اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

عبدالرضا اکبری در گفت‌وگو با فارس:

باید تماشاچی را به سینماها برگردانیم

بازیگر نقش‌های ماندگار سینما و تلویزیون با اشاره به اینکه باید تماشاچی را به سینماها برگرداریم، گفت: صنعت سینما نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

باید تماشاچی را به سینماها برگردانیم

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، عبدالرضا اکبری بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون در سفر به مازندران در حاشیه مراسم روز سلام سینما گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این شهرستان به سئوالات فارس پاسخ داد.

فارس: حضور شما در مازندران برای فعالیت سینمایی است یا امور شخصی؟

اکبری: من برای شرکت در طرح آشتی‌کنان مردم با سینما و حضور در جمع علاقمندان سینما به مازندران آمدم تا بتوانم بخشی از علاقه مردم را در این زمینه بیدار کنم.

فارس: انتخاب مازندران شخصی بود یا به مراسم دعوت شدید؟

اکبری: پیشنهاد از سوی خانه سینما و وزارت ارشاد بود زمانی که اعلام کردند قرار است ما در قالب یک طرح در کنار مردم فیلم ببینیم و مردم را با سینما آشتی بدهیم من با جان و دل پذیرفتم و برای این کار ساری را انتخاب کردم.

فارس: نظر شما درباره تاثیر اجرای طرح «سینما سلام» از سوی سازمان سینمایی در سراسر کشور برای بهبود وضعیت صنعت سینما چیست؟

اکبری: اگر مردم و همه آنهایی که اهل سینما و اهل فن هستند بیایند و این تعامل و بحث‌ها را داشته باشیم می‎توانیم راهکاری صحیح برای بهبود وضعیت سینما پیدا کنیم و در نهایت این فاصله کم شود.

به دلیل اینکه این برنامه برای نخستین مرتبه برگزار می‌شود می‎تواند یک شروع خوب باشد برای اینکه مردم را در یک آزمون قرار دهیم و ببینیم که چطور استقبال می‎کنند.

باید ببینیم که کمبود اصلی چیست؟ فکر می‎کنم این طرح یک طرح بسیار خوب است و قابلیت‎هایی دارد که نتایج بسیار خوبی نیز از آن گرفته شود.

فارس: استقبال مردم مازندران از این طرح چگونه بود؟

اکبری: بر اساس مشاهدات خودم و بنا به گفته مسئولان سینما این استقبال خوب بود یعنی افرادی از دیگر شهرهای مازندران نیز به ساری آمده بودند، علاقمندان به سینما سوالاتی در مورد این هنر می‎پرسیدند و من نیز در کنارشان بودم.

فارس: ریشه مشکلات کنونی سینمای ایران را در چه می‌دانید؟

اکبری: کمبود فیلمنامه همیشه از انتقادات این حوزه بوده و گاهی به این نکته می‎رسیم که فیلمنامه‌ها کپی و هر روز شبیه به هم می‎شوند یعنی شخصیت‎پردازی در فیلم‎ها خیلی ضعیف است و مسلما وجود این مسائل و مشکلات در سینمای کنونی ما جای بحث دارد.

مساله مهم دیگر بی‌توجهی به سرمایه‎گذاری در صنعت سینما است، در حالی که صنعت سینما یکی از صنایعی است که باید در آن هزینه صورت گیرد و برای پرورش استعدادهای سینمایی در شاخه‎های مختلف سرمایه‌گذاری انجام شود تا به خودکفایی در زمینه نیروهای متخصص برسیم.

باید فیلم‎سازان در زمینه موضوعات مختلف آزاد گذاشته شوند تا خودشان بتوانند در زمینه‌های مختلف فعالیت کرده و محدود نباشند و این به معنی این است که فقط در یک جهت حرکت نکنند.

این نکته مهم باید نهادینه شود که سینما رفتن و فیلم دیدن لازم است، مردم باید قبول کنند که به دیدن فیلم در خانه‌ها اکتفا نکنند بلکه بدانند سینما رفتن لذت و عشقی دارد که فراموش‌نشدنی است همچنین موضع سینما دیدن نیز تمرکز را در انسان تقویت می‌کند که این امر نیاز به ترویج دارد.

فارس: نقش رسانه‌های دیگر در به وجود آمدن این وضعیت چیست و از اجرای برنامه اکران رایگان دقیقا می‌خواهید چه نتیجه‌ای برای بهبود وضعیت سینما بگیرید؟

اکبری: مطمئنا تعدد شبکه‌های تلویزیونی و وسایل ارتباط جمعی نیز در عدم توسعه سینما موثر است مثلا شبکه‌های ماهواره‎ای یا فیلم‎های روز دنیا نقشی انکارناپذیر دارند اما بحث ما در این طرح این است که نمی‎توانیم مقابل شبکه‌های تلویزیونی بایستیم به دلیل اینکه با تفاوت 75 میلیون سلیقه این تعدد شبکه‌های تلویزیونی لازم است در نتیجه باید راهکاری پیدا کنیم تا مخاطبان و مردم با سینما آشتی کنند و باید بینیم چه کارهایی باید در سینما انجام داد که تماشاچی به سینما برگردد و این بحث ما در روز سلام سینما بود.

فارس: پیشنهاد شما چیست؟

اکبری: باید فیلم‎های سینمایی متفاوت‎تر از فیلم‎های تلویزیون باشد؛ فیلم‎های سینمایی برگرفته از کارهای ابتکاری و خلاقانه تهیه شود و باید از نظر ساختاری بسیار قوی‎تر از کارهای تلویزیون باشد تا زمانی که تماشاچی وقت خود را برای دیدن فیلم می‎گذارد آن فیلم بتواند حرفی برای گفتن داشته باشد و 90 دقیقه مردم را برروی صندلی سالن بنشاند.

در این صورت کیفیت فیلم‌های سینمایی بالا می‎رود و همین تماشاچی با خودش تماشاچی دیگر وارد سالن می‌کند اما باز هم تاکید می‌کنم برای بالا بردن کیفیت این صنعت سرمایه‎گذاری لازم است.

سینما را باید به عنوان یک محصول نگاه کرد و فقط نگاه مصرف داخلی به آن نداشته باشیم یعنی بتوانیم این محصول را به آن سوی دنیا عرضه کنیم و از آن پول در بیاوریم و این یک هنر است هنری که می‎توان از آن پول درآورد.

فارس: نقش بازیگران در راستای کمک به سینما همچنین نقش آنان در بوجود آمدن وضعیت کنونی قهر مخاطبان با سینما چیست؟

اکبری: شرایط امروز سینما با گذشته تفاوت بسیاری دارد و نمی‎توانیم روی بازیگران به عنوان ستاره حساب کنیم مثلا قبلا اسم یک بازیگر تماشاچی را به سالن سینما می‌کشاند اما امروز دچار یک محدودیت هستیم، باید از بازیگر به عنوان یکی از ارکان اساسی فیلم نام ببریم که در آن صورت او باید خودش برای آن فیلم تبلیغ‌کننده باشد.

در این صورت بازیگر باید به مرحله‌ای برسد که بتواند بار سنگین یک فیلم را به دوش بکشد و معتقدم روی این مساله هم به نتایج کامل نرسیده‌ایم از این رو امیدوارم در آینده بازیگرها بتوانند تماشاچی را با خود به سینما ببرند.

فارس: وضعیت درآمدزایی صنعت سینما در کشور به چه صورت است و آیا توانسته‌ایم درآمدزایی مناسب را داشته باشیم؟

اکبری: به جز تعدادی از فیلم‌سازان که کارهای هنری آنها در جشنواره‌های خارجی خوش می‌درخشد بقیه کارها مصرف داخلی دارد و فیلم‎هایی هستند که در بیشتر چهارچوب تلویزیون قابل رویت است.

فارس: یعنی تفاوت فیلم‌های تلویزیونی و سینمایی تا این اندازه زیاد است؟

اکبری: وقتی می‎گویم این فیلم بیشتر برای تلویزیون خوب است نه به دلیل اینکه سطح تلویزیون را پایین بیاورم؛ در تلویزیون هم فیلم‎های خوب و برجسته‌ای را می‎بینیم ولی فیلم‌ها در سینما باید یک سر و گردن از فیلم‎هایی که در تلویزیون پخش می‎شود بالاتر باشند تا مردم نیز این تفاوت را احساس کنند و برای دیدن فیلمی متفاوت به سینما بیایند.

این یعنی فیلم‎های سینمایی ما باید جذابیت‎های خاصی داشته باشد که وقتی تماشاچی به همراه خانواده خود وقت و هزینه را صرف دیدن آن فیلم می‎کند راضی از سالن سینما بیرون برود و تبلیغ‌کننده مستقیم برای سینما باشد.

در این صورت یک خانواده می‌تواند 10 خانواده دیگر را به سالن سینما بکشاند ولی همه اینها نیاز دارد که آن فیلم کیفیت لازم را داشته باشد در واقع آنقدر تازگی و طراوت داشته باشد که بتواند تماشاچی را در سالن سینما نگه دارد.

انتهای پیام/86021/ل30/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول