اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

پایان ثبت‌نام انتخاباتی در عراق؛ بیش از 30 ائتلاف در انتظار روز انتخابات

کمیساریای عالی انتخابات عراق تاکید کرد که مهلت ثبت‌نام ائتلاف‌های انتخاباتی در عراق روز پنجشنبه گذشته به پایان رسید اما روند ثبت‌نام نامزدهای انتخاباتی تا 10 فوریه آینده ادامه دارد.

پایان ثبت‌نام انتخاباتی در عراق؛ بیش از 30 ائتلاف در انتظار روز انتخابات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، کمیساریای عالی و مستقل انتخابات عراق اعلام کرد که روند تحویل فهرست‌های نامزدهای انتخاباتی عراق تا دهم ماه فوریه ادامه دارد اما مهلت ثبت ائتلاف‌های انتخاباتی برای شرکت در انتخابات پارلمانی و محلی که قرار است 12 می آینده (22 اردیبهشت 97) برگزار شود، به پایان رسیده و این مهلت تمدید نمی‌شود.

«ریاض البدران» رئیس اداره انتخابات در این کمیساریا طی بیانیه‌ای در روز پنجشنبه اعلام کرده بود که روند ثبت ائتلاف‌های انتخاباتی تا پایان این روز به اتمام می‌رسد و این زمان تمدید نمی‌شود.

وی افزود: کمیساریای عالی انتخابات از چهارم ماه جاری میلادی تا دهم ماه فوریه آینده، فهرست نامزدهای انتخاباتی احزاب مختلف را تحویل می‌گیرد و تمامی احزاب سیاسی باید فهرست نامزدهای خود را برای اتخاذ اقدامات لازم قانونی به کمیساریا تحویل دهند.

ائتلاف‌ها در حال نهایی شدن

وی اشاره‌ای به شمار ائتلاف‌های ثبت شده و اسامی آنها نکرد و گفت: در روزهای آینده پس از تایید نهایی این ائتلاف‌ها، اسامی آنها مشخص خواهد شد.

این درحالی است که رسانه‌ها اعلام می‌کنند که بیش از 30 ائتلاف در انتخابات آتی عراق حضور خواهند داشت.

کمیساریای عالی انتخابات درباره مسئله آوارگان اعلام کرد که کارت‌های الکترونیکی جدیدی برای رای‌دهندگان استان نینوی پس از آزادی این استان از دست داعش، تهیه شده است.

نقش آوارگان در انتخابات

«کریم التمیمی» سخنگوی رسمی کمیساریای عالی انتخابات و عضو شورای این کمیساریا در گفت‌وگوی اختصاصی با روزنامه «الصباح» گفت: موضوع آوارگان، دغدغه مهم کمیساریا برای برگزاری انتخابات پارلمانی و شوراهای استانی است که قرار است در می آینده برگزار شود.

وی افزود: این کمیساریا مجموعه اقداماتی را برای رای‌گیری از این آوارگان با اعزام تیمهایی سیار طی مدت زمان گذشته و ثبت نام این افراد و اختصاص کارتهایی برای آنها، انجام داده است. مجموعه اقداماتی نیز برای رای‌دهندگانی که کارتهای هویت خود را در پی اشغالگری‌ داعش از دست داده‌اند، اتخاذ شده است. کارتهای الکترونیک جدیدی برای کلیه رای‌دهندگان در استان نینوا صادر شده که انتظار می‌رود طی مرحله آتی و از اوایل ماه فوریه آینده به دست آنها برسد و روند توزیع این کارتهای هویت تا 10 می آینده یعنی دو روز پیش از برگزاری انتخابات، ادامه خواهد داشت. این کارتهای هویت تا روز رای‌گیری اعتباد دارد و پس از رای‌گیری به مدت 30 روز غیرفعال می‌شوند تا از آنها مجددا استفاده نشود و انتخابات به دور از تقلب و کاملا شفاف برگزار شود.

وی درباره اقدامات استثنایی برای شهروندان سایر استانهای آزاد شده از دست داعش، گفت که اقداماتی نیز برای این افراد در نظر گرفته شده و تدابیر امنیتی ویژه‌ای اتخاذ  شده تا رای‌گیری کاملا شفاف و سالم برگزار شوند.

ائتلاف‌ها و فهرست‌های انتخاباتی عراق

 «حیدر حمادة» مسئول اطلاع‌رسانی در دفتر نخست‌وزیری عراق در صفحه شخصی‌اش در «فیس‌بوک» نوشت که «حیدر العبادی» یک ائتلاف انتخاباتی فرا طائفه‌ای با نام «فراکسیون النصر» برای شرکت در انتخابات آتی تشکیل داده و شمار زیادی از نامزدهای انتخاباتی و ائتلاف‌های عراقی از جمله نیروهای داوطلب نبرد با داعش به این فراکسیون می‌پیوندند.

«نوری المالکی» معاون رئیس‌جمهور و دبیرکل حزب «الدعوة» نیز این حزب را برای شرکت در انتخابات آتی، ثبت کرد.

پنجشنبه «ایاد علاوی» و «سلیم الجبوری» به عنوان رهبران دو حزب «اتحاد القوی العراقیة» و «ائتلاف الوطنیة» برای شرکت در انتخابات آتی عراق تحت فهرستی واحد توافق کردند و بیش از 25 حزب سیاسی به این ائتلاف جدید پیوست. «زیاد الجنابی» از رهبران «تجمع مدنی برای اصلاح» (عمل)، اعلام کرد که ائتلاف بزرگی در آخرین لحظات روز پنجشنبه شکل گرفت که سه شخصیت مهم یعنی الجبوری، علاوی و «صالح المطلک» رهبری آن را به دست گرفته‌اند و بیش از 25 حزب سیاسی به آن پیوسته‌اند و این ائتلاف تمامی استانهای عراق را شامل می‌شوند.

حزب «جریان ملی حکمت» به رهبری «سید عمار الحکیم» نیز اعلام کرد که در انتخابات پارلمانی آینده به طور انفرادی و بدون ائتلاف با سایر احزاب سیاسی در انتخابات شرکت خواهد کرد.

ائتلاف «الفتح» نیز به رهبری «هادی العامری» تشکیل شد و اغلب گروه‌های زیرمجموعه «الحشد الشعبی» و 15 حزب سیاسی به آن پیوسته‌اند و در رأس آنها «عصائب اهل الحق» است و  احزاب «المستقبل» و «الوفاء و التغییر» نیز از جمله همپیمانان این ائتلافند.

سه حزب معارض دولت در منطقه کردستان عراق، «ائتلاف برای عدالت و دموکراسی»، «گوران» و «جماعت اسلامی» نیز برای شرکت در انتخابات پارلمانی این کشور، ائتلاف واحدی تشکیل دادند.

منابع آگاه اعلام می‌کنند که دو حزب مهم دموکراتیک کردستان و اتحادیه میهنی نیز قرار است به طور جداگانه در این انتخابات حاضر شوند.

هرچند برخی احزاب سنی و برخی احزاب در کردستان عراق مثل حزب دموکراتیک خواستار تعویق انتخابات بوده و هستند، اما مسئولان عراقی از جمله حیدر العبادی بارها تأکید کرده‌اند که انتخابات در موعد خود در 12 ماه می (22 اردیبهشت) برگزار خواهد شد. 

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول