اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس گزارش می‌دهد

موزه مردم‌شناسی و خانه هنرمندان نیاز مبرم هنرمندان نکا

توجه به فرهنگ و هنر در هر جامعه‌ای یکی از عوامل پیشرفت است و اهمیت به این مقوله نقش عمده‌ای در غنی‌سازی فرهنگی آن جامعه دارد که جزو نیازهای ضروری است و در نکا نیز موزه مردم‌شناسی و خانه هنرمندان نیاز مبرم هنرمندان نکا است.

موزه مردم‌شناسی و خانه هنرمندان نیاز مبرم هنرمندان نکا

به گزارش خبرگزاری فارس از نکا، شهرستان نکا یکی از شهرهای شرق استان مازندران است که با وجود داشتن هنرمندان برجسته و نام‌آور در برخی موارد از نارسایی‌ها و معضلات رنج می‌برد و از لحاظ توجه به فرهنگ و هنر با بی‌مهری برای از مسئولان روبرو است.

زبان هنر تاثیرگذارترین بیان برای ارائه پیام است و سال‌ها است که هنرمندان ایران زمین ارزش‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی را در قالب هنر به جامعه ارائه کردند.

مسئول خانه هنر نکا در حاشیه نشست هم‌اندیشی با مسئولان در  گفت‌وگو با خبرنگار فارس در نکا اظهار داشت: هنر و رسانه فرهنگی علاوه بر تولید هنر و ترویج ان در جامعه نیازمند بودجه مناسب فرهنگی است که این بودجه باید از سوی مسئولان به عنوان متولیان شهری در اختیار مسئولان فرهنگی و سپس هنرمندان قرار گیرد.

محمدصادق اسحاقی گرجی گفت: همه ادارات دارای بودجه‌های فرهنگی هستند که اگر این بودجه‌ها در راه اصلی هزینه شود و در خدمت هنر و هنرمند قرار گیرد، موجب شکوفایی همه جانبه در عرصه هنر می‌شود که در برخی موارد نادیده گرفته شده و لحاظ نمی‌شود.

وی ادامه داد: کار فرهنگی باید زیربنایی انجام شود و باید زیرساخت‌های مناسب برای کار فرهنگی و هنری لحاظ شود تا شاهد هنری پویا و فعال باشیم.

اسحاقی همچنین هنر را بهترین ابزار گویای بین‌المللی برای ارائه مسائل مختلف دانست که باید از دریچه هنر به آن نگریسته شود تا زوایای مختلف آن نمودار شده و در این بین نباید نیازهای مادی و معنوی هنرمندان به فراموشی سپرده شده و نادیده گرفته شود.

یکی دیگر از هنرمندان موسیقی نکا نیز با اشاره به اینکه موسیقی از جمله هنرهایی است که کمتر دیده شده است، به خبرنگار فارس گفت: با توجه به اینکه اجرای آن در چهارچوب قانون است اما مسئولان از آن فراری هستند.

علی عباسی گفت: در برنامه‌های مختلف فرهنگی همه برنامه‌ها اجرا می‌شود، اما وقتی به موسیقی می‌رسیم مسئولان فرار می‌کنند که نباید این نگاه وجود داشته باشد، بلکه باید مسئولان دلگرمی برای هنرمندان باشند تا هنر به درستی در معرض دید قرار گیرد.

وی ادامه داد: ما هنرمندان با هنر زندگی می‌کنیم، اما به دلیل کمبود بودجه و اعتبارات لازم شاید خروجی مناسبی نداشته باشیم که نیازمند کمک مسئولان برای رشد و توسعه هنر و رهایی از گمنامی هنر در جامعه هستیم.

عباسی با بیان اینکه بالای 50 شبکه ایرانی در داخل کشور فعال است، خاطرنشان کرد: به دلیل نارسایی فرهنگی با وجود شبکه‌های متعدد داخلی باز برخی افراد به سراغ ماهواره می‌روند که بیانگر عدم فرهنگ‌سازی مناسب ما است.

وی گفت: نباید کاری کنیم که هنر سیاست زده شود، بلکه باید هنر از مجرای قانونی خود وارد شود و به دور از جریانات سیاسی، در جهت رونق ارزش‌ها باشد.

شعبان علی‌نژاد از دیگر هنرمندان نکایی نیز عدم توجه به نیاز هنرمندان و تشکیل صندوق حمایت از هنرمندان را از دیگر مشکلات شهرستان نکا عنوان کرد که اگر صندوق حمایت وجود داشته باشد، حمایت بهتری از هنرمندان انجام می‌شود.

وی گفت: در نشان دادن سازها به جامعه نیز ما هنوز مشکل داریم و در برنامه‌های تلویزیونی هم مشاهده می‌شود که صدای موسیقی در فضا وجود دارد، اما چوب و سنتور و ساز نمایش داده نمی‌شود، مگر این مسائل چه مشکلی دارد.

علی‌نژاد افزود: هنرمندان سیاسی کار نمی‌کنند و تنها تراوشات ذهن و عمق خود را به معرض نمایش می‌گذارند که باید توسط مسئولان دیده شوند.

وی بیان داشت: هنر اصیل و غنی ایرانی از جمله ابزارهای مهم و ارزشی در شناساندن فرهنگ ایرانی اسلامی ما به جهان است که باید با برنامه‌ریزی مناسب مورد توجه قرار گرفته و بدین وسیله در جهت تعالی هنر و هنرمند گام برداشته شود.

غلامرضا بامتی هنرمند تئاتر نکا نیز با اشاره به مشکلات تئاتر یادآور شد: سالن ارشاد مناسب برای اجرای تئاتر نیست و امکانات لازم وجود ندارد.

وی با اشاره به تمرینات مختلف تئاتر در سالن ارشاد نکا اظهار داشت: به لطف رئیس ارشاد نکا در حال حاضر تمرینات منظم تئاتر انجام می‌شود، اما سالن تمرین و اجرای مناسب نداریم، ضمن اینکه آرشیو گریم، لباس، اتاق فرمان و پشت صحنه مناسب نیز در نکا فراهم نیست.

بامتی با اشاره به حضور خیران در هنر نکا بیان داشت: استفاده از ظرفیت خیران برای شکوفایی هنر نکا از مسائل مهمی است که باید مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

وی با گلایه‌مندی از استفاده از هنرمندان غیربومی و نکایی در اجرای برنامه‌های مختلف هنری و فرهنگی توسط ادارات اشاره کرد و گفت: برخی مدیران چند برابر مبلغ پیشنهادی هنرمند نکایی به هنرمند غیربومی برای اجرای هنر می‌دهند، اما حاضر نیستند برای هنرمند نکایی هزینه کنند که این مسئله باید فرهنگ‌سازی شود تا از هنرمند نکایی در برنامه‌ها استفاده شود.

خلیل یوسفی گرافیست نکا نیز با اشاره به عدم وجود خانه هنرمندان در نکا آن را از ضرورت‌های مهم برای رفع مشکلات و همچنین بیان دیدگاه‌ها و نظرات هنرمندان اعلام کرد.

وی گفت: موزه مردم‌شناسی نیز از دیگر خلاءهای شهرستان نکا است که با وجود توانمند بودن هنرمندان و هنر قوی باید مورد توجه قرار گیرد.

یوسفی افزود: تجهیزات نگارخانه مناسب نیست و باید تجهیزات مدرن مانند نورپردازی، مهیا کردن شرایط فروش و مسائل مختلف نگارخانه مناسب در نکا دیده شود، ضمن اینکه برای نشر کتاب نیز در نکا با مشکل مواجه هستیم و نیازمند کمک مسئولان هستیم.

به گزارش فارس، اهمیت به فرهنگ و هنر در هر جامعه‌ای یکی از عوامل پیشرفت آن جامعه است و توجه به این مقوله نقش عمده‌ای در غنی‌سازی فرهنگی آن جامعه دارند که جزو نیازهای ضروری است، زیرا که فرهنگ و هنر اقوام گذشته یک جامعه، آینده فرهنگی آن جامعه را پایه‌ریزی می‌کند و لذا هنر باید در هر زمان و مکانی مورد توجه همگان باشد تا به توان از این ابزار مهم برای مقابله با مسائل ضد فرهنگی دشمن بهره جست.

انتهای پیام/86002/ب40/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول