اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

کارشناس محیط زیست گیلان:

برداشت‌ بی‌رویه شن و ماسه معضل بزرگ زیست‌محیطی است

کارشناس محیط زیست گیلان گفت: برداشت‌ بی‌رویه شن و ماسه معضل بزرگ زیست‌محیطی است.

برداشت‌ بی‌رویه شن و ماسه معضل بزرگ زیست‌محیطی است

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، محمد شکری ظهر امروز در جلسه توسعه پایدار محیط زیست گیلان برداشت‌های بی‌رویه شن و ماسه را معضل بزرگ زیست‌محیطی گیلان عنوان کرد.

وی با نمایش اسلایدهایی مبنی بر فرسایش رودخانه‌ها و آسیب‌های ناشی از برداشت بی‌رویه شن و ماسه، افزود: برخی از نقاط دارای شن و ماسه بسیار مناسب مانند سد منجیل هستند که آب منطقه‌ای باید مجوز برداشت دهد.

کارشناس محیط زیست، با بیان اینکه پیشنهادها و انتقادهای سازنده موجب تقویت و پشتوانه قوی نظرات و تصمیمات این کارگروه می‌شود، تصریح کرد: در این راستا از انتقادها و پیشنهادها استقبال می‌کنیم.

وی تامین شن و ماسه را نیاز توسعه استان دانست و اضافه کرد: هیچ اداره‌ای در این باره مقصر نیست.

شکری، تغییر سیمای رودخانه‌ها، اثرات اکولوژیک و اقتصای و اجتماعی را سه مقوله مهم در برداشت شن و ماسه ذکر کرد و یادآور شد: روش تامین مصالح اثرات تخریبی روی رودخانه‌ها داشته است.

وی حذف و به‌هم زدن بستر زیستی آبزیان را یکی دیگر از آثار مخرب در این حوزه برشمرد و متذکر شد: جریان‌های زیرقشری رودخانه‌ها که برای تامین چاه‌های آب است در معرض خطر و حذف قرار دارند.

کارشناس محیط زیست، تخریب سردهنه‌های کشاورزی را به دلیل پایین بودن بستر رودخانه‌ها یکی دیگر از معضلات برداشت شن و ماسه ذکر کرد.

وی یادآور شد: این عمل دارای آثار اقتصادی و اجتماعی غیرمستقیم است و موجب کاهش آبزیان می‌شود.

شکری یکسان‌سازی اراضی برای اصلاح طرح‌ها را از جمله موارد مهم تصمیم‌گیری مدیریت چند جانبه در استان برشمرد و خاطرنشان کرد: اینها راه حل دائمی نبوده و همه به صورت مقطعی هستند که روزی به پایان می‌رسد.

وی رشت را مرکز ثقل بیشترین استفاده از مصالح دانست و متذکر شد: اگر راه‌آهن در گیلان راه‌اندازی شود با مبلغ بسیار پایین می‌توان شن و ماسه بارگیری کرد.

این مسئول رودخانه‌های مرتع را نسبت به رودخانه‌های کوهستانی و آبخیزهای جنگلی دارای شن و ماسه ذکر کرد و یادآور شد: دستگاه‌های مصرف کننده شن و ماسه از دید سنی خارج شوند.

وی پیشرفت علم را موجب تبدیل شدن اثرات زیست‌محیطی به اثرات مثبت اقتصادی اجتماعی برشمرد و خاطرنشان کرد: بسیاری از جنبه‌ها را می‌شود در این راستا تبدیل کرد.

انتهای پیام/2300/صا30/پ3003

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول