اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای

همگام با انتخابات افغانستان، آزمون تاریخی و سرنوشت ساز/۸

روزنامه‌های افغانستان: رقابت‌های انتخاباتی فرصت مناسبی برای ارائه برنامه‎ کاندیداهاست

روزنامه‎های افغانستان با بررسی آغاز رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری، این فرصت را زمان مناسبی برای ارائه برنامه کاری کاندیداها و شناخت آنان دانستند.

روزنامه‌های افغانستان: رقابت‌های انتخاباتی فرصت مناسبی برای ارائه برنامه‎ کاندیداهاست

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، روزنامه‎های چاپ کابل با اشاره به آغاز مبارزات انتخاباتی در افغانستان، این زمان را فرصت مناسبی برای ارائه برنامه و شناخت هر یک از کاندیداها دانستند.

روزنامه «ماندگار»، در سرمقاله خود با اشاره به آغاز رقابت‌های انتخاباتی نوشته است که این زمان، زمان مناسبی برای ارائه برنامه کاری نامزدهای ریاست جمهوری است، اما با تجربه‌هایی که از گذشته به جا مانده، هنوز فرهنگ صحیح رقابت‌های انتخابات و رقابت‎های سالم سیاسی شکل نگرفته و کمیسیون شکایات انتخاباتی و نهادهای ناظر همواره از این روند شکایت کرده‎اند.

سرمقاله‌نویس روزنامه ماندگار نگاشته است که بی‎برنامگی نامزدهای ریاست جمهوری در جریان رقابت‌های انتخاباتی، فرهنگ ضعیف تبلیغات و چسباندن پوسترها و بیلبوردها در منازل شخصی مردم و در اختیار قرار گرفتن امکانات دولتی در خدمت یک نامزد، می‎توانند چالش‎های فراروی رقابت انتخاباتی افغانستان به شمار روند.

روزنامه «جامعه باز»، در دیدگاه رسمی خود در مورد اهمیت رقابت انتخاباتی نوشته است که این دوره برای مردم و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بسیار ارزنده است و نامزدهای ریاست جمهوری باید در آن تمام برنامه‎های خود را برای مردم ارائه کنند.

روزنامه جامعه باز در بخش‌ دیگری از سرمقاله خود نگاشته است که کاندیداهایی گام در عرصه رقابت‎های انتخاباتی می‎گذارند، در اولین قدم باید تجربه انتخابات 93 را تجربه‎ای مشترک برای شهروندان این سرزمین بدانند و شهروندان افغانستان نیز باید بدانند که قدرت ‎اکنون در دستان آنها است.

روزنامه «هشت صبح»، در سرمقاله‌ای نگاشته است که رقابت انتخاباتی برای مردم و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در این کشور مهم است و مداخله نهادها و مقامات دولتی در انتخابات، نصب پوستر بر در و دیوارها بدون اجازه و تبلیغاتی که منجر به آسیب به همبستگی مردم می‌شود، از نگرانی‌های اصلی نهادهای انتخاباتی در دوران رقابت انتخاباتی است.

بر اساس نوشته هشت صبح، نهادهای انتخاباتی افغانستان معتقدند که تمام نامزدها مکلفند که قوانین و مقررات انتخابات را در دوره رقابت‌های انتخاباتی مراعات کنند و از دامن زدن به مسائلی که منجر به رواج تفرقه در بین مردم افغانستان شود بپرهیزند.

روزنامه «سخن جدید»، در تحلیل خود از سفر هیئتی از کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان به روسیه، نوشته است که این سفر می‎تواند برای مسئولان این کمیسیون بسیار مهم ارزیابی شود زیرا آنان از کمیسیون انتخابات روسیه تجربه کسب می‌کنند.

روزنامه سخن جدید همچنین نگاشته است که هیئت افغان از بخش‎های مختلف کمیسیون انتخابات روسیه بازدید کرده و با کار مرکز کامپیوتری آن نهاد آشنا خواهند شد.

روزنامه «انصاف»، در دیدگاه رسمی خود نوشته است که امنیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تنها امنیت انتخابات نیست و دولت و نهادهای امنیتی این کشور باید برای تأمین امنیت در روز برگزاری انتخابات توجه جدی داشته باشند.

روزنامه انصاف در بخش دیگری از دیدگاه خود نوشته است که مردم افغانستان از امنیت روز برگزاری انتخابات نگران است تا مبادا تروریست‌ها یکبار دیگر اقداماتی را که در انتخابات پیشین این کشور در روستاها انجام داده بودند بازهم تکرار کنند.

این روزنامه همچنین از تأمین هزینه 35 محافظ و 3 خودروی زرهی توسط وزارت کشور افغانستان انتقاد کرده و نگاشته است: آنان با توجه بر این که توانایی ایجاد کمپین و چاپ عکس را دارند، باید این هزینه‎ها را نیز متحمل شوند تا از بودجه بیت المال و مردم استفاده نشود.

انتهای پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول