اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

بازداشت ۹ ساعته هم‌خانه روزنامه‌نگار افشاگر در انگلیس جنجال‌آفرین شد

پلیس انگلیس با سوءاستفاده از قوانین مبارزه با تروریسم، هم‌خانه برزیلی روزنامه‌نگاری را که اطلاعات زیادی در مورد برنامه‌های جاسوسی آمریکا منتشر کرده است، بازداشت کرد.

بازداشت ۹ ساعته هم‌خانه روزنامه‌نگار افشاگر در انگلیس جنجال‌آفرین شد

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، مقامات انگلیسی روز دوشنبه به دلیل سوءاستفاده از قوانین ضدتروریسم برای بازداشت هم‌خانه و دوست خبرنگار افشاگر انگلیسی در معرض انتقادات گسترده قرار گرفتند.

«دیوید میراندا» برزیلی، هم‌خانه «گلن گرینوالد» روزنامه‌نگار آمریکایی است. وی یکشنبه شب در فرودگاه «هیترو» لندن در حالی که عازم «ریو‌دوژانیرو» بود، بازداشت شد و 9 ساعت بعد بدون اعلام اتهام، آزاد شد.

میراندا بر اساس بند هفتم از قانون ضدتروریسم بریتانیا بازداشت شده است. این قانون به نیروهای پلیس اجازه بازداشت افراد حاضر در پایانه‌های فرودگاه‌ها و بازجویی از آن‌ها در مورد دخالت احتمالی‌شان در اقدامات تروریستی، را می‌دهد.

«گلن گرینوالد» روزنامه‌نگاری است که اسناد فوق‌محرمانه آژانس امنیت ملی آمریکا را که «ادوارد اسنودن» افشاگر آمریکایی در اختیار او گذاشته بود، در روزنامه گاردین منتشر کرد. انتشار این اسناد جنجال دیپلماتیک بی‌سابقه‌ای به راه انداخت و انتقادات بی‌سابقه مقامات اروپایی از آمریکایی‌ها را در پی داشت. بازداشت میراندا نیز احتمالا با همین موضوع در ارتباط بوده است.

حزب کار انگلیس به شدت از سوءاستفاده پلیس و دولت این کشور از قوانین ضدتروریسم انتقاد کرده و توضیحات مقامات در این مورد را خواستار شده است. «یوت کوپر» سخنگوی این حزب می‌گوید: این اقدام موجب آشفتگی گسترده‌ای شد و باید فورا در مورد آن توضیح داده شود.

وزارت کشور انگلیس در واکنش به این خبر، بازداشت این فرد را به گردن پلیس انداخته و اعلام کرده است که این اقدام را پلیس مستقلا انجام داده است. پلیس انگلیس هم از اظهارنظر در این مورد خودداری کرده و تنها بازداشت میراندا را تائید کرده است.

پلیس انگلیس میراندا را 9 ساعت در بازداشت نگه داشته، که این بیشترین زمان مجاز بازداشت یک نفر بدون اتهام تحت بند هفتم قانون ضدتروریسم است. بازداشت 9 ساعته افراد یعنی استفاده از حداکثر ظرفیت این قانون بسیار به ندرت اتفاق می‌افتد.

این اقدام انگلیسی‌ها واکنش دولت برزیل را هم در پی داشته است. برزیل اعلام کرده است بازداشت میراندا هیچ توجیه قانع‌کننده‌ای نداشته است.

گرینوالد نیز به این موضوع واکنش نشان داده و آن را اقدامی «مستبدانه» و با هدف منصرف کردن او و دیگران از نقش‌آفرینی در افشاگری‌های اسنودن، توصیف کرده است.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول