اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون دفتر توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست:

خدمات اکوسیستمی جهان سالانه 33 تریلیون دلار ارزش اقتصادی دارد

معاون دفتر اقتصادی و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خدمات اکوسیستمی جهان سالانه 33 تریلیون دلار ارزش اقتصادی دارد.

خدمات اکوسیستمی جهان سالانه 33 تریلیون دلار ارزش اقتصادی دارد

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، اردلان زرندیان ظهر امروز در همایش بزرگ صنعت و محیط زیست که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: خدمات اکوسیستمی جهان سالانه 33 تریلیون دلار ارزش اقتصادی دارد و با در نظر گرفتن این موضوع می‌توان به راحتی دریافت که داشتن رشد اقتصادی بالاتر به قیمت تخریب بیشتر، رشد جامعه را نتیجه نمی‌دهد.

وی عنوان کرد: انتظار نمی‌رود که آلودگی محیط زیست به صفر برسد؛ چراکه منطق اقتصادی این موضوع را نمی‌پذیرد؛ بنابر این باید کیفیت بهینه برای محیط زیست که مورد قبول هر دو سوی رابطه است، تعریف شود.

معاون دفتر اقتصادی و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه انگیزه لازم برای حفظ صنایع وجود ندارد، یادآور شد: باید متغیرهای بازار به گونه‌ای تحریک شوند که صنایع به خودی خود و بر اساس دلایل اقتصادی در راستای حفظ محیط زیست عمل کنند.

وی کیفیت محیط زیست را کالایی عمومی دانست و خاطرنشان کرد: عبارت یاد شده به این معناست که هوا، آب و محیط زیست کمیت‌هایی مشترک هستند و رقابت در مصرف آنها وجود ندارد؛ همان طور که تخلیه دودکش یک منزل مسکونی برای منازل دیگر محدودیت ایجاد نمی‌کند.

معاون دفتر اقتصادی و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اینکه خدماتی مانند گرده افشانی، تلطیف هوا، حشرات، محافظت در برابر طوفان و نظایر آن به صورت رایگان از سوی طبیعت انجام می‌شود، به معنای صفر بودن ارزش آنها نیست.

وی افزود: خدمات محیط زیست در همه جای دنیا موجودند و آنچه اهمیت دارد بهره‌مندی از آنها در راستای رشد اقتصادی است.

این مسئول بیان کرد: این موارد در قالب اقتصاد سبز در دنیا مطرح شده و هدف آن رشد اقتصادی و حفاظت از محیط زیست در کنار یکدیگر است.

معاون دفتر اقتصادی و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست اذعان کرد: در دنیا ثابت شده که روش‌های توسعه منطبق بر مدیریت اکوسیستمی از نظر اقتصادی نسبت به روش‌های فنی و مهندسی اثربخش‌تر هستند.

وی اضافه کرد: شرکت کوکاکولا با درک این موضوع برنامه‌های را با اتحادیه جهانی حفاظت محیط زیست برای محافظت از خدمات اکوسیستمی برنامه‌ریزی و آنها را در 11 حوزه از جمله یانگ تسه چین سرمایه‌گذاری کرده است که این موضوع منجر به ایجاد اشتغال و نیز احیای بخشی از مراتع، منابع و پوشش گیاهی می‌شود.

معاون دفتر اقتصادی و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: از جمله برنامه‌های اجرایی این شرکت می‌توان به حفاظت از اقلیم با کاهش کربن در نوشیدنی‌های تولیدی، استفاده از بطری‌های گیاهی و بهره‌مندی از نیشکر، چغندر قند، سبوس و مواد مورد نیاز تولید شده به روش ارگانیک و سازگار با محیط زیست اشاره کرد.

*کم‌آبی از اسرائیل خطرناک‌تر است

زرندیان یادآور شد: امروز بحران کم‌آبی به مراتب خطرناک‌تر از اسرائیل است و منابع آب زیرزمینی به شدت رو به کاهش می‌رود.

وی افزود: بخش عمده‌ای از سرزمین ایران فاقد منابع آب زیرزمینی است و این کمبود در برخی کلانشهرها مانند تهران به شدت احساس می‌شود.

معاون دفتر اقتصادی و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست چالش قرن 21 را حفظ محیط زیست در کنار استمرار رشد و توسعه صنعتی و اقتصادی دانست و ادامه داد: هر کدام از این‌ها بدون دیگری ناقص است و همان طور که جامعه بدون لحاظ کردن صرفه و صلاح اقتصادی به پیشرفت دست نمی‌یابد، رشد نامحدود هم به قیمت تخریب محیط زیست پذیرفته نیست و در نهایت با بن بست مواجه می‌شود.

انتهای پیام/77011/ذ40/پو3002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول