اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

دانش‌بنیان‌ها در مسیر جنبش نرم‌افزاری/۱۰

استفاده از دستگاه ایرانی پخت فلزات در دانشگاه‌های کشور

محققان ایرانی سامانه‌ای ساخته‌اند که برای تولید قطعات سرامیکی پیشرفته، زیست‌مواد، ابزارهای الماسه، مواد متخلخل، مواد نانوساختار و تولید مواد مورد نیاز در حوزه‌ الکترواپتیک قابل استفاده است.

استفاده از دستگاه ایرانی پخت فلزات در دانشگاه‌های کشور

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی اقدام به ساخت دستگاه اسپارک پلاسما سینترینگ (SPS) کرده‌ است که این دستگاه یک ابزار جدید برای ساخت و عمل آوری مواد است که سینتر کردن و ذو‌ب‌های اتصالی را در دمای پایین و زمان کوتاه به‌وسیله پرکردن فواصل بین ذرات پودر با انرژی الکتریکی و ایجاد پلاسمای جرقه‌ای با دمای بالا به‌طور لحظه‌ای امکان پذیر می‌سازد.

مهدی هاشمی مدیرعامل شرکت خلاء پوشان فلز، درباره‌ مزیت این دستگاه نسبت به نمونه‌های خارجی گفت: یکی از ویژگی‌های مثبت این دستگاه بهره‌برداری از پیرومتر با توانایی کنترل دمای مرکزی قالب است، به‌طوری که در دماهای بالا 832 درجه سانتی‌گراد کنترل دما با استفاده از پیرومتر به‌گونه‌ای انجام می‌شود که رصد و کنترل دمای مرکز نمونه امکان‌پذیر شود، این در حالی است که در بسیاری از نمونه‌های خارجی تنها دمای قالب کنترل می‌شود.

وی افزود: از دیگر مزیت‌های این دستگاه می‌توان به وجود سامانه‌ای برای استخراج اطلاعات با فرمت‌های مختلف اشاره کرد. همچنین امکان مشاهده و بررسی رفتار چروکیدگی (Shrinkage) ماده در طول فرآیند سینتر به‌دلیل وجود صفحه نمایش  بر روی دستگاه وجود دارد که امکان دست‌یابی به دمای سینتر را برای نمونه‌هایی که دمای سینتر مجهولی دارند، میسر می‌سازد.

به گفته وی، مزیت دیگر این فناوری دمای کارکرد 2500 درجه‌ای آن است که در مقایسه با نمونه‌های خارجی، دمای بالاتری را فراهم می‌کند.

هاشمی اضافه کرد: فرایند SPS بر پایه‌ی پدیده‌ی تخلیه‌ی جرقه‌ی الکتریکی انجام می‌پذیرد، انرژی بالا و ولتاژ پایین جریان پالسی جرقه‌ای به‌صورت لحظه‌ای یک دمای بالای متمرکز تا ده هزار درجه سانتی‌گراد بین ذرات ایجاد می‌کند که منجربه یک گرمایش بهینه و نفوذ الکترولیتی می‌شود. تبخیر، ذوب و سینترینگ در یک زمان کوتاه 5 تا 10 دقیقه‌ای کامل می‌شود که شامل بالارفتن دما و تحت فشار قرار گرفتن است. فرایند SPS که انرژی زیاد پالس‌ها را در نقطه‌ی اتصال دانه‌ها متمرکز می‌کند، یک پیشرفت در سینترینگ نسبت به پرس داغ  همرفتی و پرس داغ ایزواستاتیک محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول