اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل منابع طبیعی استان همدان خبر داد

کمبود نیرو از مشکلات عمده منابع طبیعی در بخش حفاظت و کنترل

مدیرکل منابع طبیعی همدان با بیان اینکه سرانه حفاظتی برای هر نفر حداکثر 10 هزار هکتار است، گفت: در استان همدان با وجود 65 هزار هکتار منابع طبیعی، به علت کمبود نیرو سرانه حفاظتی برای هر نفر بیش از 105 هزار هکتار است.

کمبود نیرو از مشکلات عمده منابع طبیعی در بخش حفاظت و کنترل

محمدرضا همتی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به حفاظت از منابع طبیعی استان اظهار کرد: در این زمینه در بحث حفاظت فیزیکی از عرصه‌ها، منابع طبیعی و آبخیزداری استان با دو مشکل روبرو است.

وی در تشریح این مطلب افزود: یکی از این موارد به فرهنگ منابع طبیعی بازمی‌گردد که مردم نسبت به منابع طبیعی، مرتع، جنگل و پوشش گیاهی اطلاعات کافی ندارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه سطح فرهنگ شناخت منابع طبیعی در جامعه پایین است، تصریح کرد: با توجه به این امر تعرضات و تصرفاتی در سطح منابع طبیعی استان صورت می‌گیرد.

وی یادآور شد: عدم تناسب چارت تشکیلاتی و نیروی انسانی سطح مورد عمل که بالغ بر 47 درصد از سطح استان را شامل می‌شود از دیگر مشکلات منابع طبیعی و آبخیزداری استان به شمار می‌رود.

همتی با بیان اینکه سرانه حفاظتی برای هر نفر حداکثر 10 هزار هکتار است، بیان داشت: در استان همدان با وجود 905 هزار هکتار منابع طبیعی به علت کمبود نیرو سرانه حفاظتی برای هر نفر بیش از 65 هزار هکتار است.

وی با اشاره به فاصله عمیق بین نیروی انسانی و سطح حفاظت تصریح کرد: با توجه به این امر نظارت، سرکشی و کنترل نیز با مشکل مواجه می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ابراز داشت: در بخش دیگر نیز مجوزهای صادره از طریق دستگاه‌ها برای طرح‌های عمرانی و ساخت و سازها و فعالیت‌های معدنی باعث دخل و تصرف و تخریب در منابع طبیعی می‌شود.

وی ادامه داد: دستگاه‌ها در اجرای پروژه‌های خود بر اساس بند «ب» ماده 12 قانون افزایش بهره‌وری موظف هستند خسارت‌های زیست‌محیطی ناشی از اجرای پروژه را برآورد کرده و در بودجه خود پیش‌بینی کنند که برخی این موضوع را  رعایت نمی‌‎کنند.

همتی با اشاره به توسعه فضای سبز بیان داشت: در محدوده شهری نیز ایجاد و توسعه پارک‌ها، نگهداری فضای سبز، تعریف گونه‌ها و طراحی و اجرای آن با شهرداری بوده و منابع طبیعی نیز در این زمینه با ارائه خدمات کارشناسی و فنی در مورد گونه‌های جنگلی و تأمین نهال با شهرداری‌ها همکاری دارد.

وی با بیان اینکه قسمت عمده نهال‌های توزیع شده هر ساله به شهرداری‌ها داده می‌شود، گفت: این نهال‌ها در مراکز تفریحی، جنگلی، تفرجگاهی و پارک‌های پیش‌بینی شده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان تصریح کرد: اداره کل منابع طبیعی استان آمادگی دارد تا با مشارکت شهرداری در محدوده و حریم شهر نسبت به اجرا و احداث پارک‌های جنگلی مشروط بر نگهداری توسط شهرداری اقدام کند.

وی یادآور شد: از دیگر اقدامات اجرایی در این راستا می‌توان به واگذاری پارک جنگلی حیدره به میزان 100 هکتار به شهرداری برای تجهیز و نگهداری و استفاده تفرجگاهی اشاره کرد.

همتی خاطرنشان کرد: هر دستگاه دولتی یا بخش خصوصی که بخواهد یک پروژه جنگل‌کاری، پارک جنگلی، محدوده تفریحی یا فضای سبز انجام دهد اداره کل منابع طبیعی استان آماده ارائه خدمات کارشناسی و تأمین نهال در این زمینه است.

انتهای پیام/89006/ی30/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول