اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

تعطیلی یک واحد تولیدی جدید در قطب بیکاری کشور/ رنج‌نامه یک تولیدکننده الیاف

در روزهای پایانی جهش تولید به سراغ یکی از کارخانه‌های دانش بنیان در استان رفتیم تا از تولیدات این کارخانه خبرهای خوبی را دریافت کنیم اما با صحنه جمع شدن و بسته شدن کارخانه مواجه شدیم در این خبر مشکلات این کارخانه‌دار را بخوانید.

تعطیلی یک واحد تولیدی جدید در قطب بیکاری کشور/ رنج‌نامه یک تولیدکننده الیاف

در روزهای پایانی جهش تولید به سراغ یکی از کارخانه‌های دانش بنیان در استان رفتیم تا از تولیدات این کارخانه خبرهای خوبی را دریافت کنیم اما با صحنه جمع شدن و بسته شدن کارخانه مواجه شدیم. پرس‌وجو کنان به سراغ مدیر این کارخانه رفتم و علت را جویا شدم آقای زندی پور از ۱۸ سال عمرش گفت که صرف این کارخانه‌ دانش‌بنیان کرده بود ولی به خاطر حمایت‌هایی که صورت نگرفته بود مجبور به تخلیه سالن‌ها کرده بود.

در زیر گزیده‌ای از مصاحبه مدیرعامل این واحد تولیدی با خبرنگار فارس آمده است:

سالانه 70 هزار تن پشم در کشور سوزانده می‌شود/ دامدار، دام را فقط برای گوشت و شیرش می‌خواهد

۱۸ سال پیش با تحقیقاتی که انجام شد به این نتیجه رسیدم که استان چهارمحال و بختیاری از ظرفیت بالایی در دامپروری برخوردار است پس از تحقیقات زیاد برای انتخاب استان خط تولید پشم به روش الکتروستاتیک در این استان راه‌اندازی شد. ساختار فیزیکی لیف پشم بسیار با ارزش است اما متاسفانه ۷۰ هزار تن پشمی که سالانه تولید می‌شود سوزانده می‌شود چون دامدار فقط گوسفند را برای شیر و گوشت آن پرورش می‌دهد و به پشم آن توجهی نمی‌کند و به خاطر آلودگی‌هایی که پشم دارد و عدم اصلاح نژاد دامدار پشم را ناکارآمد می‌داند اما ما در این کارخانه با روش‌های بروز و دستگاه‌های پیشرفته تفکیک انجام می‌دهیم و خلوص پشم را بالا می‌بریم.

الیاف‌های موجود دارای ناخالصی‌های مرده و مویی شکل است که در کنار پشم رشد می‌کنند و اجازه نمی‌دهند نخ ظریف تولید شود مشکل اینجاست که دامداران ما محصول با ارزشی دارند اما به دلیل استفاده نادرست تبدیل به نخ‌های کلفت‌ریسی برای استفاده در گلیم و گبه می‌شود و ارزش کار به شد افت می‌کند.

ما در این کارخانه الیاف مویی شکل و مرده را از پشم جدا کرده و با خلوص زیادی که برای پشم به وجود می‌آید می‌توانیم در صنایع نازک‌ریسی از آن استفاده کنیم لازم به ذکر است که در روش‌های سنتی برای جداسازی ناخالصی از هر کیلو پشم ۱۷ لیتر آب مصرف می‌شود اما در شبکه‌ای ما ۱۸ سال پیش راه‌اندازی کردیم شستشوی خشک و بدون آب صورت می‌گیرد و ضایعات تبدیل به کود و الیاف مویی شکل را در صنایع حرارتی و عایق استفاده می‌کردیم که صرفا هیچ دورریزی نداشته باشد.

وارد کردن پشم از استرالیا و آلمان

شرکت تولید تالس پشمی ما در سال ۱۳۸۰ ثبت اختراع شد و در سال ۱۳۸۵ واحد نمونه تالس پشمی شد. ۵ سال تلاش کردیم تا مواد اولیه را جمع‌آوری کنیم و در این راه از جهاد کشاورزی و اتحادیه امور عشایری و توسعه صنایع روستایی تقاضا کردیم که همراه ما باشند اما هیچ ارگانی متولی تجمیع پشم نشد و مجبور به خرید پشم از کشورهای استرالیا، آلمان و عراق شدیم.

هیچ نهادی از ما حمایت نکرد/ کارخانه تعطیل شد

در این مسیر با سازمان فنی‌حرفه‌ای تفاهم‌نامه‌ای منعقد شد و ۵۰ نفر از نیروهای خانم آموزش داده شدند تا در اشتغال خانگی فعالیت کنند و با تبدیل روزانه ۳ کیلو پشم به الیاف خالص ماهانه نزدیک به ۲ میلیون تومان دریافت کنند اما نبود مواد اولیه باز هم مانع ادامه این اشتغال خانگی شد. پس از آن دستگاه‌های چین مکانیزه را طراحی کردیم که در کشتارگاه‌ها و مناطقی که دامدارها هستند مسقر شوند اما مورد حمایت واقع نشد این کارخانه ظرفیت ایجاد ماهانه بیش از ۳۰۰ شغل را داراست اما هیچ یک از نهادهای استانداری، وزارت صنایع، سازمان امور عشایر، پارک علم وفناوری کمکی نکردند و نهایتا امروز برای تخلیه کارخانه اقدام کردیم.

این خبرها در این روزهایی که می‌شنویم استان ما در صدر بیکارترین استان‌های کشور است بسیار دردآور است و امید آن است که مسئولان توجه بیشتری به اشتغال داشته باشند.

انتهای پیام/۳۳۳۹/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول