به عنوان کالای ایرانی و سوری وارد بازار با تعرفه مورد توافق در موافقتنامه تجارت آزاد شوند. 

وی با بیان اینکه اما مشکلی در حوزه غیرتعرفه ای وجود دارد، گفت: هر دو کشور ایران و سوریه اقدام به وضع یک سری محدودیت های صادراتی و وارداتی کرده اند که این اقدام ناشی از شرایط تحریم و کرونا است. 

پیلتن اظهار داشت: البته ما در سازمان توسعه تجارت ایران تلاش کرده ایم تا با کمک دولت استثنا قائل شویم تا برای کشورهایی که با آنها موافقنامه تجارت آزاد داریم از جمله سوریه موانع غیر تعرفه ای هر چه سریع تر برداشته شود. 

وی گفت: اما دولت سوریه نیز واردات برخی اقلام را ممنوع کرده است و لذا لازم است تا این کشور نیز تشویق شود تا موانع غیر تعرفه ای را بردارد. 

* زیان دو خودروساز ایرانی از سرمایه گذاری در سوریه 

مدیرکل دفتر عربی و آفریقایی سازمان توسعه تجارت بیان داشت: به عنوان نمونه سوریه اقدام به ممنوعیت واردات قطعات خودرو کرده است این در حالی است که دو شرکت خودروسازی ایران در این کشور سرمایه گذاری انجام داده است و لذا با ممنوعیت واردات قطعات خودرو زیان زیادی متوجه این دو شرکت خودروساز شده است و صادرات ما نیز که که یکی از از اقلام آن  قطعات خودرو به ای کشور بوده کاهش یافته است. 

وی در مورد ممنوعیت صادرات شیرخشک صنعتی از سوی ایران بیان داشت: این ممنوعیت به دلیل پاره ای از مشکلات ایجاد شده اما با رایزنی با وزارت جهاد کشاورزی و درخواست از کارگروه تنظیم بازار سعی کرده ایم که این ممنوعیت برداشته شود. 

انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول