اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  تشکل های دانشگاهی

تشویق مردم به عدم حضور در انتخابات ظلم است/ تاکید دانشجویان بر حضور حداکثری در پای صندوق‌های رای

دبیران و نمایندگان دانشجویی در میزگردی که در خبرگزاری فارس برگزار شد، ضمن بیان انتقاداتی درباره عملکرد برخی جریانات سیاسی به اهمیت حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای و انتخاب کاندیداهای اصلح تاکید کردند.

تشویق مردم به عدم حضور در انتخابات ظلم است/ تاکید دانشجویان بر حضور حداکثری در پای صندوق‌های رای

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، جنبش دانشجویی و دانشگاه همواره نقش بسزایی در پرشور کردن انتخابات‌هایی که در کشور برگزار می شود، داشته‌اند و با برگزاری برنامه‌های مختلف مانند مناظره‌های انتخاباتی، تربیون‌های آزاد و ... ضمن ایجاد شور انتخاباتی کمک کرده اند تا دانشجویان و مردم بتوانند انتخاب‌ های اصلح‌تری انجام دهند. بر همین اساس و با توجه به نقش اتحادیه‌ها و تشکل‌های دانشجویی، با حضور تعدادی از  دبیران و نمایندگان دانشجویی اتحادیه‌‌های بزرگ دانشجویی میزگردی در خبرگزاری فارس با عنوان «جنبش دانشجویی و انتخابات مجلس یازدهم» برگزار شد.

دبیران و نمایندگان دانشجویی در این میزگرد ضمن بیان انتقاداتی درباره عملکرد برخی جریانات سیاسی و همچنین انتقاد از عملکرد برخی از نمایندگان فعلی مجلس به اهمیت حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای و انتخاب کاندیداهای اصلح تاکید کردند.

 

مشروح این میزگرد در ادامه آمده است:

* دهقان: هر کسی مردم را به عدم حضور در انتخابات تشویق کند، ظلم کرده‌است

علی دهقان دبیر اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در ابتدای این میزگرد گفت: یکی از وظایف جنبش دانشجویی این است که مقدمات شناخت کاندیدای اصلح را فراهم کند.

وی افزود: عملکرد برخی از کاندیداها مشخص است یعنی در گذشته مسئولیت‌های داشته‌اند که می‌توان با بررسی موضع‌گیری‌ها و اقداماتشان به عملکردشان پی‌برد، اینجا جنبش دانشجویی در قبال این موضوع وظایفی دارد که باید این وظایف را انجام دهد و ویژگی‌های کاندیدای اصلح را برای مردم تبیین کند.

دبیر دفتر تحکیم وحدت اضافه کرد: جنبش دانشجویی برای مردم و در درجه اول برای گروه‌های نخبه و فضای دانشگاه نقش تبیینی دارد و باید این وظیفه را بخوبی انجام دهند.

دهقان تاکید کرد: به نظر بنده در ایام انتخابات جنبش دانشجویی باید یک نقش نظارتی، ریزبینانه، دقیق و موشکافانه نسبت به حرف‌ها بیانات و مواضع کاندیداها داشته باشد تا بتواند وظیفه ای که بر عهده دارد را به درستی انجام دهد.

وی تصریح کرد: جنبش دانشجویی باید ببیند جریانات سیاسی چگونه و با چه معیارهایی کاندیداهای خود را برای لیست انتخاب می‌کنند و اینکه کاندیداها چه حرفی و برنامه‌ای برای مسائل و مشکلات مردم دارند.

وی افزود: باید ببینیم کاندیداهای فعلی و نمایندگان آینده مجلس چه وعده هایی می‌دهند و چه نگاهی نسبت به مسائل دارند اینجا جنبش دانشجویی علاوه بر آن نقش نظارتی که دارد یک وظیفه جدی دیگری هم دارد و باید بعد از شکل گیری مجلس جدید هم باید به عملکردی که نمایندگان دارند بپردازد و عمل آنها را با حرف‌ها که و شعارهایی که در انتخابات داده‌اند تطبیق دهد.

دبیر دفتر تحکیم وحدت گفت: نگاه دیگری نیز که وجود دارد و البته ما در دفتر تحکیم وحدت چنین نگاهی را نداریم این است که جریان دانشجویی در انتخابات به عنوان یک عملگرسیاسی یا مثلا یک شبه حزب یا حزب کوچک بخواهد در باندبازی‌ها و جریانات سیاسی و دسته‌جات سیاسی ورود کند و نقش آفرینی داشته باشد.

وی افزود: جنبش دانشجویی در انتخابات یک نقش مستمر و بلند مدت و یک نقش کوتاه مدت دارد و آن هم نظارت بر وعده‌ها، کنش‌ها و اقدامات کاندیداهای انتخابات مجلس است تا بعد از اینکه این کاندیدا مجلس راه پیدا کرد و عده ها و حرف هایی که زده پیگیری شود.

دهقان در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از حداقل‌ترین نقش‌هایی که مردم در حاکمیت دارند، حضور در انتخابات است که باید مورد توجه قرار گیرد و اهمیت و ارزش آن را زیاد بدانیم.

 

دبیر دفتر تحکیم وحدت گفت: نباید حضور و مشارکت مردم را محدود به انتخابات دید و باید برای بعد از انتخابات هم به این موضوع فکر کرد. باید نمایندگان هم ببینند چگونه می‌توانند مردم را در مسائل مشارکت دهند.

وی گفت: به نظر من هر کس در فضای انتخابات سعی می‌کند مردم را ناامید کند و مردم را به این سمت ببرد که رأی ندهند و این حق را از مردم بگیرند، قطعا ظلم کرده است.

این فعال دانشجویی گفت: قطعا جمهوری اسلامی مسیر رشدش را طی خواهد کرد و این مسیر رشد زمانی اتفاق می‌افتد که مردم بتوانند در حوزه‌های مختلف مثل مبارزه با مفاسد، تصمیمات مهم کشور و نظارت بر مسؤولان و... نقش بیشتری پیدا کنند.

دهقان با اشاره به برخی ویژگی‌ها که یک نماینده باید داشته باشد، خاطرنشان کرد: ما نمایندگانی را می‌خواهیم که یک سری ویژگی‌های عمومی داشته باشد و یک سری مشخصه‌های فردی و موردی.

وی گفت: نماینده اصلح باید نسبت خودش را با مردم فهم کند، اگر بنای این کاندیدا بر این است که رأی مردم را بگیرد و بعد به دنبال منافع شخص خودش باشد، نه تنها کاری برای مردم نخواهد کرد، بلکه به نظام هم آسیب خواهد زد.

دهقان تأکید کرد: متأسفانه درصد بالایی از افرادی که کاندید شده‌اند نگاهی که به مجلس دارند نگاه درستی نیست و بیشتر به دنبال قدرت هستند تا خدمت به مردم و به دنبال این هستند که به منافع خودشان برسند.

وی گفت: اصلاح قانون اساسی یکی از مسائل خیلی مهم است که باید به آن توجه شود، ولی مشخص نیست کسی الان کاندیدا شده، متوجه این است که در 4 سال آینده ضرورت دارد که در قانون اساسی اصلاحات جدی صورت گیرد و کارآمدتر شود.

* برخی جریانات با عملکرد خود مردم را ناامید کردند/ نقش جنبش دانشجویی در انتخابات

متین فارابی عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در این میزگرد گفت: در 3 هفته گذشته ما جلسات متعددی با کاندیداهای انتخابات مجلس داشتیم و عمده سوالی که دانشجویان و حاضران از کاندیدا داشتند این بود که چرا ما اصلا باید رأی بدهیم.

وی تأکید کرد:  به نظر بنده با توجه به مباحثی که مطرح شد، مردم امروز اقبال آن چنانی به  مسئولان و نمایندگانی که عملکرد مثبتی نداشتند و امروز کاندید شده‌اند، ندارند.

فارابی تصریح کرد: مردم امروز می‌گویند ما 2 دوره مثلا به فلان افراد رأی دادیم ولی کاری نکرده‌اند و به جای اینکه وکیل ملت باشند وکیل دولت و یکسری نهاد‌ها و... شدند و وکالتی برای مردم نداشتند.

 

عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی خاطرنشان کرد: در همین راستا، یکی از وظایف جنبش دانشجویی این است که کاندیداها را پای میز سؤال بکشاند و از آنها سوال کند که چه برنامه‌ای دارند و چرا در انتخابات شرکت کردند و اینکه برتری خود را نسبت به بقیه در چه می‌دانند و مشکلات اصلی کشور به نظر آنها چیست؟

نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی تأکید کرد: ما در این رابطه با نامزدهای مختلف جلسه داشتیم. وقتی از برخی از اینها می‌پرسیدیم برنامه شما برای ورود به مجلس چیست می‌گفتند هنوز جزئیات مشخص نیست و یا اینکه اگر جزئیات را بگوییم افرادی که منفعت دارند، نمی‌گذارند ما رأی بیاوریم.

وی تأکید کرد: این قابل درک نیست که یک نفر هنوز نماینده نشده به دنبال این است که به خاطر منافع دیگران سکوت می‌کند.

این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: برداشتی که بنده نسبت به برخی از کاندیداها داشتم این بود که خیلی برنامه مشخصی ندارند. گاهی لیست‌هایی دیده شد که افراد با سلایق مختلف در آن حضور داشتند و وقتی می‌پرسیدیم که عوامل وحدت شما چه بوده است، یکسری کلیات را مطرح می‌کردند که اصلاً از عوامل وحدت نبود.

عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواهی دانشجویی با انتقاد از برخی رفتارهای انتخاباتی تصریح کرد: خروجی برخی از اتفاقات این می‌شود که یک احساس خموشی در میان مردم در ایام انتخابات دیده می‌شود.

این فعال دانشجویی تأکید کرد: تا زمانی که در سازوکارها مردم نادیده گرفته شوند، انتخابات پرشور نخواهد شد. ما نیاز داریم شیوه سیاست‌ورزی را تغییر دهیم تا بتوانیم بدنه مردم را درگیر کنیم و وظیفه جنبش دانشجویی این است که به عنوان بخشی از مردم کار را به دست بگیرد ولی گاهی می‌بینیم که جنبش دانشجویی منفعل‌تر است.

عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواهی دانشجویی خاطرنشان کرد: یکی از دلایلی که برخی می‌گویند نمی‌خواهیم رأی بدهیم این است که نقشی برای خودشان نمی‌بینند و متأسفانه برخی از جریانات هم در دوره‌هایی مردم را بازی داده‌اند و عملکرد آنها موجب شده تا مردم ناامید شوند.

وی گفت: اینجا است که ما باید یک تعریف داشته باشیم و بگوییم که نقش مردم قبل و بعد از انتخابات چیست و باید گفته شود که مردم چگونه باید با نمایندگانی که دروغ می‌گویند و وعده‌های پوچ می‌دهند برخورد کنند

* عدم حضور در انتخابات مشکلات را بیشتر می‌کند/ مشکلات امروز ناشی از انتخاب بد است

مقصود درودی دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در نشستی که با عنوان‌ «جنبش دانشجویی و انتخابات مجلس یازدهم» در این خبرگزاری برگزار شد، درباره ویژگی‌های نماینده اصلح و تراز انقلاب گفت: اگر بخواهیم در یک کلمه بگوییم باید بگوییم که نماینده باید به معنای واقعی «انقلابی» باشد.

وی افزود: در ذیل کلمه انقلابی ویژگی‌های زیادی وجود دارد. در درجه اول باید مومن باشد هم ایمان به اسلام و هم مومن به مبانی گفتمانی انقلاب اسلامی و اصل ولایت فقیه که این مورد را شورای نگهبان تایید یا رد می‌کند.

درودی تصریح کرد: ویژگی بعدی با تقوا بودن است. تقوای فردی و تقوای جمعی تقوای دینی و تقوای سیاسی. نماینده مجلس باید ضد فساد باشد و اولین قدم این است که خود فاسد نباشد و طرفدار شفافیت باشد. شفافیت مالی و شفافیت آرا جزو مهمترین ابعاد شفافیت یک نماینده است.

این فعال دانشجویی تاکید کرد: ویژگی بعدی اینکه نماینده باید طرفدار محرومین باشد. بدون شک این انقلاب خود را مدیون محرومین می‌داند و نماینده مجلس باید با قانونگذاری نماینده محرومین باشد.

درودی یادآور شد: فعال بودن، جهادی بودن، اهل تفکر و شجاع بودن، ضد استکبار بودن، توانمند بودن و... نیز از دیگر ویژگی های یک نماینده اصلح است.

وی درباره این سوال که چرا باید رای داد، گفت: در مورد این مسئله می‌توان این سوال را مطرح کرد که چرا نباید رای داد؟ عدم حضور در انتخابات نه تنها مشکلات کشور را حل نمی‌کند بلکه آنها را زیادتر هم می‌کند. خوشبختانه در کشور ما دو قوه از سه قوه اصلی با رای مستقیم مردم انتخاب می‌شوند و این نشان دهنده مردم سالاری دینی به معنای واقعی کلمه است.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور تصریح کرد: با رای ندادن در واقع خود را از  حقی که داریم محروم و آن را به دیگری واگذار می‌کنیم، این موجب می‌شود که دیگران به جای ما تصمیم بگیرند.

درودی گفت: مشکلات امروزه کشور ناشی از انتخاب بد یا رای دادن بد است، که می توان با تحقیق و پژوهش و پرس و جو نماینده اصلح را شناخت و به او رای داد تا مشکلات کشور کمتر از گذشته شود. بدیهی است رای دادن به فرد ناکارآمد دولت و کشور را به سمت ناکارآمدی سوق می‌دهد.

وی تصریح کرد: مسلما بسیج دانشجویی در انتخابات از هیچ فرد، لیست و جناحی حمایت نمی‌کند بلکه تمام تلاش خود را در راستای شناساندن شاخصه‌های نماینده اصلح به مردم و قشر نخبگان دانشگاهی به کار می‌گیرد و آنجایی که حرف از اسامی می‌شود پای خود را کنار می‌کشد.

درودی تاکید کرد: بدون شک تشکل‌های دانشجویی در تبیین شاخصه‌های نماینده تراز انقلاب اسلامی و همچنین مجلس تراز انقلاب اسلامی نقشی کم نظیر دارند که مسئولیت آنان را بیشتر می‌کند. جنبش دانشجویی از طرفی باید با مبانی گفتمان انقلاب اسلامی شاخصه ها را استخراج کند و از طرفی دیگر در مصادیق ورود نداشته باشد و تطبیق مصادیق یا شاخصه ها را بر عهده مردم گذارد.

 

وی ادامه داد: مردم نیز باید به این شاخصه ها توجه ویژه داشته باشند و مطابق با آن عمل کنند. مردم نباید اجازه سو استفاده از احساسات خود را به کاندیداها بدهند. باید به کسی رای بدهند که توجه به مسئله محوری داشته باشد. یعنی به فکر حل مسائل مردم باشد.

درودی تاکید کرد: متاسفانه کاندیداها بیشتر سلبی صحبت می‌کنند  و در مورد برنامه های خود حرفی نمی‌زنند. مردم باید مطالبه گری از کاندیدها در مورد راهکارهای عملیاتی کاندیداها را تبدیل به گفتمان کرده تا پی به نیت کاندید شدن آنها ببرند. 

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گفت: بدون شک نماینده لی صلاحیت نشستن بر کرسی مجلس را دارد که برای حل مشکلات معیشتی مردم راه حل قانونی داشته باشد تا بتواند از طریق قانون گذاری و نظارت آن ها را پیگیری و اجرا کند.

وی درباره اهمیت میزان مشارکت مردم در انتخابات هم افزود: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند میزان مشارکت در انتخابات بسیار مهم است و نگاه همه دنیا به میزان مشارکت مردم ایران در انتخابات است.

درودی تاکید کرد: میزان مشارکت بالا به معنای امید مردم به کارآمدی نظام اسلامی، امید مردم به اصلاح ساز وکارهای قانونگذاری و امید مردم به ایجاد تمدن نوین اسلامی است. میزان مشارکت پایین بدون شک امنیت کشور را تهدید خواهد کرد زیرا دشمن هم از طریق نفوذی های داخل و هم از طریق عناصر تروریستی به طمع تخریب در ایران می افتد و احتمال جنگ را افزایش می دهد. 

وی گفت: میزان مشارکت پایین مجلس را جهت رسیدگی به امور مردم دلسرد خواهد کرد و همینطور دست مردم و تشکل های دانشجویی را در مطالبه گری از نمایندگان مردم می بندد و نمایندگان خود را مدیون رای مردم نمی‌دانند.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی اضافه کرد: از مهمترین مسائلی که باید نمایندگان پیگیری کنند ریل گذاری جدید در قانون گذاری کشور است که باید به نفع محرومین و قشر کم درآمد جامعه باشد. باید عدالت را سرلوحه خود قرار داده و در راستای تحقق آن شب از روز نشناسند. باید مساله محور باشند و به دنبال حل مسائل و مشکلات کشور باشند. اولویت نیز با مسائل اقتصادی کشور است.

وی گفت: همچنین رفع خلاءهای قانونی قوانین کشور جهت جلوگیری از فسادهای مالیاتی، پیگیری cgt، رد لوایح fatf نیز باید در دستور کار قرار گیرد. ما مجلسی می‌خواهیم که کارآمدی نظام جمهوری اسلامی را اثبات کند.

درودی یادآور شد: مجلس فعال، پرنشاط، کاری، بصیر، دشمن شناس، شجاع، ولایت محور و انقلابی، مجلسی است که می توان نان مجلس تراز انقلاب را روی آن گذاشت که این مجلس ان‌شاء الله مقدمه ساختن دولت جوان و حزب اللهی است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول