به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، حسین نگهدار درباره وضعیت پرواربندی بره و گوساله در سطح استان اظهار داشت: مازندران یکی از قطبهای مهم تأمین گوشت قرمز مورد نیاز کشور است که دارای 173 واحد پرواربندی گوساله به ظرفیت 31 هزار و 414 رأس و 558 واحد پرواربندی بره به ظرفیت 79 هزار و 209 رأس فعال با پروانه بهرهبرداری اعم از صنعتی و سنتی است.
وی میزان تولید گوشت قرمز حاصل از پرواربندی گوساله و بره و نیز دامهای کشتاری استان را سالانه بالغ بر 4/64 هزار تن معادل 7/6 درصد تولید گوشت قرمز کشور عنوان کرد و افزود: مدت زمان پروار گوسالههای پرواری حدود شش الی 9 ماه با افزایش وزن متوسط روزانه 2/1 الی 5/1 کیلوگرم در گوسالههای اصیل و 8/0 الی یک کیلوگرم در گوسالههای دورگ است.
وی با بیان اینکه مدت زمان پروار در پرواربندی بره حدود 100 روز با افزایش وزن روزانه 200 تا 250 گرم است، افزود: وزن لاشه در گوسالههای پرواری اصیل حدود 275 کیلوگرم، دورگ 231 کیلوگرم، بومی 155 کیلوگرم و در برههای پرواری 20 کیلوگرم است.
نگهدار تصریح کرد: 81 درصد گوشت قرمز تولیدی در استان حاصل پرورش و نگهداری دام سنگین و مابقی از طریق دام سبک محقق میشود.
وی افزود: در سال جاری در راستای حمایت از پرواربندی بره و گوساله از محل تسهیلات کمکهای فنی و اعتباری مبلغ 40 میلیارد ریال جهت تأمین نقدینگی و از محل طرح توسعه بخش کشاورزی بیش از 50 میلیارد ریال جهت احداث 22 واحد پرواربندی گوساله و 24 واحد پرواربندی بره، بهسازی و نوسازی پنج واحد پرواربندی بره و گوساله از طریق سازمان جهاد کشاورزی مازندران اختصاص یافته است.
وی در پایان اذعان داشت: در صورت تأمین نهادههای مورد نیاز با قیمت متعادل و تزریق اعتبارات مناسب با نیاز واحدهای پرواربندی با پروار کردن کلیه دامهای قابل پروار و جلوگیری از کشتار زود هنگام دام در استان میتوان میزان تولید گوشت قرمز استان را حداقل به میزان 15 درصد در طول سال افزایش داد.
انتهای پیام/2296/ح/ض1002