اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای

نشست رئیس جمهور آرژانتین با خانواده قربانیان آمیا

رئیس‌جمهور آرژانتین ضمن برگزاری نشستی با خانواده قربانیان حادثه انفجار مرکز یهودیان آمیا، پیرامون حوادث اخیر با آنها بحث و گفت‌و‌گو کرد.

نشست رئیس جمهور آرژانتین با خانواده قربانیان آمیا

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «ته‌لام»، «کریستینا فرناندز کرشنر» رئیس‌جمهور آرژانتین روز گذشته در «اولیوس» (شهری در «بوینس آیرس» پایتخت آرژانتین و محل اقامت رسمی رئیس‌جمهور) دیداری با اعضای جنبش «حافظه فعال» و انجمن «18 جولای، خانواده‌ها، بازماندگان و دوستان قربانیان حادثه آمیا» به همراه «سرجیو بورستین» رهبر آنها داشت که از وی خواستند تمام تلاش خود را به کار گیرد تا تحقیقات پیرامون انفجار مرکز یهودیان آمیا متوقف نشود.

 

در این نشست علاوه بر «فرناندز»، «خورخه کاپیتانیچ» رئیس کابینه دولت، «خولیو آلاک» وزیر دادگستری و «آنیبال فرناندز» رئیس دفتر ریاست جمهوری آرژانتین نیز حضور داشتند.

در پایان این دیدار، «بورستین» تصریح کرد که موضوع اصلی نشست حمله به مرکز یهودیان آمیا بوده و گفت: ما در جلسه بر لزوم این مسئله که دولت آرژانتین باید تمام تلاش خود را به کار گیرد تا عدالت برقرار شود نیز تاکید کردیم.

وی همچنین افزود: مسئله آمیا همه چیز را بلعید؛ قضات، دادستان‌ها، پلیس‌ها، رئیس‌جمهور و تنها مسئله حتمی این است که بعد از 21 سال، دستانی خالی از عدالت داریم.

«بورستین» در پاسخ به سوالات رسانه‌ها پیرامون مرگ «آلبرتو نیسمن» دادستان ویژه پرونده آمیا خاطرنشان کرد: لازم است بدانیم چه اتفاقی برای «نیسمن» افتاده است.

رهبر تشکل‌های مزبور در ادامه خواستار ادامه تحقیقات شد و اذعان داشت: ما می‌خواهیم همان کارکنانی که با «نیسمن» کار می‌کردند در دادستانی ویژه تحقیقات حادثه آمیا که در 18 جولای 1994 (27 تیر 1373) رخ داده باقی بمانند.

وی صبح و قبل از برگزاری نشست در رادیو آمریکا اعلام کرده بود که تصمیم «کریستینا فرناندز» مبنی بر انحلال وزارت اطلاعات و تشکیل آژانس اطلاعاتی فدرال، یک اقدام شجاعانه باورنکردنی می‌باشد.

«بورستین» در این باره گفت: بستن وزارت اطلاعات که در واقعیت وجود نداشت زیرا به ما هیچ یک از پاسخ‌هایی که نیاز داشتیم نمی‌داد، اقدامی بس شجاعانه و غیر قابل باور است.

«خراردو بیر» یکی دیگر از اعضای تشکل مذکور و برادر یکی از قربانیان حادثه آمیا که در نشست شرکت داشت تایید کرد که فردا صبح ساعت 11 (یعنی امروز) ، 4 نماینده از این نهاد ملاقاتی خصوصی با «آلخاندرو خیلس کاربو» دادستان کل ملی آرژانتین خواهند داشت تا بدین ترتیب به او بگویند دادستان‌هایی که مورد نیاز می‌باشد منصوب کنند تا پاسخی معتبر درباره روند تحقیقات ارائه بدهند.

«بیر» در گفت‌وگو با «ته‌لام» تصریح کرد: ما از پیشنهاد دولت پیرامون انحلال وزارت اطلاعات خوشمان آمد؛ فکر می‌کنیم که سرویس اطلاعاتی جدید، سازمانی مدرن و با فناوری بسیار بالا می‌باشد که در خدمت حل مسائل است نه در خدمت اشخاص، یعنی همانگونه که باید باشد؛ علاوه بر این، ما تلاش می‌کنیم افرادی که با «نیسمن» کار می‌کردند در این سازمان نیز به فعالیت بپردازند زیرا می‌خواهیم تحقیقات ادامه پیدا کند و بیش از این به تاخیر نیفتند، چون موضوعی است که به نظر می‌رسد هیچ گاه به پایان نخواهد رسید.

وی در نهایت گفت: بسیاری از خانواده‌های قربانیان در انجمن حضور دارند و جمع ما بزرگ است. من متاسفانه مشغول دست و پنجه نرم کردن با بیماری سرطان هستم که در نهایت بر آن فائق خواهم آمد و می‌خواهم که زندگی را ببرم تا حداقل بفهمم که برادرم چگونه جان خود را از دست داد و بر سر 84 قربانی دیگری که آنها نیز در حادثه کشته شدند نیز چه آمد. آمیا تنها پرونده بزرگ جهان است که بعد از  گذشت این همه سال هنوز هیچ زندانی ندارد.

رئیس‌جمهور آرژانتین پس از برگزاری نشست با خانواده قربانیان، پذیرای اعضای جنبش «حافظه فعال» بود که «دیانا مالامود» و «آدریانا ریسفل» نمایندگی دیگر اعضا را بر عهده داشتند.

انجمن مدنی «حافظه فعال» با هدف روشن شدن عاملین حملات تروریستی به سفارت رژیم اسرائیل در سال 1992 و ساختمان آمیا در سال 1994 میلادی تشکیل شد.

«آنیبال فرناندز» رئیس دفتر ریاست جمهوری نیز در نشست دوم «کریستینا فرناندز» را همراهی کرد.

خانواده‌های عضو «حافظه فعال» در اواسط ژانویه سال جاری (دی 93) پس از اطلاع یافتن از شکایت «نیسمن» علیه دولت، نسبت به دادستان انتقاد و این مسئله را مطرح کردند که چطور ممکن است در حالی که طی سال‌های اخیر هیچ کمکی به حل پرونده نکرده، ناگهان 300 صفحه شکایت برای این موضوع ارائه کند.

«نیسمن» کمی قبل از مرگ خود، رئیس‌جمهور و «هکتور تیمرمن» وزیر امور خارجه این کشور آمریکای جنوبی را به سرپوش گذاشتن روی اقدامات متهمین و مظنونین پرونده حمله به آمیا در سال 1994 میلادی محکوم کرده بود؛ این حادثه 85 کشته و بیش از 300 زخمی بر جای گذاشت.

در مقابل اتهامات وارد شده از سوی دادستان، دولت آرژانتین علاوه بر رد شکایت «نیسمن»، وی را دروغگو توصیف کرد و اقداماتش را به عملیاتی از سرویس‌های اطلاعاتی نسبت داد.

جسد بی‌جان دادستان ویژه پرونده آمیا شب 18 ژانویه (28 دی 93) به همراه یک تفنگ با کالیبر 22 در حمام محل سکونتش یافت شد.

مرگ «نیسمن» توسط مخالفین دولت و گروه‌های قدرتمند و برخی رسانه‌های ارتباط جمعی به ابزاری برای ارتباط دادن قوه مجریه با این اتفاق ناگوار تبدیل شده است.

رئیس‌جمهور آرژانتین همچنین روز پنجشنبه گذشته اذعان داشت نسبت به این مسئله که مرگ «نیسمن» به عنوان عنصری در عملیات ضد دولتی این کشور مورد استفاده قرار گرفته متقاعد شده است.

دادستان ویژه پرونده آمیا نیز به داشتن ارتباطات مستقیم با سرویس‌های اطلاعاتی آمریکایی متهم شده بود؛ اسناد منتشر شده توسط ویکی لیکس در سال 2010، ارتباطات وی را با کارمندان سفارت ایالات متحده آمریکا در «بوینس آیرس» افشا کردند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول