به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، ابراهیم توکلی شامگاه دوشنبه در جلسه کارگروه بهداشت در این شهرستان شیر را جزو مواد غذایی اصلی هر فرد دانست و اظهار داشت: شیر جزو لاینفک سبد غذایی هر خانواده است، بنابراین باید نسبت به سلامت آن توجه جدی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه دامپزشکی فقط ناظر شیر تولیدی مراکز صنعتی است، افزود: دامداریهای سنتی از نظر بیماریهایی مانند سل، بروسلوز و ... به طور کامل زیر پوشش سازمان دامپزشکی قرار ندارند.
توکلی تصریح کرد: با توجه به اینکه بخش عمدهای از دامداریهای منطقه جنوب کرمان سنتی است، زیر پوشش این اداره کل قرار ندارند، بنابراین از آنجا که سلامت شیر تولیدی در این مراکز مبهم است، باید شیر به کارخانه تحویل داده شوند.
وی با اشاره به اینکه هماکنون دو نوع شیر در سطح شهر وجود دارد، ابراز داشت: یک نوع شیر تولیدی از دامداریهای سنتی به کارخانه تحویل داده میشود و نوع دوم در مراکز عرضه لبنیات سطح شهر توزیع میشود.
توکلی با بیان اینکه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بر سلامت شیر کارخانه نظارت دارد، عنوان کرد: این شیر از نظر بار میکروبی و مسائل دیگر زیر نظر کارشناسان بهداشت آزمایش میشود.
مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان گفت: کارخانه شیر باید با استفاده از تمام ظرفیتهای خود کیفیت شیر را افزایش دهد، اما با ابراز تأسف در این امر کوتاهی صورت میگیرد.
خطر اصلی منطقه مراکز عرضه لبنیات است
توکلی خطر اصلی منطقه را مراکز عرضه لبنیات خواند و بیان داشت: استفاده از این شیرها به دلیل عدم آگاهی مردم سلامت آنان را به مخاطره میاندازد که باید در این زمینه اطلاعرسانی صورت گیرد تا به سمت استفاده از شیرهای پاستوریزه بروند.
وی با بیان اینکه کارخانه شیر نقش اساسی در آگاهسازی مردم نسبت به سلامت شیر پاستوریزه دارد، اذعان داشت: باید این کارخانه در زمینه تهیه بروشور، کلاسهای آموزش، اطلاعرسانی از طریق جراید و نشریات و ... اقدام کند.
توکلی با تأکید بر اینکه شیر عرضه شده در مراکز لبنیاتی بهداشتی نیست، خاطرنشان کرد: مجمع امور صنفی نیز باید از صدور مجوز برای راهاندازی این مراکز خودداری و به مرور مراکز موجود را نیز تعطیل کند.
وی اظهار داشت: سازمان دامپزشکی این مراکز را به دلیل عدم تولید لبنیات سالم از اساس قبول ندارد و هیچ نظارتی روی آنها انجام نمیدهد، بنابراین باید مورد شناسایی قرار گیرند و مجوز آنها ابطال شود.
توکلی تصریح کرد: دامداران نیز به عنوان تولیدکننده و مصرفکننده با خطر بیشتری در این زمینه مواجه هستند و امکان ابتلای آنها به بیماریهای مشترک میان انسان و دام بیشتر است، بنابراین باید آموزشهای لازم به آنها داده شود.
وی افزود: تمام مشکلات موجود به دلیل عدم رعایت قوانین اداره کل دامپزشکی «ناظر بهداشتی» و سازمان جهاد کشاورزی «متولی تولید شیر» توسط کارخانه شیر «تولیدکننده شیر» است که توجه بیشتری را میطلبد.
انتهای پیام/80001/خ30/ض1002