اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فارس خبر می‌دهد

تولید گیاهان دارویی در زمین‌های سنگلاخ بابل

وقتی هدف خواستن باشد، حتی گل هم در سنگلاخ جوانه می‌زند و می‌تواند محلی برای کسب روزی حلال باشد.

تولید گیاهان دارویی در زمین‌های سنگلاخ بابل

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان بابل، در مناطق کوهستانی و بسیار محروم شهرستان بابل یک تولیدکننده خوش ذوق بابلی در اراضی شیبدار و سنگلاخی دست به اقدامی نادر و بی‌سابقه برای کاشت گیاهان دارویی از جمله نهال گل محمدی،بیدمشک،زرشک و گردوکاری کرده است.

این حرکت که از سوی کارشناسان و متخصصان سازمان‌ها و دستگاه‌های ذیربط اجرایی مورد تایید قرار گرفته است از کیفیت بسیار زیادی برخوردار بوده و بازده اقتصادی بالایی به دنبال دارد.

علی قنبرزاده امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بابل در این باره اظهار داشت: از سال 1379در ارتفاع بیش از 2 هزار و 600 متر از سطح دریا در روستای گریوه شهرستان بابل در 20 هکتار از اراضی شیب‌دار و سنگلاخی اقدام به تولید گیاهان دارویی کردم.

وی افزود: 10 هکتار از این اراضی به کشت گل محمدی،یک هکتار بیدمشک، 1.5 هکتار زرشک و بقیه به گیاهان خودرو اختصاص دارد. 

تولید کننده گیاهان دارویی با اشاره به اینکه درآمد سالانه این طرح بالغ بر 300 میلیون تومان است،اذعان داشت: در این طرح برای50 نفر اشتغالزایی شده که  پنج نفر به صورت دائم فعالیت داشته و بیمه هستند.

قنبرزاده اجرا این طرح را سبب ایجاد انگیزه برای روستاییان به ویژه جوانان جویای کار دانست و تصریح کرد: اجرای این طرح در منطقه سبب شد تا جوانان منطقه اقدام به تشکیل شرکت تعاونی گل گستر روستایی کنند و تشویق به انجام فعالیت اقتصادی در تولید گیاهان دارویی در منطقه شوند که به دلیل عدم حمایت کافی از سوی مسئولان جوانان را برای ادامه کار دلسرد کرده است.

وی با اشاره به اینکه روستای گریوه بیش از 120 خانوار ساکن دارد،گفت: با اجرای پروژه توانستم جوانان جویای کار منطقه و همچنین مناطق اطراف را جذب کرده که در بین آنها کارشناسان و متخصصان نیز دیده می‌شوند.

قنبرزاده خواستار رفع محرومیت منطقه و رفع مشکل صعب‌العبور بودن جاده‌های مسیر گریوه شد و بیان داشت: اگر دولتمردان وارد عرصه شوند و حمایت میدانی داشته باشند نه تنها محرومیت از چهره منطقه زدوده می‌شود بلکه زمین‌های زیادی به زیر کشت گیاهان دارویی می‌رود و کمکی به اقتصاد کشور و هم معیشت مردم منطقه می‌شود.

این تولید کننده گل وگیاهان دارویی در مازندران بیان داشت: این امر زمینه مشارکت مردم در کنار دولت برای حرکت ملی در راستای بحران‌زدایی است و در صورت حمایت و توسعه وسیع به صورت علمی، فنی و کارشناسی در سطح میلیون‌ها هکتار از زمین‌ها و منابع کم بازده نقاط کوهستانی و شیبدار که از شرایط آب و هوایی و اقلیمی ویژه‌ای برخوردار هستند، قابل اجرا ست.

قنبرزاده این اقدام را سبب احیای عوامل زیست محیطی دانست و گفت: این اقدام سبب جلوگیری از بحران‌هایی چون  فرسایش خاک،رانش زمین،وقوع سیلاب‌ها،تضعیف سفره آبهای زیرزمینی، خشکسالی،کاهش اکسیژن،گازهای گلخانه‌ای و آلودگی‌های آب و هوایی می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: داشتن موقعیت کوهستانی،منطقه ممتاز گردشگری،عالی‌ترین وضعیت برای اشتغالزایی پایدار و غیر کاذب،رفاه معیشت مردم و جلوگیری از مهاجرت به شهرها از مهم‌ترین عوامل لزوم توجه به این طرح است.

این تولیدکننده گل و گیاهان دارویی مازندران گفت: اجرا این طرح می‌تواند اقدام موثری در فراهم کردن شرایطی برای بازگشت مجدد از شهرها به روستاها بوده و بخش عظیمی از معضلات و دغدغه های موجود را ریشه‌ای و بنیادی کاهش دهد، چرا که صنعت گردشگری یکی از صنایع پردرآمد و از بزرگ‌ترین منابع تولید اشتغال در جهان بوده که حدود یک دهم تولید ناخالص عالم از این صنعت گران‌بها است و بی‌شک یکی از موفقیت‌آمیزترین شیوه در رفع معضلات گریبانگیر جامعه و خروج از کلان شهرها است.

انتهای پیام/866009/صا40/ض1002

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول