اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مسئول کمیسیون حمل و نقل اتاق کرمان عنوان کرد

حمل و نقل 15 میلیون تن کالا در کرمان

مسئول کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی استان کرمان گفت: در حال حاضر در استان کرمان 15 میلیون تن کالا حمل و نقل می‌شود.

حمل و نقل 15 میلیون تن کالا در کرمان

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، علی سلیم‌نیا‌ ظهر امروز در جلسه کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی کرمان با اشاره به اینکه کار کمیسیون در واقع ایجاد بستر لازم برای استفاده از ظرفیت‌های موجود کشور در بخش مدیریت است، اظهار داشت: در حال حاضر به دنبال ایجاد زیرساخت‌ها نیستیم.

وی ابراز داشت: ‌زیربنای توسعه در همه کشورها حمل و نقل است و هر جایی که حمل و نقل توانسته بسترهای لازم را فراهم کند، توسعه سریع‌تر به نتیجه رسیده است.

سلیم‌نیا ‌با اشاره به اینکه ‌پیشرفتی که طی 6 سال آینده در تولید صنایع و معادن استان کرمان حاصل می‌شود، نیاز به زیر‌ساخت دارد، گفت: یکی از زیرساخت‌های اصلی حمل و نقل است و بخش کشاورزی شمال و جنوب استان نیز نیاز به حمل و نقل مؤثر و به موقع دارد و باید برای جلوگیری از چالش‌های این بخش چاره‌اندیشی کرد.

وی عنوان کرد: اقداماتی که ‌در حال حاضر در بخش صنایع و معادن استان کرمان انجام می‌شود، بین سال‌های 94 تا 98 به نتیجه می‌رسد و سه برابر امروز‌ در استان تولید خواهیم داشت.

سلیم‌نیا تصریح کرد: از اهداف کمیسیون حمل و نقل تبیین وضع موجود حمل و نقل در بخش ریلی و جاده‌ای، برآورد نیازهای آتی به ظرفیت‌های حمل و نقل، موانع و مشکلات مقرراتی، قانونی و دستورالعملی جاده‌ها، برآورد سرمایه‌گذاری در حمل و نقل مورد نیاز آتی و پیشنهادات جامع و کامل برای اجرایی کردن و بهبود وضعیت حمل و نقل استان کرمان  است.

وی تاکید کرد: طی دو ماه گذشته جلساتی را با سایر کمیسیون‌های مرتبط و جمع‌بندی وضعیت حمل و نقل جاده‌ای و ریلی استان را داشته‌ایم.

سلیم‌نیا افزود: بخشی از ظرفیت‌های استان‌ در حوزه حمل و نقل خالی است و با وجود ویژگی خاص استان، قصد داریم از این ویژگی‌ها استفاده، بهره‌وری را افزایش و در کنار آن چالش‌ها و موانع را بررسی کنیم.

وی با اشاره به اینکه ‌در حال حاضر در استان کرمان 15 میلیون تن کالا حمل می‌شود، بیان داشت: 10 میلیون تن مواد معدنی از استان کرمان به دیگر نقاط کشور حمل می‌شود و همچنین‌ دو سوم کالاها از طریق جاده و بقیه از طریق راه‌آهن حمل می‌شوند.

مسئول کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی استان کرمان ابراز داشت: در سال 91 میزان حمل کالا در استان ‌کرمان 15 میلیون تن و در هشت ماه سال 92 میزان 13 میلیون تن بوده است و همچنین سفرهای انجام شده در حمل و نقل جاده‌ای در هر سال افزایش می‌یابد.

سلیم‌نیا با اشاره به اینکه ‌در برآورد درصد حمل و نقل در استان کرمان، تناسب به نفع حمل و نقل ریلی است، عنوان کرد: 25 درصد از حمل کالاها از این ریلی  صورت می‌گیرد و سیرجان با بیشترین حمل، قطب حمل و نقل تناژ محصولات تولیدی قرار دارد.

وی گفت: از نظر افزایش حمل تناژ محصولات در 9 ماه ‌سال جاری استان کرمان نزدیک به کل میزان سال 90 است و در استان، سهم کرمان در زمینه تناژ بار حمل شده 23 درصد و سیرجان 77 درصد بوده است.

سلیم‌نیا ‌خاطر نشان کرد: اگر مطالعات ایجاد ریل برای کرمان به سیرجان و شیراز اتفاق افتد، بهترین استان از نظر حمل و نقل ریلی است که دسترسی به جاده و ریل را در بهترین وضعیت داریم.

مسئول کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه 380 هزار کامیون شناسنامه‌دار در کشور کار حمل بار انجام می‌دهند، افزود: این کامیون‌ها سالانه 70 هزار کیلومتر بار می‌برند‌ در حالی که در کشورهای توسعه یافته چهار برابر ما کار می‌کنند، اما ما ‌چهار برابر آنها هزینه می‌پردازیم و بهره‌وری ما پایین است.

وی تصریح کرد: در کشور ما بیش از 90 درصد حمل و نقل با ماشین و از طریق جاده انجام می‌شود که این مسائل به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم است.

سلیم‌نیا عنوان کرد: ما باید تدبیری در این زمینه بیاندیشیم و با توجه به مزیت‌های حمل و نقل ریلی، سهم این حوزه را تا 40 درصد افزایش داده و جلوی هدررفت سرمایه‌های کشور که تلفات جاده‌ای و استفاده از سوخت است را کاهش دهیم.

‌وی افزود: ‌تلفات جاده‌ای سطح استان کرمان به ویژه در مناطق معدنی بسیار بالا است و برای احداث جاده سیرجان ـ شیراز تاکنون 8 میلیارد تومان شرکت گل‌گهر سرمایه‌گذاری کرده تا 50 کیلومتر از مسیر کامل شده است، اما کار احداث کل جاده 50 میلیارد تومان هزینه دارد.

مسئول کمیسیون حمل و نقل اتاق بازرگانی استان کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان در کاهش تصادفات فوتی بهترین استان در کشور معرفی شده است، گفت: اما در جاده‌های منتهی به مراکز معدنی و صنعتی استان فاجعه اتفاق می‌افتد.

وی بیان داشت:‌ اگر‌ در جاده‌های منتهی به سرچشمه به سمت حمل و نقل ریلی نرویم، سبب چالش تمام زحمات مسئولان مربوطه است، استان کرمان از سال 85 روند کاهشی را در تصادفات آغاز کرده و در هفت سال ادامه داشته و این امر نشان دهنده برنامه‌ریزی است.

سلیم‌نیا اظهار داشت:‌ استان کرمان از نبود پایانه‌های حمل و نقل بار رنج می‌برد‌ و در حال حاضر چهار پایانه حمل بار فعال در استان داریم، اما عملیات باربری در معادن اتفاق می‌افتد و پایانه‌ها در محل بار نیستند و این یکی از مشکلات استان محسوب می‌شود.

انتهای پیام/‌80018/ق40/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول