اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران:

روند جذب دانشجو در رشته‌های مهندسی نگران‌کننده است‌

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران گفت: روند جذب دانشجو در رشته‌های مهندسی بسیار نگران کننده است، در مازندران سالانه 2 هزار نفر در رشته‌های مهندسی فارغ‌التحصیل می‌شوند.

روند جذب دانشجو در رشته‌های مهندسی نگران‌کننده است‌

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، تورج ناییج‌پور بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خبرنگاری جزو مشاغل سخت در دنیا محسوب می‌شود و نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در جوامع دارد.

وی با بیان اینکه اما برخی رسانه‌ها به سمت صفحه‌فروشی رفته‌اند و این خیلی نگران‌کننده است، گفت: ‌هدف ما حفظ منافع ملی است و با رعایت مقررات ملی، صرفه‌جویی اقتصادی و حفظ محیط زیست را به ارمغان می‌آوریم و رسانه‌ها در این زمینه کمک‌کار ما باشند.

ناییج‌پور با اشاره به اینکه در بحران برف اخیر اگر رسانه ملی در اختیار ما بود می‌توانستیم خسارت‌ها را به صفر برسانیم، یادآور شد:‌ اما مشکلی که با صداو سیما داریم این است که ما هم تبلیغاتی می‌بینند و آن گونه که برای شامپو و پفک تبلیغ می‌کنند و پول می‌گیرند ما هم باید برای تبیین فرهنگ ساختمان پول پرداخت کنیم.

وی با بیان اینکه صدا و سیمای مرکز مازندران برنامه‌های زیادی دارد که این برنامه‌ها بیننده ندارند، افزود: برنامه بدون مخاطب دارند اما این وقت را به متخصصان ما نمی‌دهند که با آموزش و فرهنگ‌سازی جلوی خسارت‌ها را بگیریم.

ناییج‌پور با اشاره به اینکه باید با مردم در تعامل باشیم و اصول مهندسی ساختمان را منتقل کنیم، گفت: اما برای انتقال این اطلاعات، ابزار ما کم است.

ناییج‌پور متذکر شد: هزینه‌های روز مهندس امسال را به مناطق بحران‌زده غرب مازندران اختصاص دادیم.

این مسئول با بیان اینکه چیزی به عنوان امضا فروشی در بحث طراحی نداریم، یادآور شد:‌ برخی کارفرماها از حقوق خود مطلع نیستند و سعی می‌کنند بعد از رفتن مهندس ناظر، بتن‌ریزی را انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه گروه‌های کنترل و نظارت سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران 100 در صد بر کارها نظارت دارد، گفت: از نظر آماری، تعداد متخلفان در سیستم مهندسی کمتر از بقیه سیستم‌های کاری است.

ناییج‌پور با بیان اینکه ساختمان منفعت عام است، ادامه داد: در نظام شرعی کسی حق خودکشی ندارد و ما نمی‌توانیم بگوییم ساختمانی را برای خودمان می‌سازیم که روی سرمان بریزد چه اینکه بخواهیم برای دیگران ساختمان ناامن بسازیم اما در جامعه ما چه مردم و مسئولان هنوز به این نتیجه نرسیده‌اند که ساختمان را منفعت عام ببینند.

وی با اشاره به اینکه سالانه 3 هزار میلیارد تومان در این بخش هدر می‌رود، اظهار داشت: این‌ها هزینه‌های پنهانی است که دیده نمی‌شود.

ناییج‌پور با بیان اینکه در بحران برف در غرب مازندران، ساختمان‌هایی که از مجرای نظام مهندسی ساخته شده بودند کمتر خسارت دیدند، یادآور شد: اگر هم این ساختمان‌ها آسیب دیده باشند زیرپوشش بیمه ایران هستند و بدون رای دادگاه، همه خسارت‌ پرداخت می‌شود و این بزرگ‌ترین مزیتی است که مردم باید بدانند که اگر به سراغ سازمان نظام مهندسی بیایند سرمایه‌های آنها حفظ می‌شود.

این مسئول گفت: جایگاه نیروهای داوطلبی را در بحران برف اخیر، بسیار ضعیف دیدیم و بنا داریم از سال آینده در پنج محور حوادث و بلایای طبیعی، حفظ محیط زیست، حفظ میراث فرهنگی، فرهنگ شهر و بنا و حمایت از بیماران خاص اقدام کنیم چون ما 24 هزار عضو داریم که 10 هزار نفر از این افراد زیر 30 سال هستند و از پنجم اسفندماه نام‌نویسی می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه کمیته انرژی و محیط زیست را در یک سال اخیر راه‌اندازی کردیم، ادامه داد: مردم را برای هوشمندسازی موتورخانه‌ها تشویق می‌کنیم و در حوزه محیط زیست هم ورود جدی داریم.

ناییج‌پور با بیان اینکه در مجمع عمومی سازمان که 18 اسفند امسال برگزار می‌شود بودجه‌ای را برای حفظ محیط زیست و ترویج ساختمان سبز، اختصاص می‌دهیم، خاطرنشان کرد:‌ باید به سمت احداث ساختمان سالم برویم.

وی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اینکه انبوه‌سازی به معنای بد ساختن و سطحی‌سازی نیست، متذکرشد: اما در مسکن مهر ورود ناشیانه‌ای به سطحی ‌سازی داشتیم، انتخاب محل پروژه هم از دیگر مشکلات مسکن مهر است چون می‌خواستند زمین را ارزان بگیرند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با بیان اینکه ما با مسکن مهر  معضل جدی داریم و امکان بازدید برای ما وجود نداشت و اگر هم اجازه بازدید می‌دادند هزینه‌های نظام مهندسی را صفر می‌کردند و تقریبا این نظارت‌ها شوخی بود.

وی با اشاره به اینکه ما آمادگی داریم در مسکن مهر همکاری کنیم تا اشکالات گذشته برطرف شود، افزود:‌ این ساختمان‌ها در حد سرپناه ساخته شده و ساختمان مفهومی دارد که باید این مفاهیم تداعی شود اما مسکن مهر نتوانست حتی قیمت ساختمان را کنترل کند.

ناییج‌پور خاطرنشان کرد: درباره مسکن مهر هنوز ضوابط جدیدی به ما ابلاغ نشده است.

وی با بیان اینکه بنا داریم خیریه سازمان نظام مهندسی ساختمان را راه‌اندازی کنیم، افزود: ‌نظام کارگری مازندران را هم با همکاری دستگاه مرتبط، ساماندهی می‌کنیم.

ناییج‌پور در پاسخ به سئوال فارس مبنی بر اینکه قرار بود برای کاهش مشکل اشتغال مهندسانی که موفق به دریافت پروانه اشتغال نیستند، در دفاتر از دو مهندس همکار استفاده شود، نتیجه این کار به کجا رسید، اظهار داشت: الان نفر اصلی که دارای پروانه اشتغال است هم بیکار مانده چون حجم کار در مازندران کاهش یافته است.

وی ادامه داد: 6  سال قبل، سازمان نظام مهندسی مازندران 5 ‌هزار عضو داشت اما اکنون تعداد اعضا به پنج‌ برابر افزایش یافته در حالی که ما سالانه 50 میلیون مترمربع پروانه کار صادر می‌کنیم و این رقم در طول این سال‌ها ثابت مانده است.

ناییج‌پور با اشاره به اینکه در نظر داریم مهندسان را در بخش تعمیر و نگهداری تجهیزات، در بخش کنترل مصالح و ... وارد کنیم تا بخشی از مشکلات اشتغال کاهش یابد، گفت: روند جذب دانشجو در رشته‌های مهندسی بسیار نگران کننده است، در مازندران سالانه 2 هزار نفر در رشته‌های مهندسی فارغ‌التحصیل می‌شوند و کیفیت دانشگاه‌ها هم کنترل شده نیست، سطح دانشگاه‌ها به شدت رو به افول است و در بخش دانشگاهی دچار مشکلات جدی هستیم و نظام آموزشی باید اصلاح شود.

وی با بیان اینکه الان هرم شغلی وارونه شده است، اظهار داشت: تعداد  مهندسان زیاد است اما نیروی حرفه‌ای کار کم داریم به همین دلیل درآمد یک کاشی‌کار، گچ‌کار و ... بیشتر از یک مهندس است.

ناییج‌پور در پاسخ به سئوال دیگر فارس مبنی بر مشکلات مهندسان جوان در آزمون ورود به حرفه مهندسان و پاسخگو نبودن دستگاه‌های مرتبط در اعتراض به این آزمون، یادآور شد: این آزمون‌ها تستی است و کلید واحد دارد، تشریحی نیست که در تصحیح اوراق، سلیقه‌ای عمل شود، در سال‌های گذشته نمره 49 در این آزمون را هم دوره می‌گذاشتند و قبول می‌کردند اما الان سه سال است این اتفاق نمی‌افتد.

وی خاطر نشان کرد: در طول سه سال گذشته 29 کارگر در حوادث ساختمانی جان خود را از دست داده‌اند که از مبلغ 15 میلیارد تومان خسارت، 10 میلیارد تومان پرداخت شده است.

انتهای پیام/86007/ش40/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول