اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  تحلیل بین الملل

دستیار ویژه ریگان:

زمان دفن اتحاد آمریکا و ترکیه فرا رسیده است

یک تحلیلگر ارشد آمریکایی با بیان اینکه اتحاد آمریکا و ترکیه به دلیل واگرایی‌های استراتژیک، مُرده است، تاکید کرد که زمان جدایی واشنگتن از آنکارا و دفن این اتحاد فرا رسیده است.

زمان دفن اتحاد آمریکا و ترکیه فرا رسیده است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «داگ بندا» عضو ارشد اندیشکده «کیتو» و دستیار ویژه «رونالد ریگان» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در یادداشتی در نشریه «نشنال اینترست»، به بررسی اختلافات اخیر بین واشنگتن و آنکارا پرداخته و تحلیل کرد که اتحاد آمریکا و ترکیه دیگر مرده است و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور ایالات متحده باید آن را دفن کند.

در ابتدای این یادداشت ضمن معرفی «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه به عنوان مقصر مرگ اتحاد با آمریکا، آمده است: «مهم‌تر از هرچیز، واگرایی منافع سیاسی دو کشور در حال افزایش است... آنکارا از زمان جنگ جهانی دوم آموخته که اشتباهات گذشته را تکرار نکند و در کنار طرف بازنده (در عرصه‌های مختلف) قرار نگیرد».

بندا با بیان اینکه ترکیه‌ی اردوغان نه ارزش و نه منافع مشترکی با آمریکا دارد، نوشت که این مسئله بازداشت شدن شهروندان دو طرف در کشورهای یکدیگر تحت اتهامات مبهم را توضیح می‌دهد.

در ادامه این یادداشت آمده است که دولت ترامپ به خاطر تحریم‌های اقتصادی و تعرفه‌های گمرکی اضافی که بر ترکیه اعمال کرده، شانس راهکار مدنی برای بهبود اختلافات را تقریبا غیرممکن کرده است و در حال حاضر دو طرف نمی‌توانند از مواضع خود کوتاه بیایند.

بندا در ادامه نوشته که با این حال ترامپ باید با این فرض جلو برود که دو کشور هر نوع هدف مشترک را از دست داده و نهایتا در موضوعات ژئوپلتیکی بسیاری که برای آمریکا حیاتی است، در دو طرف مخالف قرار خواهند گرفت.

وی به واشنگتن پیشنهاد می‌دهد که رویکرد جدیدی را در قبال ترکیه در پیش بگیرد: «اول اینکه درک کند ایالات متحده قدرت برتر (و حمایت‌کننده) است نه (ضعیف‌تر) و مورد حمایت... دوم اینکه آمریکا باید عضویت آنکارا در ناتو را زیر سوال ببرد. نقض‌های مکرر حقوق بشر و ارزش‌های دموکراتیک، این کشور را از شایستگی عضویت (در ناتو) ساقط می‌کند».

تحلیلگر اندیشکده کیتو با بیان اینکه سیاست‌های ترکیه از جمله «خصومت با اسرائیل، حملات به کُردهای سوریه، تحمل افراط‌گرایی، همکاری و خرید تسلیحات از روسیه»، در تناقض با سیاست‌های آمریکا است، اضافه کرد: «دولت اردوغان نیز منافع بنیادگرایانه خود را دنبال می‌کند».

سومین اقدامی که وی به کاخ سفید پیشنهاد اجرا می‌دهد، برگرداندن خدمه نظامی و تسلیحات غیرضروری از خاک ترکیه، مخصوصا پایگاه هوایی «اینجرلیک» است: «سلاح‌های هسته‌ای مستقر در آنجا، آسیب‌پذیر هستند و باید به خانه برگردند».

در پایان این یادداشت آمده است: «ناتو دلیل وجودی خود را برای آمریکا از دست داده است، زیرا دیگر به حضور ایالات متحده برای حفاظت از اروپا نیازی نیست. حضور ترکیه هم در این اتحاد فراآتلانتیک، بی‌معنی شده است زیرا وفاداری آنکارا به‌صورت روزافزون در جاهای دیگر قرار گرفته است. زمان طلاق فرا رسیده است».

طی روزهای اخیر هم درپی اعمال تحریم از سوی آمریکا علیه ترکیه و مخالفت آنکارا با آزادی «اندرو برانسون» کشیش آمریکایی، تنش‌ها بین دو کشور شدیدا افزایش یافته است.

ایالات متحده چهارشنبه (۱۰ مرداد) «عبدالحمید گل» وزیر دادگستری و «سلیمان سویلو» وزیر کشور ترکیه را به بهانه نقش‌آفرینی در بازداشت برانسون تحریم کرد. (+) درپی این اختلافات و تحریم‌های آمریکا بود که ارزش واحد پول ترکیه در برابر دلار آمریکا در سرازیری قرار گرفت.

طی دو هفته اخیر ارزش لیر ترکیه در برابر دلار آمریکا دستخوش کاهش نسبی شده است تا جایی که «رجب طیب ادروغان» از مردم ترکیه خواسته دلار، یورو و طلاهای خود را به لیر تبدیل کنند تا دست دولت برای مقابله با بحران بازتر باشد. هم‌اکنون هر ۶.۴ لیر ترکیه معادل با یک دلار آمریکا است.

اردوغان نیز روز ۲۳ مرداد، با بیان اینکه آمریکا از اقتصاد به عنوان یک سلاح استفاده می‌کند، گفت که تولیدات و تجهیزات الکترونیکی آمریکا را تحریم خواهند کرد. (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول