اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  آموزش

نبود قانون در کپی رایت بزرگترین معضل پژوهش است

رئیس اتحادیه دانشگاه‌های غیر انتفاعی گفت: نبود قانون بازدارنده بزرگترین معضل درکپی برداری از نتایج موفق فعالیت های پژوهشی و طرح‌های تحقیقاتی است چرا که از تلاش‌های نخبگان و پژوهشگران حمایت نمی‌شود.

نبود قانون در کپی رایت بزرگترین معضل پژوهش است

علی آهون منش رئیس اتحادیه دانشگاه های غیر انتفاعی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه مقوله کپی رایت به فعالیت های پژوهشی آسیب می زند، گفت: متأسفانه یکی از مشکلات و معضلات امروز در حوزه فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی کپی برداری از طرح هایی است که پس از سال ها به نتایج مطلوب می رسد که در این رابطه باید قانون کپی رایت بازنگری شده و احکام جدید که منجر به بازدارندگی می شود جایگزین قوانین گذشته شود.

* کپی برداری همه تلاش محققان را از بین می برد

وی افزود: یک نخبه دانشگاهی یا پژوهشگر چندین سال از عمر خود را برای به نتیجه رساندن پروژه تحقیقاتی سپری می‌کند که پس از رسیدن به نتیجه مطلوب متأسفانه مورد سرقت قرار می گیرد به طوری که با کپی برداری همه تلاش محققان را از بین می برند.

* باید قانون کپی رایت بازنگری شود

آهون منش تصریح کرد: باید قانون کپی رایت مورد بازنگری قرار گرفته و اصلاح شود چرا که با قانون موجود مجرم در حد پرداخت جریمه ناچیزی خود را تبرئه می کند که این مسأله آسیب بسیار زیادی به فعالیت های تحقیقاتی می رساند.

* کپی رایت در کشورهای خارجی به عنوان یک دزدی بزرگ محسوب می‌شود

رئیس اتحادیه دانشگاه های غیر انتفاعی با اشاره به برخورد شدید و بازدارنده کشورهای خارجی در کپی رایت گفت: در کشورهایی مانند ژاپن، استرالیاو امریکا کپی برداری از نتیجه فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی دانشمندان به عنوان یک دزدی بزرگ محسوب می شود و شدیدترین برخورد را برای مجرم در نظر می گیرند اما در ایران اینگونه نیست و تنها مجرم با پرداخت یک جریمه کوچک به فعالیت غیر اخلاقی خود ادامه می دهد.

* نبود پشتیبانی از پژوشگران در فالیت تحقیقاتی

وی گفت: در فعالیت های علمی و پژوهشی کشور ایران نسبت به سایر کشورهای بزرگ وضعیت مناسبی دارد اما به دلیل نبود پشتیبانی و رسیدگی به موانع بر سر راه پژوهشگران بسیاری از تحقیقات به نتایج مطلوب نمی رسد، این در حالی است که مغز نخبگان جوان کشور مانند الماس و برلیان در پیشرفت علمی و کار پژوهشی می درخشند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول