اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

مازندران

عضو تشکل‌های محیط زیست مازندران مطرح کرد

پاسخ یک‌روزه سازمان محیط زیست به ابلاغ وزارت نفت درباره راه‌اندازی پتروشیمی در میانکاله

عضو تشکل‌های محیط زیست مازندران گفت: اینکه ابتدا با ساخت پتروشیمی موافقت و پس از آن ارزیابی زیست محیطی انجام شود، رویه مناسبی نیست، نامه وزیر نفت 15 آبان ابلاغ می‌شود و نامه سازمان حفاظت محیط زیست 16 آبان ماه در پاسخ به وزارت نفت ابلاغ می‌شود، چگونه یک‌روزه همه چیز انجام شده است.

پاسخ یک‌روزه سازمان محیط زیست به ابلاغ وزارت نفت درباره راه‌اندازی پتروشیمی در میانکاله

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، مسعود مولانا شنبه شب در نشست خبری با عنوان چالش‌های استقرار احتمالی پتروشیمی در بندر امیرآباد بهشهر با طرح این سوال که آیا فعالان محیط زیست مخالف توسعه هستند، اظهار کرد: در شبکه تشکل‌های حامی محیط زیست موافق توسعه به شرط پایداری هستیم، اگر ارزیابی محیط زیست می‌گوید که باید پتروشیمی در شمال احداث شود مانعی ندارد، اما نگران هستیم و می‌گوییم ارزیابی باید روند قانونی خود را حتی اگر ضعیف هم باشد انجام بدهد.

وی افزود: اینکه ابتدا با ساخت پتروشیمی موافقت و پس از آن ارزیابی زیست محیطی انجام شود، رویه مناسبی نیست، باید مشخص شود که آیا این مکان امکان احداث پتروشیمی را دارد یا خیر و پس از آن بحث موافقت انجام شود، نامه وزیر نفت 15 آبان ابلاغ می‌شود و نامه سازمان حفاظت محیط زیست 16 آبان ماه در پاسخ به وزارت نفت ابلاغ می‌شود،  چگونه یک‌روزه همه چیز انجام شده است، این مسائل غیر‌شفاف و حداقل‌های قانونی در آن رعایت نشده است.

عضو تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی مازندران افزود: پنج کیلومتر مانده به میانکاله، در جایی که زیست کره است، می‌گویند باید جدیدترین تکنولوژی پتروشیمی احداث می‌کنیم، اما ما در تشکل‌های مردم نهاد محیط زیستی می‌گوییم که جدیدترین ارزیابی‌ها نیز باید صورت بگیرد.

مولانا با بیان اینکه روند تصمیم‌گیری در محیط زیست از پایه به بالا است و از طرفی آگاهی مردم به این مسائل بسیار پایین است، گفت: پاسخ کلانتری به نامه وزارت نفت این است که با توجه به عدم توسعه در گیلان و مازندران و تفاهمات اولیه که تمامی ضوابط زیست محیطی را رعایت خواهند کرد اقدام کنند".

وی با بیان اینکه توسعه پایدار هماهنگ است و حقوق بین نسلی را باید رعایت کند، ادامه داد: ارزیابی باید قبل از تعهد انجام شود، اول طرح و ارزیابی و پس از آن موافقت اصولی باید باشد، در مسائل محیط زیستی ارزیاب بین‌المللی به عنوان یک فرد بی‌طرف داریم، لذا به وزارت نفت می‌گوییم که طرح بدهید و ارزیابی مستقل براساس معیارهای بین المللی نیز صورت بگیرد.

عضو تشکل‌های محیط زیست مازندران بیان کرد: توسعه مازندران باید براساس استعداد منطقه که صنایع تبدیلی، کشاورزی و آبزی پروری است بنا نهاده باشد، روال فعلی که دو نهاد مسؤول وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط زیست در پیش گرفته‌اند، روال متکبرانه، براساس نخوت و غرور است و قطعا مقابل این روال غیرقانونی می‌ایستیم.

مولانا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رتبه هشتم ایران در تولید گازهای گلخانه ای اظهار کرد: این در حالی است که تعهد ایران کاهش گازهای گلخانه‌ای  بوده است اما در چهار سال اخیر از رتبه دهم به هشتم صعود منفی داشته‌ایم.

وی بیان کرد: سه نوع اقتصاد در جهان داریم؛ سیاه یا فسیلی، قهوه‌ای یا کشاورزی و سبز یا توسعه پایدار، در ایران اقتصاد سیاه حاکم است و سریع‌ترین رشد را در این زمینه داریم!

 عضو تشکل‌های محیط زیست مازندران در پایان گفت: نیروی تشکل‌های محیط زیستی افکار عمومی هستند، برای ساخت پتروشیمی ارزیابی‌های مستقل باید بررسی کنند و مردم نیز باید بدانند چه شغلی برای آنها ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام/ 86001/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول