به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، جبرائیل رزمجو عصر امروز در نشست هماندیشی توسعه بخش کشاورزی در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار داشت: در تمام دنیا تجارب موفق نشان میدهد که ما در هر حوزهای با تکیه بر تحقیق و پژوهش توانستهایم گرههای کور را برطرف کنیم، شایستهتر در مسیر توسعه قرار گرفته و بهتر از هر زمان دیگر شاکله حرکت رو به رشد را در بخشهای اقتصادی تقویت کرده و توسعه بخشیدهایم.
وی در مورد توجه به مدیریت علمی در استان و همچنین تحقیقات در بین سازمانهایی مثل جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست بیان کرد: اگر این حرکت تقویت شود بخش کشاورزی ما زاینده و پویا میشود.
رزمجو همچنین به تداوم سیاست کشاورزی و وابسته نبودن آن به حضور اشخاص و مدیران و پاسخگویی تولیدات کشاورزی در حوزههای بهرهوری بیشتر با نگاه مدیریتی جدید اشاره کرد.
در این جلسه ظریفیزاده عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی از کشاورزی معیشتی و مدرن، مسئله آب و کاهش سطح آب زیرزمینی، تغییر نظام کشت، گیاهان طبیعی و بحث حاکمیت بازاریابی و ایجاد لینکها سخن گفت و کاظم هاشمیمجد عضو هیئت علمی گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی، کشت و صنعت مغان را از ابعاد نیروی انسانی و مساحت قابل کشت غیر آن و همچنین نوع محصولات مورد کشت از نظر نیاز استانی و کشوری مورد بحث قرار داد.
قدیر نوری قنبلانی استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق، مشکلات کشاورزی استان را از نظر آب، زیستمحیطی و مشتریمحور بودن تحقیقات بررسی کرد و اردوان قربانی عضو هیئت علمی دانشگاه محقق اردبیلی در دانشکده کشاورزی، شناخت ظرفیت، محدودیتها، تلفیق، برنامهریزی و ارائه طرحها سخن گفت. همچنین فاطمه ناصحی نماینده محیط زیست، از نگاه پایدار به توسعه و زندگی سالم در گرو کشاورزی ارگانیک پرداخت.
اصغر پرتوی معاون جهاد کشاورزی در مورد وجود منابع طبیعی کم نظیر، سرمایهگذاری و تسهیلات بانکی و اصغری زکریا به مواردی از قبیل لزوم سرمایهگذاری و مراکز فناوری در شهرهای کوچک برای تبدیل یافتهها به فناوری، عدم استقبال از شرکتهای دانشبنیان در میان کشاورزان استان و عدم دسترسی کشاورزان به نتایج طرحها و پژوهشها سخن گفت.
عبدالقیوم قلیپوری رئیس مرکز رشد واحد فناوری و عضو هیئت علمی دانشگاه محقق ترویج کشاورزی به روش اصولی، انتقال دانش از پشت میز به مزارع، یکپارچهسازی اراضی در سایه فرهنگسازی و ترویج مکانیزاسیون، حمایت کشاورز و کشاورزی، نگاه کیفی به محصولات و لحاظ مقوله حفظ محیط زیست، اهمیت به بستهبندی محصولات و ورود ماحصل تولید علم بر سر سفره مردم پس از طی مراحل مختلف دانشگاهی از جهت کارکردی را مطرح کرد.
انتهای پیام/62001/غ30/ظ1004