اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

مقام قرقیز: روسیه متحد و شریک استراتژیک بلند مدت قرقیزستان است

وزیر خارجه قرقیزستان در یک نشست مطبوعاتی به سوالات خبرنگاران در مورد اولین سفر خارجی به روسیه پاسخ داد.

مقام قرقیز: روسیه متحد و شریک استراتژیک بلند مدت قرقیزستان است

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، «روسلان قزاق بایف» وزیر خارجه قرقیزستان در یک نشست مطبوعاتی به سوالات خبرنگاران در مورد اولین سفر خارجی «سادیر جباراف» به روسیه پاسخ داد.

وی گفت: با نظر کارشناسان که معتقدند اولین سفر رسمی رئیس جمهور به مسکو  از نظر استراتژیک مهم است، موافقم و فکر می‌کنم این کاملاً قابل درک باشد. روسیه متحد و شریک استراتژیک بلند مدت ما بوده و قابل اعتماد است.

قزاق بایف ادامه داد: قرقیزستان و روسیه به عنوان بخشی از یک کشور بزرگ با یک تاریخ مشترک هستند. به طور سنتی، ما فدراسیون روسیه را به عنوان شریک اصلی خود در سیاست بین المللی، امنیت، توسعه اقتصادی و فرهنگی می‌بینیم.

وزیر خارجه قرقیزستان افزود: ما از یک موقعیت واحد در چارچوب سازمان‌های بین المللی و انجمن‌های ادغام منطقه‌ای مانند بلوک‌های کشورهای همسود، سازمان پیمان امنیت جمعی و سازمان همکاری‌های شانگهای عمل می‌کنیم .

وی به حضور پررنگ معنوی روسیه در این کشور اشاره و بیان کرد: «بیشکک» از کمک و پشتیبانی فنی و بشردوستانه و جامع ارائه شده روسیه بسیار قدردانی می‌کند. می‌خواهم یادآوری کنم که قرقیزستان یکی از معدود کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق است که در آن وضعیت زبان روسی به طور رسمی در قانون اساسی و قوانین کشور ثبت شده است. در این کشور، زبان روسی زبان رسمی در رسانه‌ها ، آموزش ، مراقبت‌های بهداشتی و زندگی اجتماعی و فرهنگی است. اقدامات بسیار انجام شده تا مردم روس زبان در کشور ما بتوانند نیازهای معنوی ، اجتماعی، فرهنگی و علمی خود را کاملاً برآورده کنند.

وزیر خارجه به سفر جباراف پرداخت و گفت: این سفر با هدف تقویت دوستی بین دو ملت، توسعه روابط بلند مدت و ​​برقراری ارتباط مستقیم و ایجاد پایه‌های توسعه بیشتر مشارکت استراتژیک، ایجاد تعامل در فضای درک متقابل در زمینه‌های سیاسی، تجاری، اقتصادی، سرمایه گذاری، حوزه‌های فرهنگی و بشردوستانه است.

وی افزود: در روابط فرهنگی و بشردوستانه طرفین مصمم به تقویت موضوع مهاجرت هستند. همچنین ما قصد داریم موضوع اعطای کمک‌های بلاعوض، وام و کمک فنی در داخل اورآسیا و تعامل در مبارزه با شیوع کووید-19 را مورد بررسی قرار دهیم.

 قزاق بایف ادامه داد: قصد داریم در مورد کاهش تعرفه‌های گاز طبیعی و همچنین انتقال آن با ارزهای ملی، از سرگیری پروژه‌ها برای ساخت تاسیسات برق آبی، ارتقا بیشتر توسعه شبکه راه آهن در قرقیز بحث کنیم.

وزیر خارجه قرقیزستان به دیگر موضوعات مورد بررسی در این سفر پرداخت و بیان داشت: همکاری‌های صنعتی، ایجاد سرمایه گذاری‌های مشترک و مراکز تجاری و لجستیکی در قرقیزستان ، از سرگیری کامل ارتباطات منظم هوایی و  ریلی در دستور کار است. 

وی در پایان این مصاحبه گفت: معتقدم که روابط متحدانه، شریک و برادرانه بین دو کشور می‌تواند گفت‌وگویی مثمر ثمر و در فضایی قابل اعتماد و احترام داشته باشد. من امیدوارم که اولین سفر خارجی رئیس جمهور قرقیزستان به مسکو محرکی برای تقویت روابط اتحاد و همکاری همه جانبه استراتژیک بین دو کشور تبدیل شود و انگیزه جدیدی برای  توسعه تدریجی باشد تا طیف وسیعی از همکاری‌های دو جانبه را فراگیرد.

انتهای پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول