اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون سازمان جهاد کشاورزی اصفهان خبر داد

توسعه کشت گلخانه‌‌ای تا 74 هکتار در استان اصفهان

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: در سال گذشته و هم در سال جاری بیش از 74 هکتار توسعه کشت گلخانه‌ای داشته‌ایم.

توسعه کشت گلخانه‌‌ای تا 74 هکتار در استان اصفهان

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان اصغر محسن‌زاده کرمانی ظهر امروز در هفتمین نشست خبری سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان به مناسبت دهه فجر اظهار کرد: اقداماتی که در ارتباط با افزایش بهره‌وری در سطح استان انجام‌گرفته متنوع بوده که از نمونه‌های آن می‌توان به توسعه مکانیزاسیون که از عوامل تأثیرگذار بر بهره‌وری است، نام برد.

وی افزود: در راستای توسعه مکانیزاسیون سال گذشته، 419 دستگاه وارد بخش زراعت و باغبانی استان شد و در سال جاری نیز بیش از 200 دستگاه وارد بخش کشاورزی استان می‌شود که می‌تواند ضریب مکانیزاسیون را افزایش داده و به 1.62 که در برنامه سال 92 است، برساند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: بیش از 80 دستگاه از تراکتورهای سبک، نیمه‌سبک و سنگین و حدود 100 ادوات خاک‌برداری حفاظتی برای خاک‌ورزی وارد بخش کشاورزی شده و امیدوارم تا پایان سال بتوانیم بخش زیادی از این اعتبارات را جذب کنیم.

وی برنامه‌های دیگر برای افزایش بهره‌وری را اجرای خاک‌ورزی حفاظتی دانست و خاطرنشان کرد:  اثراتی که خاک‌ورزی حفاظتی دارد افزایش محصول تا 500 کیلوگرم در هکتار، 750 مترمکعب کاهش مصرف آب در هر هکتار و صرفه‌جویی در مصرف بذر 30 کیلوگرم در هکتار بوده و همچنین دو نوبت کاهش تردد ماشین‌آلات در مزارع را به همراه دارد که می‌تواند سبب کاهش مصرف سوخت نیز شود.

کرمانی اضافه کرد: از اقدامات دیگر، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای در سطح استان بوده که هم در سال گذشته و هم در سال جاری اقدامات خوبی انجام ‌شده و بیش از 74 هکتار توسعه کشت گلخانه‌ای داشته‌ایم.

وی بیان کرد: از موارد دیگر برای افزایش بهره‌وری توسعه واحدهای قارچ خوراکی، اتوماسیون واحدها، استفاده از کشت نشائی سیب‌زمینی، توسعه کشت نشائی چغندر قند برای اولین بار در استان، توسعه کشت نشائی صیفی‌جات و استفاده از ارقام مقابل به شوری و خشکی است که در دو سال گذشته افزایش یافته است و عملکرد بالایی دارند، است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از اقدامات مهم‌ دیگر را حضور دانش در مزرعه دانست و تصریح کرد: این امر از طریق حضور کارشناسان ناظری که در بخش زراعت وجود داشته که هم عملیات تغذیه گیاهی، کاشت، داشت و مصرف سموم را نظارت می‌کنند و نقش زیادی در سلامت محصول دارند.

وی با بیان اینکه تولید محصولات اورگانیک را خیلی دنبال نمی‌کنیم، اظهار کرد: به دلیل اینکه اگر بخواهیم به دنبال محصولات اورگانیم باشیم میزان تولید به شدت کاهش می‌یابد و برنامه‌ای که داریم تولید محصولات سالم است یعنی محصولاتی که عاری از باقیمانده سموم و فلزات سنگین باشند کمتر از کودهای آلی در آنها استفاده شده باشد.

کرمانی افزود: موضوع محصولات سالم عدم وجود در بازار نیست بلکه برند دار کردن آنها است که در این راستا سال گذشته 250 استاندارد تشویقی صادر شد اما در مراحل عرضه به بازار موفق نبود و نتوانست آن گونه که باید در اختیار مردم قرار گیرد.

وی تصریح کرد: امسال اقدام دیگری که انجام دادیم اختصاص دو غرفه از بازارهای روز کوثر مسجد سید و امیرحمزه به دو واحد تولیدکننده محصولات سالم تا بتوانند محصولات خود را به صورت مستقیم و بدون واسطه به مردم عرضه کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه این محصولات دارای برند و علامت استاندارد تشویقی هستند، گفت: این عمل می‌تواند مسیر خوبی برای سایر محصولات بوده تا در سطح وسیع‌تری در بازار عرضه شوند.

وی در پایان اضافه کرد: این محصولات به شدت از سوی سه قسمت کلینیک‌های گیاه‌پزشکی، آزمایشگاه‌ها برای کنترل میزان باقیمانده سموم و اداره کل استاندارد نظارت می‌شود و تأییدشده هستند.

انتهای پیام/63029/ش40/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول