اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای

مروری بر روزنامه‎های امروز چاپ کابل

بزرگداشت روز زن در افغانستان رویدادی نمایشی است

برخی از روزنامه‎های امروز چاپ کابل در سرمقاله‎ها و دیدگاه‎های رسمی خود تجلیل از روز زن در افغانستان را رویدادی نمایشی عنوان کردند.

بزرگداشت روز زن در افغانستان رویدادی نمایشی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، برخی از روزنامه‎های امروز چاپ کابل در سرمقاله‎ها و دیدگاه‎های رسمی خود مسائل روز افغانستان را مورد بررسی قرار دادند.

روزنامه «سخن جدید»، در سرمقاله خود بزرگداشت روز زن در افغانستان را مورد ارزیابی قرار داده و تجلیل از این روز در افغانستان را نمایشی عنوان کرده است.

در ادامه مطلب این روزنامه آمده است که این روز به دلایلی چون ناسازگاری وضعیت زنان افغان نسبت به جامعه غربی و متفاوت بودن ستم‎هایی که بر زنان افغان و زنان غربی در چند قرن پیش روا داشته می‎شد، در افغانستان رونق خوبی نیافته است.

به اعتقاد سرمقاله‌نویس روزنامه سخن جدید، تجلیل از روز جهانی زنان امر مبارکی است که باید گرامی داشته شده و از مقام زن پاسداری شود.

روزنامه «هشت صبح»، در سرمقاله خود به تجلیل از روز زن اشاره کرده و نوشته است که در دیگر کشورهای جهان از این روز برای رفع موانع فرهنگی، فکری، اجتماعی و سیاسی فرا روی برخورداری زنان از حقوقشان و سهم‌گیری فعال آنان در روندهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه، تلاش‌های بزرگ اجتماعی و سیاسی صورت می‎گیرد.

در ادامه مطلب آمده است که تجلیل از روز زنان در افغانستان به صورت ابزاری و پروژه‎ای صورت گرفته و برخی از سیاست مداران این کشور از آن سود می‎برند.

روزنامه «آرمان ملی»، در سرمقاله خود به خشونت‎های اخیر علیه زنان در افغانستان اشاره کرده و نوشته است که با این همه خشونت باز هم از روز زنان در کشور تجلیل کنیم؟

این روزنامه به آمار 4450 مورد خشونت در سال جاری که اخیراً توسط وزارت زنان افغانستان منتشر شده اشاره کرد و آن را مغایر با فرهنگ افغان‎ها و قوانین اسلامی بر شمرده است.

به باور سرمقاله‌نویس این روزنامه، علمای دینی می‎توانند برای ترویج منع خشونت علیه زنان فعالیت خوبی داشته باشند، زیرا اکثر مناطق این کشور با استفاده از نصیحت‎های آن زندگی خود را به پیش می‎برند.

روزنامه «جامعه‎باز»، در دیدگاه رسمی خود به روز زنان در افغانستان اشاره کرد و از این که زنان به طور مستقل نامزد ریاست جمهوری نشده‎اند، آن را یک پس‌رفت در این کشور عنوان کرده است.

این روزنامه افزوده است: برخی از نامزدهای ریاست جمهوری افغانستان تاکنون راهکارهایی برای پیشرفت زنان افغان ارائه کرده‎اند، که در حد شعار بوده و به آنها نمی‎توان اعتماد کرد.

سرمقاله‌نویس این روزنامه همچنان ابراز امیدواری کرده است که در این دور انتخابات ریاست جمهوری که پس از 5 سال برگزار خواهد شد، حضور یک زن به مثابه نامزد قوی در انتخابات باشد.

روزنامه «افغانستان»، در دیدگاه رسمی خود به انصراف «قیوم کرزی» به نفع «زلمی رسول» نامزد دیگر ریاست جمهوری افغانستان اشاره کرده و آن را مغایر با قواعد و عرف دموکراسی دانسته است.

این روزنامه نوشته است که این انصراف به نفع ملت افغانستان نیست، زیرا از یک سو کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان برگه‎های رأی‎دهی را چاپ کرده و از سوی دیگر ملت افغانستان را در یک سردرگمی عمیق قرار داده است.

روزنامه «ماندگار»، در دیدگاه رسمی خود انصراف قیوم کرزی به نفع زلمی رسول، نامزد دیگر انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را مورد بررسی قرار داده و آن را خواست رئیس جمهور این کشور در انتخابات عنوان کرده است.

این روزنامه همچنین به مخالفان این نظریه اشاره کرده و نوشته است، آن‎ها نیز به این عقیده هستند که قیوم کرزی و زلمی رسول برنامه‎های یکسانی با هم داشتند و برای پیروزی و انجام این برنامه‎ها هم‌دست شده تا یکی از آن‎ها پیروز انتخابات ریاست جمهوری شود.

انتهای پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول