اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو همگرایی صنعت و دانشگاه

تعامل و همگرایی صنعت و دانشگاه راهی هدفمند در تحقق اقتصاد مقاومتی به عنوان دغدغه رهبری و قطع وابستگی‌ها است که می‌تواند زمینه ایجاد و پایداری اشتغال را فراهم و اقتصاد مقاومتی را برای توانمندسازی کشور در برابر تحریم‌ها تقویت کند.

تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو همگرایی صنعت و دانشگاه

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نکا، اقتصاد مقاومتی از دغدغه‌های مهم رهبری که در این رابطه تولید علم و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین ارتباط صنعت و دانشگاه‌ها می‌تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی سازنده باشد.

فرمایشات رهبر انقلاب در حوزه اقتصاد بیانگر این نکته است که امور اقتصادی کشور باید متکی به تولید داخلی باشد تا شرایط برای ایجاد اقتصاد مقاومتی بدون وابستگی به نفت فراهم شود.

کاهش وابستگی به صنایع و تولیدات خارجی، توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدات داخلی و استفاده از ظرفیت نخبگان و صاحب‌نامان دانشگاهی و علمی می‌تواند در تحقق اقتصاد مقاومتی مد نظر رهبری و کاهش وابستگی‌ها بسیار تاثیرگذار باشد.

ایران 5/2 درصد تولید دانش جهان را دارد

رئیس پارک علم و فناوری مازنداران در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در نکا گفت: مازندران از ظرفیت دانشگاهی مناسب برخوردار بوده و دارای 220 هزار دانشجو و پنج هزار استاد و هیئت علمی است که بیانگر ظرفیت دانش مازندران است.

مجتبی بلباسی اظهار داشت: در حوزه صنعت نیز مازندران دارای 37 شهرک صنعتی است که 25 درصد صنایع و واحدهای تولیدی مختلف استان در این شهرک‌ها مستقر بوده و 75 درصد بقیه واحدهای تولیدی خارج از شهرک‌های صنعتی فعالیت می‌کنند.

وی بیان داشت: در حال حاضر سه هزار واحد تولیدی در مازندران فعال هستند که برای ایجاد یک جوشش و حرکت مناسب و ایجاد رشد و توسعه همه‌جانبه نیازمند اتحاد و همبستگی بین صنایع و دانشگاه‌ها هستیم.

این مسئول با اشاره به دغدغه‌های رهبری درباره اقتصاد مقاومتی نیز ادامه داد: اقتصاد مقاومتی بهترین و مناسب‌ترین راه غلبه بر تحریم‌ها است و باید با توان همه‌جانبه در این جهت فعال شده و شرکت‌های دانش‌بنیان را توسعه بخشیم.

بلباسی افزود: با توجه به اینکه ایران از نظر جمعیت، مساحت و منابع غیرنفتی و گازی یک درصد دنیا را داراست، اما در زمینه علمی و تولید دانش ایران اسلامی بین 2/2/ درصد تا 5/2 درصد تولید دانش جهان را داراست که بیانگر قدرت علمی ایران است.

وجود 30 پارک علم و فناوری در ایران

رئیس پارک علم و فناوری مازنداران با اشاره به وجود یک‌هزار پارک علم و فناوری در جهان تصریح کرد: سهم منطقه خاورمیانه در پارک فناوری بسیار اندک است و تنها عربستان و امارات به صورت جزیی در این رابطه وارد شده‌اند.

وی با اشاره به وجود 30 پارک علم و فناوری در ایران اضافه کرد: تاکید بر توسعه پارک‌های علم و فناوری از توصیه‌ها و تاکیدات رهبری است تا برای قطع وابستگی‌ها اقدام شود.

این مسئول بر لزوم ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه تاکید کرد و گفت: تربیت نیروی انسانی متخصص و اجرای طرح‌های تحقیقاتی مورد نیاز بخش‌های اقتصادی و صنعتی قادر است تا حمایت از تولید ملی از طریق ارتقاء کیفیت محصول، برای ایجاد و پایداری اشتغال، ایجاد امنیت، اقتصاد بهتر و کاهش بیکاری نیز تاثیرگذار باشد.

بلباسی ادامه داد: آنچه امروز مد نظر ما است این مسئله است که باید صنعت را به دانشگاه نزدیک و  علم خود را در خدمت صنعت به کار گیرد تا با ایجاد این ارتباط افزایش سرمایه‌گذاری و ارتقاء علم و دانش اتفاق افتد.

وی عنوان کرد: صنعت پویا باید با آینده‌نگری از نظام نوآوری بهره گرفته و دانشجویان را ببیند و در صنعت از فکر و ایده آنان استفاده کند و در واقع می‌تواند در کنار صنعت بحث آموزشی را نیز دنبال و برای توسعه همه‌جانبه گام بردارد.

موتور متحرکه دانش‌بنیان

رئیس پارک علم و فناوری مازنداران، از شرکت‌های دانش‌بنیان، به عنوان موتور اول اقتصاد مقاومتی یاد کرد و یادآور شد: شرکت‌های دانش‌بنیان باید با تولید داخلی خود منطقه را مملو از تولیدات و محصولات داخلی و منطقه‌ای کنند.

بلباسی افزود: نیازمندی‌های مختلفی در اطراف ما وجود دارد که باید با شناخت دست و اصولی آن برای برطرف کردن و رفع آن همت کنیم.

وی گفت: آینده‌پژوهی صنایع کشور باید نظام نوآوری را در خود بگنجاند و صنعتی پویایی دارد که برای آینده خودی برنامه مدون داشته باشیم و از توان دانشجویان استفاده کند.

استخدام مشاور صنایع در دانشگاه‌ها

بلباسی با بیان اینکه ثبت اختراع نخبگان و توجه به نخبگان و نوآوران باید در مجموعه تولیدی مورد توجه باشد یادآور شد: باید اتاق فکری در صنعت برای نخبگان در نظر گرفته شود  و از فرهیختگان توانمند استفاده شود.

وی ادامه داد: همه دانشگاه‌ها نیز باید مشاور صنایع برای خود استخدام کنند و از توان صنعت در کنار دانش بهره مند شوند چرا که در حوزه فارغ‌التحصیلان دغدغه داریم و باید کارآموزی برای ورزیدگی دانشجویان برای ورود به بازار کار مورد توجه مسئولان در دانشگاه‌ها باشد.

رئیس پارک علم و فناوری مازنداران بیان داشت: باید بدانیم هیچ برنامه‌ای بالاتر از اقتصاد مقاومتی نیست و لذا همه برنامه‌ریزی‌های در دانشگاه و صنعت با ایجاد تعامل و همفکری و اتحاد باید در راستای اقتصاد مقاومتی باشد

به گزارش فارس، ایجاد ارتباط بین دانش و صنعت به‌عنوان سرمایه‌های معنوی و مادی همچون دانشمندان و نخبگان کشور و صنعتگران در امور می‌تواند برای حمایت همه‌جانبه از علم و فناوری و صنعت تاثیرگذار باشد به‌طوری هم بتوانیم ثروت را در داخل کشور ایجاد کنیم و از تولید ملی هم حمایت و استفاده کرده و توسعه همه‌جانبه را به ارمغان آوریم.

انتهای پیام/86002/ن40/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول