اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  سمنان

برخورد با قاچاق نیازمند عزم همگانی/ مسئولان سمنان چه برنامه‌ای دارند؟

امروز برخورد با قاچاق کالا و ارز نیازمند عزمی همگانی و همدلی عمومی است، اما باید دانست مسؤولان استان سمنان چه برنامه‌ای برای برخورد با این پدیده شوم اقتصادی دارند.

برخورد با قاچاق نیازمند عزم همگانی/ مسئولان سمنان چه برنامه‌ای دارند؟

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، قاچاق کالا و ارز همواره اقتصاد کشورمان را تحت تأثیر خود قرار داده است و بخش قابل توجهی از کالاهای خارجی موجود در بازار نیز از طریق قاچاق وارد می‌شود و این امر در نهایت به اقتصاد ملی لطمه می‌زند.

برخورد با قاچاق کالا یکی از مهم‌ترین اولویت‌های دولت در سال‌های گذشته عنوان شده است؛ اما تا امروز برنامه قابل توجهی برای برخورد با این پدیده شوم اقتصادی اجرایی و عملیاتی نشده است و باید دانست امروز مسؤولان استان سمنان برای برخورد با این امر چه برنامه مشخصی ارائه می‌دهند.

قاچاق کالا سالانه به بیکاری بخش قابل توجهی از واحدهای تولیدی داخلی می‌انجامد و علاوه بر آن بر بخش‌های مختلف دیگر نیز لطمه می‌زند.

قاچاق کالا از کشورمان نیز که خروج غیرقانونی کالا نام نهاده می‌شود، در ماه‌های گذشته در حوزه دام و محصولات کشاورزی و حتی فرآورده‌های سوختی نیز تسری یافته است و باید در این حوزه توجه بیشتری از سوی دولت وجود داشته باشد.

جابه‌جایی دام بدون پلاک‌کوبی قاچاق محسوب می‌شود

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان در این زمینه می‌گوید: جابه‌جایی دام سبک و سنگین از مبادی ورودی و خروجی استان سمنان بدون پلاک‌کوبی و هویت‌گذاری داخلی قاچاق محسوب می‌شود.

حبیب‌الله خجسته‌پور افزود: یکی از عوامل قاچاق دام در بسیاری از استان‌های کشور تأخیر در انجام طرح پلاک‌کوبی و هویت‌گذاری دام‌های سبک و سنگین است.

وی خاطرنشان کرد: زمان زیادی برای انجام طرح پلاک‌کوبی برای تمامی دام‌های سبک و سنگین استان در نظر گرفته شد که به دلایل مختلف در زمان مدنظر تمامی دام‌های استان پلاک‌کوبی نشد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان با بیان اینکه دامداران و عشایر غیور استان سمنان هرچه سریع‌تر برای جلوگیری از قاچاق برای پلاک‌کوبی دام‌های خود اقدام کنند، گفت: جابجایی دام‌های سبک و سنگین فاقد پلاک هویتی در جاده‌های استان سمنان به‌طورقطع مشمول قاچاق خواهد بود.

 خجسته‌پور اضافه کرد: اداره کل امور عشایری و سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اطلاع‌رسانی در ارتباط با اهمیت پلاک‌کوبی را به دامداران و عشایر استان که اکنون در مناطق قشلاقی به سرمی برند، انجام دهند.

وی اضافه کرد: قاچاق کالا به‌طور حتم در تضاد رونق تولید است و در نهایت به جلوگیری از کارآفرینی در کشور و بیکاری جوانان دامن می‌زند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار سمنان ادامه داد: قاچاق کالا مشکلات اقتصادی را برای کشور همراه خواهد داشت که با تلاش مضاعف برای مبارزه با این پدیده شوم همواره باید در تلاش بود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از روش‌های مهم برای مقابله با قاچاق کالا استفاده از ظرفیت فناوری و سامانه‌ها است و با سیستمی شدن تهیه و توزیع کالاها می‌توان برای کاهش قاچاق کالا گام برداشت.

خجسته‌پور گفت: الکترونیکی شدن توزیع گاز مایع در استان سمنان باعث می‌شود که گاز مایع به نیازمندان واقعی در بخش‌های مختلف مشاغل و خانگی و... برسد.

وی تصریح کرد: اطلاع‌رسانی‌های دقیقی در ارتباط با الکترونیکی شدن توزیع گاز مایع در استان سمنان انجام شود و به دلیل شروع سردی هوا، در کنار اجرای طرح الکترونیکی شدن توزیع گاز مایع، مساعدت‌هایی هم به افراد مشمول شود تا در فصل سرما به دلیل آشنا نبودن با فرآیند توزیع الکترونیکی با مشکل کمبود سوخت مواجه نشوند.

کشف ۳۱۲ میلیارد ریال کالای قاچاق در ورودی‌های سمنان

مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری سمنان نیز می‌گوید: در ۶ ماه نخست سال جاری ۴۴ جلسه اصلی و کارگروه‌های زیرمجموعه کمیسیون قاچاق کالا و ارز در استانداری سمنان تشکیل شد که این جلسات ۲۶۲ مصوبه داشت.

حسن اسلامی‌راد بیان کرد: در ۶ ماه نخست سال جاری ۲۳ جلسه شهرستانی کمسیون قاچاق کالا و ارز به صورت شهرستانی در استان برگزار شد که این جلسات هم دارای ۱۵۱ مصوبه بود.

وی افزود: ارزش کالاهای قاچاقی که توسط نیروی انتظامی در ۶ ماه نخست امسال در ورودی‌های استان سمنان کشف شد، ۳۱۲ میلیارد ریال است.

مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری سمنان گفت: در ۶ ماه نخست امسال ۵۵۲ نفر به دلیل حمل کالای قاچاق در استان سمنان دستگیر شدند و ۵۴۶ پرونده شامل ۲۴۸ پرونده در تعزیرات حکومتی و ۲۹۶ پرونده در دادسراهای عمومی در حال رسیدگی است.

اسلامی‌راد اذعان کرد: ۱۲ میلیارد ریال کالای قاچاق از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با چهار هزار و ۷۸۸ بازرسی و یک هزار و ۹۹۰ گشت مشترک در ۶ ماه نخست سال جاری کشف شد.

وی افزود: در ۶ ماه نخست امسال ۱۶ مورد کشف کالای قاچاق به ارزش ۶۰ میلیارد ریال از سوی اداره کل گمرک استان سمنان کشف شده است.

 توزیع الکترونیکی گاز مایع در استان سمنان

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه شاهرود نیز اظهار کرد: توزیع الکترونیکی گاز مایع از ۲۰ مرداد امسال با برگزاری نشست‌های تخصصی و بررسی رفع مشکلات زیرساختی هم‌زمان با ۲۴ استان کشور در استان سمنان در دستور کار قرار گرفت.

علی‌اکبر عرب‌عامری گفت: برای اجرای این طرح انتخاب بانک عامل در دستور کار قرار گرفت و با رایزنی‌های انجام شده بانک تجارت استان برای توزیع الکترونیکی گاز مایع آماده همکاری با شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی منطقه شاهرود شد.

وی بیان کرد: تعداد دیگری از بانک‌های عامل استان سمنان هم آماده همکاری با شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی برای اجرای طرح توزیع الکترونیکی گاز مایع هستند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه شاهرود افزود: برای اجرای این طرح مشکلات زیرساختی وجود دارد که با فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی‌های مستمر می‌توان برای عملیاتی کردن این طرح اقدام کرد.

عرب‌عامری خاطرنشان کرد: جلساتی با دهیاران و بخشداران برای هماهنگی برای توزیع الکترونیکی گاز مایع در دست انجام است که امیدواریم برای جلوگیری از قاچاق و بهره‌مندی تمامی افراد مشمول، این طرح مهم در استان در گام اجرایی قرار گیرد.

پلاک‌کوبی دام برای جلوگیری از قاچاق 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز می‌گوید: پلاک‌کوبی دام‌های سبک و سنگین استان سمنان با ابلاغ دستورالعمل کشوری در یک سال گذشته در گام اجرایی قرار گرفت.

سیدحسن میرعماد بیان کرد: بر اساس آمار، در یک سال گذشته ۴۸۹ هزار و ۳۳۰ رأس دام سبک و ۲۶ هزار رأس دام سنگین در استان سمنان برای جلوگیری از قاچاق دام پلاک‌کوبی شد.

وی افزود: ۲۹ درصد دام‌های سبک و سنگین استان سمنان تاکنون پلاک‌کوبی شد که بر این اساس، استان سمنان بعد از استان‌های البرز و خراسان جنوبی در رتبه سوم کشور قرار دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان عنوان کرد: پیگیری‌ها برای اتمام روند پلاک‌کوبی دام‌های سبک و سنگین استان به‌طور ویژه در دستور کار قرار دارد.

به هر حال کشورمان امروز در شرایط اقتصادی حساسی قرار دارد که توجه به مؤلفه‌های مهم اقتصادی در آن می‌تواند بخشی از مشکلات کنونی را از پیش روی مردم بردارد.

در ماه‌های گذشته که کمبود برخی اقلام و کالاهای مورد نیاز مردم در بازار مشاهده شده است، خروج غیرقانونی برخی محصولات و تولیدات داخلی نیز مزید بر علت بوده تا این مشکلات تشدید شود؛ از این‌رو دولت و دستگاه‌های نظارتی باید تمام تلاش و همت خود را به کار گیرند تا خروج کالا از کشورمان به صورت قانونی و بر اساس برنامه مدون و با رعایت اصل توجه به مردم و نیاز داخلی انجام گیرد.

انتهای پیام/۷۴۰۰۷/ز/س/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول