به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، غلامرضا هادربادی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: زعفران از گیاهان بومی ایران بوده و از دیرباز در مناطق مختلفی از ایران به ویژه در خراسان جنوبی کشت میشده است.
وی تصریح کرد: استفاده از پیاز سالم و درشت، استفاده از کودهای آلی مانند کود حیوانی و کودهای بیولوژیک و محلولپاشی با عناصر میکرو، آبیاری به موقع و به میزان کافی، مبارزه با علفهای هرز و مبارزه با آفات و بیماریها به ویژه کنه پیاز زعفران از جمله نکات مهم در افزایش عملکرد این محصول استراتژیک است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اذعان داشت: استفاده از کودهای آلی و زیستی در زراعت زعفران مدنظر قرار گرفته و در صورت امکان از کودهای شیمیایی استفاده نشود.
هادربادی با بیان اینکه برای کاهش آلودگیهای میکروبی به ویژه در زمان برداشت و پس از برداشت با استفاده از ظروف استاندارد و رعایت مسائل بهداشتی و نحوه صحیح خشکانیدن زعفران برای ارتقاء کیفی این محصول گامهای بلندی را بردارند، افزود: با توجه به اینکه محلولپاشی زعفران در اواخر بهمن و اوایل اسفند تاثیر زیادی بر روی افزایش کیفیت و افزایش تولید زعفران دارد به زعفرانکاران توصیه میشود مزارع خود را با کودهای کامل شامل عناصر پر مصرف محلولپاشی کنند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در تمامی شهرستانهای استان آمادگی لازم برای محلولپاشی همگانی مزارع زعفران وجود داشته و زعفرانکاران میتوانند با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان محل سکونت خود با مشارکت در این برنامه مزارع خود را محلولپاشی کنند.
انتهای پیام/69010/ق20/پو3002