عباس صابری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان با اشاره به مشکلات صنف نانوایان اظهار کرد: در سالجاری با بالا رفتن قیمتها، دستمزد کارگر طبق دستور شورای عالی کار نیز 25 درصد افزایش داشته است.
وی افزایش دستمزد را عامل بالا رفتن بیشتر هزینهها دانست و تاکید کرد: بر اساس این افزایش دستمزد حق بیمه و مزایای کارگر نیز افزایش یافته که این موضوع سبب ایجاد فشار بر کارفرما و کارگر شده است.
رئیس اتحادیه نانوایان اصفهان اضافه کرد: دولت نه تنها حمایت نمیکند بلکه با تصویب قانونهای جدید افزایش حق بیمه و مالیات سبب ایجاد مشکلات برای قشر کارگر و کارفرما میشود.
وی با توجه به بالا رفتن قیمت مواد اولیه برای تهیه نان بیان کرد: با افزایش قیمت مواد اولیه از جمله خمیر مایه نانوایان به دلیل صرفهجویی در مواد بعضاً اقدام به پخت نان با کیفیت پایین و یا وزن چانه کمتر میکنند.
صابری ادامه داد: هزینههای مواد اولیه و پخت نان باید در نصف نان محاسبه و بر اساس این مقدار قیمتگذاری شود و به همین دلیل برای بیشتر نانوایان قیمت نان با هزینههای جانبی برابری نمیکند و مجبور به استفاده از مواد کم کیفیت میشوند.
وی با توجه به خشکسالیهای پیاپی و پایین بودن کیفیت آرد گندمهای داخلی تصریح کرد: خشکسالیهای پیاپی سبب شده تا گندم به میزان کافی در اختیار کارخانجات تولید آرد قرار نداشته باشد و دولت مجبور به ورود گندم وارداتی شود.
رئیس اتحادیه نانوایان اصفهان با اشاره به بالا بودن قیمت گندم وارداتی تاکید کرد: بالا بودن قیمت گندمهای وارداتی و حمایت نکردن دولت از این صنف سبب شده تا هرچه میگذرد فشار بر روی نانوایان افزایش یابد.
وی اصلیترین مشکل نانواییها را نداشتن کارگر و بالا بودن هزینه آن دانست و اذعان داشت: در حال حاضر در حدود یک سوم از نانواییهای شهر با مشکل تولید و نداشتن کارگر مواجه هستند.
صابری با اشاره به لازمه بالا بودن کیفیت تاکید کرد: در یک جمله میتوان گفت که کیفیت بالا مستلزم رضایت کارگر از کار و حق و حقوق خود است و این امر تنها با حمایتهای دولت امکان پذیر خواهد بود.
وی در پایان اظهار کرد: از دولت جدید میخواهیم تا با بررسی و توجه هر چه بیشتر به این صنف و حق حقوق کارگران زحمت کش آن امید و تلاش را در آنان افزایش دهد.
انتهای پیام/63015/ل30/ژ1001