به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، محمدرضا نیکبخت ظهر امروز در همایش روز جهانی غذا در هتل پارسیان شهر کرمانشاه اظهار داشت: روز جهانی غذا بهصورت رسمی بعد از جنگ جهانی دوم در سال 1972 میلادی در جهان مطرح شد و علت نامگذاری این روز در آن زمان، بیعدالتیهایی بود که رواج داشت.
وی ادامه داد: امروزه هم به دلیل تداوم این بیعدالتیها، موضوع گرسنگی و کمبود مواد غذایی همواره مورد توجه جهانیان قرار گرفته و حدود 105 میلیون نفر به تعداد یک میلیارد جمعیت گرسنه دنیا اضافه شده است.
نیکبخت با بیان اینکه گرسنگی موضوعی است دوقطبی، عنوان کرد: یک طرف این گرسنگی افرادی هستند که بیش از حد پرخوری میکنند و از طرفی هم افرادی با بشقابهای خالی با گرسنگی شب را بهسر میبرند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه، باید سعی کنیم میزان گرسنگی را کاهش بدهیم و به غذا به عنوان نیازی بنیادی برای فیزیولوژیک بدن و تکامل بشر توجه کنیم.
نیکبخت تاکید کرد: انسان سالم اگر وجود نداشته باشد، جامعه سالم، توسعه پایدار و رشد اقتصادی هم نخواهد بود و وقتی غذایی نباشد که با آن روح و روان را تقویت کنیم، طبیعتا فکر سالمی هم نیست که بتواند به آیندهنگری بیاندیشد.
وی با اشاره به اینکه طبق اصل گرسنگی نباید از آدم گرسنه انتظار تکامل را در هیچ زمینهای داشت، گفت: مهمترین کاری که میتوانیم انجام بدهیم این است که در زمینه تولیدات کشاورزی قوی باشیم و باکتریهایی که باعث فساد مواد غذایی هستند را از بین ببریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه اعلام کرد: امروزه حدود 25 درصد از مواد کشاورزی در حال هدر رفتن است، در حالی که گرسنگان زیادی در نقاط مختلف جهان وجود دارد که نیاز به غذا دارند.
نیکبخت تصریح کرد: ملتها و دولتها باید توجه کنند که قیمت غذا در جهان بالاست و بعضی از ملتها نمیتوانند غذای خود را تامین کنند و از طرفی دیگر در بعضی جاها فراوانی غذاها دیده میشود.
انتهای پیام/2700/س40/چ3000