به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، حسین نگهدار اظهار داشت: یکی از محصولات تولیدی صنعت طیور استان مازندران، تخممرغ بوده که با احتساب تولید صنعتی و سایر ماکیان در سال گذشته بیش از 16 هزار و 500 تن تخممرغ در استان تولید شد.
وی با بیان اینکه تخممرغ با داشتن اکثر ویتامینها، بهویژه تمام اسیدهای آمینه ضروری، بالاترین ارزش بیولوژیکی پروتئین را داشته و نسبت به سایر مواد پروتئینی حیوانی، حاوی کاملترین پروتئین با بالاترین قابلیت جذب است بیان داشت: دسترسی و نگهداری آسانتر، قابلیت پختو پز سریع، قیمت مناسب و تنوع مواد غذایی مختلف محتوی آن، سبب افزایش روز افزون مصرف آن در خانوارها و صنایع شیرینیپزی شده است.
نگهدار با اشاره به اینکه در حال حاضر سرانه مصرف تخم مرغ در کشور، 190 عدد است افزود: این در حالی است که سرانه مصرف تخممرغ در کشورهای در حال توسعه یافته بالغ بر 300 عدد است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی مازندران گفت: امروزه ثابت شده که کلسترول تخممرغ نقشی در افزایش کلسترول خون و بیماریهای قلبی و عروقی ندارد، از این رو از سال 2003 به بعد، شعار «هر انسان سالم یک تخممرغ در روز» توسط بسیاری از کشورهای توسعه یافته و کمیسیون بینالمللی تخممرغ گسترش یافته و روز 9 اکتبر برابر با 17 مهر بهعنوان روز جهانی تخممرغ تعیین و نامگذاری شد.
وی در پایان مصرف تخممرغ را بیشتر در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و تمام بزرگسالان سالم و نیز در دوران بیماری توصیه کرد.
انتهای پیام/2296/ح/ض1002