اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

«زندگی عشایر» جذاب‌ترین ظرفیت‌های گردشگری ایلام

استان ایلام دارای ظرفیت‌های مختلفی در حوزه گردشگری بوده که زندگی عشایری گوشه‌ای از این قابلیت است.

«زندگی عشایر» جذاب‌ترین ظرفیت‌های گردشگری ایلام

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، استان 545 هزار نفری ایلام دارای ظرفیت و قابلیت‌های بزرگی در حوزه گردشگری است.

این استان دارای ظرفیت‌های بکری در بخش‌های طبیعت‌گردی، آثار باستانی و تاریخی، عشایری و صنایع‌دستی است.

زندگی عشایری یکی از ظرفیت‌های مهم و بلقوه این حوزه بوده که می‌توان با معرفی آن در راستای توسعه صنعت گردشگری کوشید.

سرپرست معاونت سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام در این باره معتقد است: تماشای شیوه زندگی عشایر همواره یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های استان ایلام است.

محمد نورالهی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ایلام اظهار داشت: بر این اساس می‌توان این ظرفیت بزرگ را باز معرفی کرد.

وی ادامه داد: عشایر استان ایلام دارای مسکن خاص، صنایع دستی و لباس‌های رنگارنگ و دیدنی بوده که تماشای جذابیت ویژه‌ای دارد.

این مسئول اضافه کرد: به طور کلی عشایر ایلام که معیشت و آداب و رسوم خاص خود را دارند و در استان یکی از جذاب‌ترین شیوه‌های زندگی اجتماعی به شمار می‌آیند.

نورالهی تصریح کرد: استان ایلام به سبب شرایط آب و هوایی و کوهستانی بودن، محل ییلاق و قشلاق ایل‌ها و عشایر استان‌های اطراف است.

سرپرست معاونت سرمایه‌گذاری و برنامه‌‌ریزی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: قسمت‌های شمالی و مرکزی استان ایلام در حوالی کبیرکوه محل کوچ عشایری است که در فصل گرما به ییلاق می‌روند و نواحی جنوبی استان مانند مهران و دهلران محل کوچ عشایری است که در فصل سرد به قشلاق می‌روند.

وی ادامه داد: مسکن عشایر ایلام از مصالح طبیعی همان ناحیه تهیه می‌شود و مهم‌ترین آنها سیاه چادر، کولا، کپر و زمگه نام دارند.

این مسئول اضافه کرد: کولا یک مسکن روستایی است که مخصوص فصل تابستان بوده و از شاخ و برگ درختان تهیه می‌شود و مسکن خنکی است که برپا کردن آن زیاد طول نمی‌کشد.

نورالهی تصریح کرد: کپر محل زندگی دام‌های عشایر است و به ندرت افراد در آن ساکن می‌شوند و زمگه زیستگاه عشایری در فصل زمستان است.

سرپرست معاونت سرمایه‌گذاری و برنامه‌‌ریزی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: محل زندگی عشایر و دام‌هایشان همیشه به گونه‌ای طراحی می‌شود که در زمستان و تابستان دمای هوا کنترل شود.

وی ادامه داد: نواحی کوهستانی در قسمت‌های شمالی و مرکزی استان ایلام، محل کوچ عشایری است که در فصل گرما به ییلاق می‌روند و نواحی جنوبی استان مانند مهران و دهلران محل کوچ عشایری است که در فصل سرد به قشلاق می‌روند.

این مسئول اضافه کرد: مهم‌ترین ایل‌های استان شامل ایل ارکوازی، ایل کلهر، ایل ملکشاهی، ایل خزل، ایل شوهان، ایل کرد و ... است. 

انتهای پیام/2246/ی40/ظ1004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول