اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  موسیقی و هنرهای تجسمی

در نشست خبری اعلام شد

رشد ۲۰۰ درصدی آمارها در جشنواره تجسمی فجر/ فروش آثار هنری ۵۳ گالری

هادی مظفری، رئیس شورای سیاستگذاری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: رشدی ۲۰۰ درصدی را در اکثر بخش‌های جشنواره امسال شاهد هستیم.

رشد ۲۰۰ درصدی آمارها در جشنواره تجسمی فجر/ فروش آثار هنری ۵۳ گالری

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری فارس، دومین نشست خبری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور هادی مظفری رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره، ابراهیم حقیقی دبیر جشنواره، سیدامیر سقراطی دبیر هنری و محسن سلیمانی دبیر اجرایی، پیش از ظهر امروز (شنبه ۶ بهمن) در گالری صبا برگزار شد.

در ابتدای این نشست، سعید اسلام‌زاده مدیر روابط عمومی جشنواره توضیحاتی ارایه کرد.

* رشد ۲۰۰ درصدی آمارها

سپس مظفری گفت: در نشست نخست جشنواره تجسمی یازدهم یکی از خبرنگاران گفت: این همه بلوف لازم نبود اما امروز اینجا هستیم تا بگوییم اراده‌ای که برای تغییر داشتیم، بخشی از آن قابل مشاهده است. مابقی در ۴۰ روز برپایی جشنواره دیده خواهد شد.

وی افزود: دایره هنرهای تجسمی و افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند بزرگتر کنیم. اعتقاد جدی ما این بود که کیفیت را بالاتر ببریم اما در ادامه دیدیم تمامی عددها افزایش پیدا کرد و رشدی ۲۰۰ درصدی را در اکثر بخش‌های برنامه داشتیم.

مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی فجر به اضافه شدن بخش پژوهش اشاره کرد و افزود: این رویداد در کنار خلق اثر جزء بخش‌هایی بود که باید به آن توجه می‌کردیم. بخش چهل سالگی انقلاب هم. به بخش‌های جشنواره اضافه شده است. حضور ۵۳ گالری در جشنواره از دیگر اتفاقات جشنواره است که زینتی نیست بلکه به منظور تقویت اقتصاد هنر است.

مظفری افزود: اگر اثر خلق شده توسط هنرمند به دست مردم نرسد با در مجامع ملی و بین‌المللی دیده نشود، بخشی از راه را نرفته‌ایم.

 

 

* فروش آثار توسط گالری‌ها

حقیقی هم در ادامه نشست با ارائه آماری از جشنواره اظهار داشت: ۵۷۶۱ شرکت‌کننده با ۱۳ هزار ۷۹۲ اثر امسال در جشنواره شرکت داشتند که پس از داوری طی سه مرحله، ۶۰۴ اثر از ۴۸۵ هنرمند در این ‌نمایشگاه چیدمان شده است.

وی افزود: استقبال از رشته نقاشی بسیار بالا بود و به همین دلیل تعداد بالایی از این رشته هنری با کیفیت بالا در جشنواره حضور دارند.

حقیقی ادامه داد: تمام ۵۳ گالری هم در جشنواره امکان فروش اثر دارند و اگر اثری فروختند، می‌توانند اثر دیگری جایگزین کنند.

* برگزاری ۳ رویداد در خانه هنرمندان

سقراطی دبیر هنری که در جلسات داوری حضور داشته است، در این نشست گفت: داوران از کیفی بودن آثار بسیار راضی بودند و امیدوارم دهم بهمن که نمایشگاه در گالری صبا افتتاح می‌شود، کیفیت آثار را ببینید. خوشبختانه فجر امسال کارنامه خوبی از هنر معاصر ایران را به‌نمایش می‌گذارد.

وی ادامه داد: یازدهم بهمن در باغ موزه قصر هم گالری‌ها فعالیت خود را آغاز می‌کنند.

دبیر هنری یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: جشنواره در ۱۰ رشته برگزار می‌شود اما داوری جشنواره تجسمی فجر ۳۱ مرحله است که تاکنون ۲۱ مرحله پشت سر گذاشته شده است.

وی افزود: داوری‌ها دشوار بود و برای داوران حذف آثار بسیار سخت بود، به همین دلیل برخی داوری‌ها به روزهای دوم و سوم کشیده شد. در مجموع سعی شده آثار خیلی نو و معاصر به جشنواره راه پیدا کنند.

سقراطی در پایان گفت: فکر می‌کنم فجر امسال بی اغراق بخشی از هنر هنرمندان نوجوی ایرانی را در فضای دانشگاهی می‌توان مشاهده کرد. البته بخش سرامیک به صورت کیوریتوری برگزار می‌شود.

وی ضمن دفاع از رشته‌ای شدن جشنواره فجر گفت: خوشنویسی و مینیاتور که جزء هنرهای ملی ما هستند در سه دوره قبلی فجر دیده نمی‌شدند یا حذف می‌شدند اما این دوره بسیار آثار درخشانی دریافت شد و به نمایش در خواهد آمد.

سقراطی درباره رویدادهایی هم که در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود، گفت: سه پتل تخصصی با موضوع پدیده خلاقیت تحت عنوان کلی «کجا ایستاده‌ایم» روزهای ۱۵ تا ۱۸ بهمن برگزار می‌شود.

وی افزود: سینمای تجسمی روزهای ۸ تا ۱۳ بهمن و «عکس روزهای انقلاب» هم روزهای ۱۳ تا ۲۴ بهمن در خانه هنرمندان ایران دیدنی می‌شوند.

* نمایش آثار بخش مسابقه در گالری صبا

سلیمانی دبیر اجرایی هم به محل‌های برپایی نمایشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: بخش مسابقه در گالری صبا به نمایش در می‌آید و چیدمان کارها در حال انجام است.

وی افزود: «پلاک چهل» در فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود و آثاری که از روزهای ابتدایی انقلاب تا سال‌های اخیر درباره انقلاب خلق شده‌اند، در این بخش به نمایش در می‌آید. موزه مرکزی شهدا هم میزبان بخش دیگری از آثار این چنینی است.

دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره تجسمی فجر افزود: «چارسوی هنر» با آثاری از گالری‌ها در باغ موزه قصر برپا می‌شود. بخش مکتوب دستاوردها و کتابهای تسجمی با عنوان نمایه چهل در موزه هنرهای دینی به نمایش در می‌آید.

وی در پایان سخنان خود گفت: ۷۳ اثر از موزه هنرهای معاصر انتخاب و تکثیر شده است که در ۴۰ شهر به نمایش در می‌آید.

 

 


* نوستالژی‌بازی با سیاه‌وسفید 

غریب‌پور مدیر هنری و طراح پوستر جشنواره تجسمی درباره پوسترهای طراحی شده گفت: در طراحی پوستر فجر از محدودیت تک‌رنگ و خط ثلث در طراحی آیکون آن استفاده کردم و روی نام فجر تأکید داشتم.

وی افزود: پوسترهای بعدی با روایت عکس سیاه‌وسفید و کمترین دخالت طراحی گرافیک کار شده است تا نوستالژی روزهای ابتدای انقلاب تداعی شود.

غریب‌پور خاطرنشان کرد: ۸ پوستر از ۱۱ پوستر را من طراحی من کرده‌ام اما دو طراح مدعو هم داشتیم که علی خورشیدپور با عکسی از مریم زندی و کورش پارسانژاد با نقاشی کاظم چلیپا پوسترها را طراحی کرده‌اند.

سپس پوسترهای مختلف این جشنواره رونمایی شد.

 

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول