اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  نفت و انرژی

نیروگاه‌های تجدیدپذیر مانع انتشار 3 میلیون تن گاز گلخانه‌ای در کشور

وضعیت انرژی‌های تجدیدپذیر ایران تا پایان مهرماه نشان می دهد که نیروگاه‌های تجدیدپذیر مانع از انتشار 3 میلیون تن گاز گلخانه‌ای در کشور شده است.

نیروگاه‌های تجدیدپذیر مانع انتشار 3 میلیون تن گاز گلخانه‌ای در کشور

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،اگر چه کشور در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر از قافله عقب مانده است اما بر هیچ کس پوشیده نیست که توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر تا چه حد می تواند علاوه بر کاهش مصرف سوخت های فسیلی و حتی آب تا چه حد می تواند بر محیط زیست اثرگذار باشد.

صادق زاده رئیس سازمان ساتبا در گفت و گو با خبرنگار فارس در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر میزان ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر چقدر است، گفته بود که در حال حاضر ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر 850 مگاوات است و 300 مگاوات نیز در حال احداث داریم، بنابراین پیش‌بینی می‌شود با ابلاغیه جدید افزایش نرخ خرید تضمینی برق از تجدیدپذیرها صورت گرفته موج جدیدی در حال شکل‌گیری است که تا تابستان سال آینده مقدار بیشتری از نیروگاه‌های تجدیدپذیر در مدار داشته باشیم. 

بنابراین گزارش،حال به نظر می رسد با افزایش 30 درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدیدپذیر تا حدودی سرعت سرمایه گذاری در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر بیشتر شود.

اکنون از منابع تجدیدپذیر حدود چهار میلیارد و 329 میلیون کیلووات ساعت، انرژی تولید شده که این میزان تولید برق توانسته از انتشار حدود دو میلیون و 974 هزار تن گاز گلخانه‌ای در کشور بکاهد.

این میزان تولید انرژی‌های نو همچنین باعث شده بیش از یک میلیارد و 230 میلیون مترمکعب از مصرف سوخت‌های فسیلی در ایران که جزو عوامل اصلی آلایندگی هوا در کشور است، کاسته و بیش از 952 میلیون لیتر در مصرف آب نیز صرفه‌جویی شود.
عملکرد نیروگاه‌های تجدیدپذیر، 476 میلیون کیلووات ساعت کاهش تلفات در شبکه برق را به همراه داشته و موجب عدم انتشار 18 هزار تن آلاینده‌های محلی شده است.

این گزارش می افزاید هم‌اکنون 377 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درون کشور در حال احداث است و ظرفیت نصب شده انرژی‌های نو به 834 مگاوات رسیده است. همچنین تاکنون 115 نیروگاه تجدیدپذیر مگاواتی در کشور نصب شده و 37 نیروگاه مگاواتی دیگر نیز در حال احداث است.

بر اساس این گزارش، تاکنون سه هزار و 558 نیروگاه خورشیدی مقیاس کوچک در کشور نصب شده و دو هزار و 350 نیروگاه دیگر نیز در حال نصب است. همچنین حجم سرمایه‌گذاری غیردولتی در این بخش به بیش از 124 هزار میلیارد ریال رسیده است.
بررسی اعداد و ارقام موجود در این بخش حکایت از آن دارد که 41 درصد نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور از نوع خورشیدی، 36 درصد از نوع بادی، 10 درصد از نوع برق‌آبی کوچک، دو درصد از نوع بازیافت حرارتی و توربین‌های انبساطی و یک درصد نیز از نوع زیست توده است.

انتهای پیام/ک

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول