اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

5/ایران گشت/آذربایجان غربی

جاذبه‌های گردشگری میاندوآب چشم‌انتظار مهمانان نوروزی

جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و گردشگری میاندوآب چشم‌انتظار مهمانان نوروزی هستند.

جاذبه‌های گردشگری میاندوآب چشم‌انتظار مهمانان نوروزی

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، میاندوآب در جنوب دریاچه ارومیه و جنوب شرقی آذربایجان غربی واقع شده و معادل فارسی میاندوآب، حاصل موقعیت این شهر بین دو رود زرینه‌رود و سیمینه‌رود بوده و زبان مردم در میاندوآب ترکی آذری است.

میاندوآب به خاطر جای گرفتن میان دو رود زرینه‌رود و سیمینه‌رود میان‌دوآب نامیده شده‌ و این محل در زمان نادرشاه افشار روستای بزرگی بوده‌ و در جریان لشگرکشی نادرقلی، سپهسالار وقت ارتش ایران به آذربایجان در سال 1142 هجری قمری از قلعه میاندوآب نام برده شده ‌است.

کشف چندین اثر باستانی در اطراف میاندوآب نشانگر اسکان بسیار قدیمی منطقه در دوران‌های ثبت نشده تاریخ است و آثاری از حکومت مادها و اورارتور در روستای داش تپه میاندوآب موجود است.

در اوایل سلطنت آقامحمدخان قاجار به دنبال کوچ اجباری جمعیتی از منطقه کرمان به اهالی شهر اضافه شدند و در مدت دو نسل در جمعیت ترک میاندوآب استحاله گشتند، اسامی برخی محله‌ها و شهرت‌ها مانند رابریلر، سیرجانیلر و کرمانی نشانگر این حرکت جمعیتی بوده است.

داش تپه به اعتبار آثار قلعه مانندی که روزگاری بر فراز آن بوده و دهانه آن با وسایل و مصالح لازم و با نهایت مهارت مسدود شده است در کنار روستای داش تپه در حوالی میاندوآب قرار دارد، در سمت شرقی تپه محل یک درب ورودی به درون تپه دیده می‌شود که از ساروج و آهک ساخته شده است، اهالی محل اقدامات زیادی برای ورود به تپه ( درون قلعه ) انجام داده‌اند که تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

 

محققان و باستانشناسان بسیاری از این تپه بازدید کرده‌اند و مقداری از بقایای ظروف سفالین خرد شده در اطراف تپه یافته‌اند، بین اهالی شهر مشهور است که قبر زرتشت پیامبر پاک آیین ایرانی درون این تپه قرار دارد و این تپه هنوز جزو آثار باستانی به ثبت نرسیده است. 

در میاندوآب علاوه بر موارد فوق تپه‌های تاریخی از جمله تپه قره گوزلو، بقایای تپه یارجان علیا، جواد تپه سی، تپه کهنه کند، قوروقچی تپه سی، تپه چال خماز، سیچان تپه سی، تپه انجیر داغی، تپه چلیک، تپه اوزون قلای، تپه گورآباد (تپه بازار)، تپه قرمز خلیفه، تپه شورجه باروق، یاغلان تپه، تپه سد نوروزلو و... وجود دارد.

مسجد طاق میاندوآب در کوچه طاق، منشعب از خیابان 17 شهریور واقع شده و بنای مسجد به صورت شبستانی ستوندار با پوشش طاق و گنبد است، پوشش این مسجد متشکل از 9 گنبد کوچک بوده که بر طاق‌ها و چهار ستون میانی و جزرهای دیواری قرار گرفته‌اند که ستون‌های میانی مکعب شکل هستند و طاق‌ها از آجر با ملات گچ و شالوده از سنگ و دیوارها از خشت ساخته شده‌اند و در دوره‌های بعد الحاقات زیادی به مسجد صورت گرفته است. 

 

پل میرزا رسول، پل تاریخی در پنج کیلومتری میاندوآب بر روی رودخانه زرینه رود بنا شده است، این اثر که قدمت آن به دوره قاجاریه می‌رسد در حال حاضر، در کنار جاده میاندوآب به ارومیه واقع شده است.

 

طول پل میرزا رسول 52 متر و تعداد دهانه‌های آن هفت دهانه بوده، مصالح به کار رفته در این بنا در قسمت پایه‌ها و سیل شکن‌ها سنگ و در بقیه قسمت‌ها آجر است و این بنا در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

پل کوسه لر نیز در 10 کیلومتری شمال شرقی میاندوآب در مسیر جاده میاندوآب به شهر چهار برج در روستای کوسه لر بر روی کانالی به نام « آجی گوبی » که از زرینه رود منشعب است، ساخته شده است، با توجه به نوع ساخت آن قدمت این پل به اواخر دوره قاجاریه برای ارتباط میان دو طرف کانال آب می‌رسد.

 

این پل دارای دو پایه است که با لاشه سنگ و ملات آهک بر روی پی‌های نه چندان محکم استوار شده، پایه‌ها 1.6 متر عرض و 4.5 متر طول و در راستای مخالف جریان آب دارای آب شکن‌های مثلثی بوده که هم اکنون بقایای آن‌ها باقی مانده است.

ساختمان پل دارای سه دهانه یا چشمه است که طول آ‌ن‌ها دو متر و ارتفاع آن‌ها از کف پل 3.2 متر بوده و در حال حاضر این پل متروکه است.

مجاری صخره‌ای معروف به چهل پله، امامزاده تاجن علی، قلعه هلاکو، آرامگاه ملا شهاب‌الدین، قلعه حسین آباد، قلعه خرابه، قزل قلعه و... از دیگر آثار تاریخی و باستانی میاندوآب محسوب می‌‌‌شود.

میاندوآب به خاطر جای گرفتن میان دو رود زرینه‌رود و سیمینه‌رود میان‌دوآب نامیده شده‌ که رودخانه زرینه رود از داخل شهر میاندوآب می‌گذرد و از رودخانه‌های پرآب بوده و اطراف این رودخانه تفرجگاه اهالی در روزهای تعطیل است.

رودخانه سیمینه رود از دیگر رودخانه‌های این شهرستان بوده که اطراف آن دارای مناظر سرسبز بوده و پل تاریخی میرزا رسول بر روی آن واقع است.

غارجبکلو در محل روستای جبیکلوی به فاصله 25 کیلومتری میاندوآب واقع شده است که یکی از جاذبه‌‌های طبیعی وگردشگری به شمار می‌رود و این غار به دلیل وجود مناظر بکر طبیعی و جذابیت‌های فراوان اهمیت ویژه‌ای در جذب گردشگر دارد.

 

آبشار اوزان در روستای اوزان به فاصله 70 کیلومتری از شهر میاندوآب واقع شده است.

 

ثبت 1120 هکتار فضای حفاظت شده در میاندوآب

فرماندار میاندوآب گفت: یک‌هزار و 120 هکتار فضای حفاظت شده در میاندوآب وجود دارد.

حمید جلالی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ارومیه اظهار داشت: میاندوآب با حدود 2 هزار و 230 کیلومترمربع مساحت و 260 هزار و 628 نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی بزرگ‌ترین شهر استان محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: دو رودخانه در میاندوآب وجود دارد که وجود این دو رودخانه که از پر آب‌ترین رودخانه‌های استان هستند موجب شده شهرستان میاندوآب از نظر اکو سیستم حالت استثنایی به خود بگیرد.

جلالی با بیان اینکه یک هزار و 120 هکتار فضای حفاظت شده در میاندوآب وجود دارد، تصریح کرد: وجود حیات وحش از قبیل پرندگان مهاجر که در فضای حفاظت شده شناسایی شده از جاذبه‌های طبیعی مورد توجه گردشگران است.

وی ابراز داشت: وجود سد نوروزلو موجب شده منطقه جذاب گردشگری در میاندوآب تشکیل شود، صنایع دستی و صنعت ماهیگری به واسطه وجود دو رودخانه در این شهرستان موجب شده که این منطقه از نظر ویژگی‌های گردشگری شاخص باشد.

جلالی یادآور شد: ییلاق‌هایی که در همسایگی با شهرستان شاهین‌دژ و ارتفاعاتی که در بخش باروق وجود دارد موجب شده که از نظر صنعت کوه‌نوردی، سنگ‌نوردی و غارنوردی امکانات خوبی در این شهرستان وجود داشته‌باشد.

وی اذعان داشت: موزه میاندوآب با اشیای به قدمت بالای 6 هزار سال گردشگران را با تاریخچه شهرستان میاندوآب از نظر حیات انسانی و نخستین تمدن‌هایی که شکل یافته، آشنا می‌کند.

جلالی با بیان اینکه یک هتل، یک مهمانپذیر ویژه فرهنگیان و سه مسافرخانه درجه یک در میاندوآب وجود دارد، ادامه داد: در زمینه ظرفیت پذیرش مسافران در این شهرستان مشکلی وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: با تعاملاتی که با بخش خصوصی انجام شده تصمیماتی در خصوص ایجاد مراکز تفریحی در میاندوآب گرفته شده و با بحث و بررسی‌های صورت گرفته با بخش خصوصی، مقرر شد تا هتل سه ستاره در میاندوآب کلنگ‌زنی شود.

جلالی با بیان اینکه صنعت فرش و گلخانه‌های میاندوآب در کل ایران مطرح است، تصریح کرد: میاندوآب در جنوب استان شاهراه تلقی می‌شود و آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان را به هم وصل می‌کند.

وی ادامه داد: ایجاد چند بزرگراه از جمله بزرگراه ارومیه به میاندوآب، بزرگراه میاندوآب به کرمانشاه و بزرگراه میاندوآب به میانه مصوب شده و در آینده نیز تعریض جاده میاندوآب، شاهین‌دژ و تکاب در دستور کار است که بخشی در میاندوآب و بخشی نیز بین شاهین‌دژ و تکاب انجام شده است.

جلالی اعلام کرد: ظرف سه ماه آینده بزرگ‌ترین نمایشگاه بین‌المللی استان با 280 سالن در میاندوآب با محوریت اقتصادی افتتاح می‌شود که با افتتاح این نمایشگاه سالانه شاهد برگزاری نمایشگاه‌های متعدد در صنف‌های مختلف خواهیم بود.

وی اظهار داشت: از نظر مدیریت شهری طرح مطالعاتی ظاهرسازی در شهر میاندوآب به اتمام رسیده و در سایز کوچک‌تر بخش ساحلی شهرستان ارومیه منطقه گردشگری در میاندوآب ایجاد خواهیم کرد.

فرماندار میاندوآب ادامه داد: از نظر شهرسازی پل‌ها و زیرگذرهایی که مطالعه شده بود دو مورد کلنگ زنی شده و فاز عملیاتی آن‌ها آغاز خواهد شد که در ترافیک شهری و زیباسازی و مدرن‌سازی شهر کمک می‌کند.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با ادامه روند اقدامات موجود میاندوآب جزو شاخصه‌های گردشگری قرار می‌گیرد و با توجه به اینکه این شهرستان در مسیر مناطق گردشگری ارومیه و تکاب قرار دارد و با ثبت مناطق حفاظت شده شاهد توسعه گردشگری در میاندوآب خواهیم بود.

تبلیغات و اطلاع‌رسانی صحیح یکی از مهم‌ترین ابزارها و راهکارهای توسعه گردشگری است و معرفی جاذبه‌های گردشگری و آگاه‌سازی گردشگران از این جاذبه‌ها از مهم‌ترین رسالت فعالیت‌های اطلاع‌رسانی است.

انتهای پیام/61005/صا40/ث3001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول