به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، علی شعبانی عصر امروز در گفتوگو با خبرنگاران استان اظهار داشت: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان توانسته در چند سال اخیر در کنار بسیاری از موفقیتها در مسائل مختلف دو موفقیت بسیار مهم و نادر را در کشور کسب کند.
وی ادامه داد: در موضوعهای تحقیقاتی که توسط دانشجویان، اساتید و هیئتهای علمی این دانشگاه انجام شد، این پژوهشگران موفق شدند سوسیس ماهی را برای نخستین بار در کشور تولید کنند.
شعبانی تاکید کرد: تولید سوسیس ماهی نیاز به دقت و تلاش فراوان دارد و در حال حاضر در بازار و سبد غذایی خانوادههای ایرانی سوسیس ماهی وجود ندارد.
وی گفت: سوسیس ماهی در حال حاضر در بسیاری از کشورهای دنیا در حال تولید و مصرف است که جای آن در بازار ایران خالی است.
شعبانی افزود: این طرح که به صورت پایاننامه ارائه و مورد پذیرش قرار گرفت توسط بنیاد ملی نخبگان حمایت میشود و در حال اخذ مجوزهای لازم برای تولید انبوه آن هستیم.
شناخت و تکثیر سلولهای بنیادی مغز ماهی در دانشگاه
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان تصریح کرد: در پایاننامه مقطع دکترای یکی از دانشجویان این دانشگاه که موضوع استاد راهنما برای این پایاننامه به صورت مشترک و همکاری دوطرفه با دانشگاه علوم پزشکی استان انجام شد موفق شدیم تا شناخت و تکثیر سلولها بنیادی مغز ماهی را به نتیجه برسانیم.
شعبانی گفت: ماهیان و دوزیستان این قابلیت را دارند که با آسیبدیدن نخاعشان آنها را ترمیم کنند، لذا ما با کسب این موفقیت این نگاه را داریم تا با ادامه این طرح تحقیقاتی آن را برای نیازهای انسانی نیز به نتیجه برسانیم.
وی اضافه کرد: این پایاننامه تا یک ماه دیگر دفاع خواهد شد و امیدواریم بتوانیم این تحقیق را به نتیجه مطلوبی برسانیم.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان تاکید کرد: تکثیر در یکی از آزمایشگاههای همین دانشگاه انجام شده و کاملا نتیجه مطلوبی را به دست آوردهایم.
شعبانی در پایان افزود: این طرح میتواند گام اول برای یک نتیجه بزرگ در علم باشد که نیاز به حمایت و توجه بیشتر دارد و امیدواریم این اتفاق خرسند بیافتد.
انتهای پیام/83004/ش30/چ3000