اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

از سوی پژوهشکده باقرالعلوم (ع) صورت گرفت

بررسی آزادی عقیده و بیان در نظام جمهوری اسلامی ایران

مدیر گروه ارزیابی پایان نامه‌های پژوهشکده باقرالعلوم از بررسی نقش آزادی عقیده و بیان در نظام جمهوری اسلامی ایران در گروه ارزیابی پایان نامه‌های پژوهشکده باقرالعلوم (ع) خبر داد.

بررسی آزادی عقیده و بیان در نظام جمهوری اسلامی ایران

به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم، عظیم عابدینی گفت: چهار پایان نامه دیگر از مجموع پایان نامه‌های علوم انسانی اسلامی، در گروه ارزیابی پایان نامه‌های پژوهشکده مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

وی ادامه داد: سید محمد صادق احمدی در پایان نامه‌ای با عنوان «آزادی عقیده و بیان در نظام جمهوری اسلامی ایران» در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد به بررسی این موضوع پرداخته است.

مدیر گروه ارزیابی پایان نامه‌های پژوهشکده باقرالعلوم با اشاره به مطالب مطرح شده در این پایان نامه بیان کرد: اسلام به عنوان یک دین جامع و کامل و حاوی دستوراتی، که یارای پاسخگویی به نیازهای ‏تمامی آحاد بشریت است از طرف ما مسلمانان مطرح می‌گردد. در مقام تبیین مستدل این ‏دیدگاه لازم است نگارش‌ها در این مسیر سوق داده شود و تمام همت لازم به گونه‌ای ‏هماهنگ و متشکل در راستای آگاهی بخشیدن به ملت‌هایی که تشنه دریافت حق و حقیقت ‏بوده و عدالت را در درون مکاتب دست‌ساز بشریت و مکاتب دیگر نمی‌یابند، حرکت ‏داد.

وی تصریح کرد: این مهم با ایجاد جمهوری اسلامی ایران و نمود جهانی یافتن امکان اداره یک ‏جامعه در تمام ابعاد به وسیله احکام اسلامی، از نقش بارزی برخوردار شده است. بررسی ‏هر جنبه از جنبه‌های چنین جامعه‌ای هنگامی جامعیت لازم را خواهد داشت که مبانی ‏اسلامی آن نیز مورد مداقه قرار گیرد. لذا در این نوشتار به مبانی قرآنی موضوع رساله ‏پرداخته شده است تا مقایسه‌ای اجمالی بین دیدگاه اندیشمندان اسلامی و قوانین و ‏مقررات جاری صورت پذیرد و تا حدودی دریابیم در چه مرحله‌ای از انطباق آن‌ها با ‏موازین اسلامی از دیدگاه‌های مختلف قرار گرفته‌ایم.

وی با اشاره به پایان نامه «نقد آراء ابن تیمیه در آیات ولایت» گفت: خانم زهره اخوان مقدم در دانشکده الهیات دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد با راهنمایی محمد اسدی گرمارودی این پایان نامه را به رشته تحریر در آورده است.‏

عابدینی افزود: در فصل اول این پژوهش نگارنده به شخصیت ابن تیمیه و نیز ویژگی‌های عصر او پرداخته تا با شناخت وضعیت سیاسی، علمی،‌ اجتماعی و ‏دینی زمان او،‌ بستر عقایدش مشخص شود.

عابدینی از پایان نامه بعدی با عنوان «نقد و تحلیل نقش خاندان اموی در تاریخ اسلام تا پایان دوره خلفای راشدین» نام برد و افزود: علی بیات، دانشجوی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران در مقطع دکتری با راهنمایی استاد هادی عالم زاده و استاد یدالله نصیریان این پژوهش را به سرانجام رسانده است.

وی «تجرد برزخی» را دیگر پایان نامه مورد بررسی در این گروه خواند و گفت: ابوالقاسم شکوری دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده الهیات و معارف دانشگاه تهران این پژوهش را انجام داده است.

انتهای پیام/2258/ک/آ3004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول